Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Problemy okresu noworodkowego i niemowlęcego

1319320322324325452

Komentarz

• może to ma związek z infekcją?
    Pediatra zasugerowała, żeby to obejrzał chirurg......

Za jakąś godzinę będą na miejscu
  • Na tym się nie znam,mam 4 dziewczynki. Za to obiecuję modlitwę.
  • nawet nie będę czytała w internecie
    nie chcę się niepotrzebnie nakręcać
  • Nie czytaj, nie ma sensu. Oni jada na Nieklanska teraz?
  • @mama_asia ja też +++
    Dobrze, że jadą, lekarz zbada i wyjaśni, nie martw się na zapas. Ale świetnie cię rozumiem
  • Oby bylo malo ludzi. 
  • powinni niedługo dojechać
  • W zeszlym roku bylam tez jakos na przelomie lipca i sierpnia tam na SORze. Corka jadla ogorka do kolacji i jej gdzies utknal. Zaczela sie lac przez rece i ciezko oddychac. Kazali ja poic, a ona wlasnie sie od piersi trzy dni wczesniej odstawila i za nic w swiecie nie chciala. Dali mi wode, ale tez nie chciala pic. Wzielam ja na rece i poszlam w inna czesc poczekalni, wtedy cos sie odblokowalo, wypila caly kubek wody i zaczela szalec. Stres byl ogromny. 
    A jakas starsza pani doktor wyszla do mnie z komentarzem: co to za pomysly dawac dziecku na noc ogorka (bo pewnie slodkie kaszki lepsze).
  • W przebiegu niektórych infekcji  (np. świnka) może dochodzić do zapalenia jąder. Może też to być coś bez związku z infekcją.
    Mam nadzieję, że fachowiec się pozna i coś zaradzić. 
  • edytowano sierpnia 2016
    ciekawe, czy zatrzymają go w szpitalu...
  • edytowano sierpnia 2016
    Mąż napisał - prawdopodobnie to tylko żylak

edit: podobno nic poważnego

miejmy nadzieję

• Dobrze, ze napisal maz.
  • wodniak jądra
  • To dobra wiadomość.
  • Mała nie zrobiła od ponad 30 godzin kupki. Puszcza sporo baczkow. Wcześniej smolki oddała dużo w sumie, ale następne się już nie pojawiło. Fakt że nie mam jeszcze mleka tyle ile bym sobie życzyła i ciężko o nie po raz pierwszy. Wcześniej od razu miałam potok.
    Sama mam zaparcia, może ona tez, albo w ogóle za mało się najada?
    Co mogę jeść żeby ewentualnie do mleka poszło i Jej pomogło? Boję się żółtaczki.
  • Jak była smolka i sika do pieluch,to kupką się nie przejmuj. Dzieci karmione piersią tak mogą mieć. Jedna z córek po 2 a nawet 3 tygodnie nie robiła kupy gdy była karmiona piersią . A przybierala, rosła, wyrosła na wielką pannę. :)
  • @ramatha  - może tak być. Polecam słód jęczmienny  na pobudzenie laktacji  (w aptece Femaltiker, a taniej z netu taki słów dla piwowarów) i cierpliwość. Będzie dobrze, tylko często przystawiat. 
  • Ok. Dzięki :) To czekam cierpliwie.
  • Tez polecam femaltiker na laktacje ,plus pilnowanie posiłków ,plus duzo pic
  • Ja jestem zdania, że słód piwowarski znacznie lepszy niż Femaltiker, bo działa tak samo, a jest nieporównywalnie tańszy.
  • Zeby bylo przyjemniej, to u najmlodszej zauwazylam robale w kupie. Male biale niteczki- podejrzewam ze to owsiki. A moze jednak cos innego?
    Teraz pytanie: odrobaczyc ja teraz (ma 2 lata) a za pol roku jak urodze to ponownie, ale juz cala rodzine. Czy przy karmieniu mozna sie odrobaczac w ogole? A jesli nie, to czy za powiedzmy poltora roku (wtedy bedzie opcja nie karmienia na czas odrobaczania) robale nie zezra mi corki? A moze odrobaczyc teraz wszystkich poza mna? 
  • @mamuma, my Kajtka odrobaczamy częściej niż pozostałych, bo tylko u niego robale są AŻ NADTO,  u reszty nie dominują nad człowiekiem. Ale inni nie jedzą z psich misek, nie mieszkają w piaskownicy, myją sami ręce, nie oblizują ich itp. 
  • Raczej owsiki. Na pewno bym odrobaczona,bo szkoda żeby się dziecko męczyło,owsiki dokuczają przecież. Osobiście odrobaczylabym cała rodzinę (oprócz ciężarnej siebie) natychmiast,skoro je widać,łącznie ze zmianą praniem,wygotowaniem,wyprasowaniem pościeli,ręczników itp.
  • A kazdy czlonek rodziny musi isc do swojego lekarza, czy moze jeden hurtowo wypisac? I jaki lek bedzie dobry i dla dzieci i dla meza?
  • Na tych lekach to się nie znam,na Podhalu raczej glista panuje,owsikow nie miały moje dziewczyny.
    Leki powinien Wam lekarz rodzinny dla wszystkich wypisać.
  • Tylko cos pamietam na forum bylo, ze nie wszystkie sa dobre. Tzn. jedne lepsze, jedne gorsze.
  • u mnie kolexanka w takiej sytuacji cala rodzine farmakologicznie a siebie mikstura chyba skorzawskiej... tam sie w jakejs proporcji robi syrop miod z czosnkiem a w drugiej orzech wloski, morela suszona-eko najlepiej bo nie dosladzana i imbir.. to skuteczne ponoc.. ktos tez kypowal jakies ziolowe " bez pasozytow" czy cos takiego..
  • O to poczytam, a moze jeszcze ktos cos napisze.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.