@aqq w rossmannie jest takie musli bardziej zmielone dla dzieciaków - ono jest z rodzynkami zmielonymi, więc lekko słodkawe - może mu bedzie łatwiej przejść z tym na wodę?
Jak dlugo moze trwac goraczka/stan podgoraczkowy podczas infekcji? Roczniak ma od niedzieli dosc umiarkowany katar, od nocy z pn na wt cos ponad 37 stopni, a od wtorku raz 37, raz 38, dzisiaj w nocy 39. Objawow innych brak, jak mu podalam lek to potem kilka godzin zachowywal sie prawie jak nie chory Nie wiem kiedy powinnam sie zaczac przejmowac. Dawno nie mialam chorego takiego malucha
Mój 3 miesięczniak nie dość ze bardzo mało śpi w ciągu dnia, właściwie w ogóle, to przed snem strasznie płacze - głośno i długo- około 20-30 minut. Śpi po tym cała noc co prawda, ładnie je i przybiera na wadze tez przyzwoicie ale z tym jego niespaniem to dla mnie trudna sprawa bo przez 3/4 dnia musze go nosić albo wisi na piersi...na moje jedzenie ostatnio mocno uważam, odkąd zaczęły mu się te akcje...
@Polina podajmy sobie dłonie, jakbym czytała o moim M. mój najstarszy tak miał, najmłodszy też niestety
Mój wniosek taki : dziecko albo jest przebodżcowane, albo tak ma. Z tym, że u mnie alergii brak.
Jak tak płakał przed spaniem to go brałam na ręce i szłam posiedzieć do dzieci i męża, odraczałam spanie. Z czasem samo przeszło, noszenie niestety pozostało, ale mały zaczął pełzać i jest nadzieja.
Tadzik ma podobnie, od zawsze mało spał w dzień,ale spoko zasypiał ok 19, a od kilku dni ryk przed spaniem. Obstawiam jakiś skok rozwojowy, ale się nie znam
Alergia to na razie tylko trop. Kupki robi normalne...skórę ma bardzo ladna, rano przez godzinę się śmieje i guga a potem syrena i noszenia na rękach przez cały dzień...nie mówiąc o tym ze w wózku płacze. ..przez chwilę ratowalam się smoczkiem ale niestety znów nim pluje...śpi maksymalnie w ciągu dnia po 10 minut... @Karolinka dzięki! To mnie trochę pocieszylas ze to mija...;)
Jedyny objaw to prezenie się i placz w ciągu dnia. Uspokaja go tylko cyc albo noszenie w pionie. Na leżąco od razu ryk...może to i ten skok rozwojowy...on ma teraz 12 tygodni. Przy dwójce starszakow trudno mi cokolwiek zrobić bo jak go tylko na sekundę zostawię to jest płacz...
Polina a badalas czy maly człowiek nie ma refliksu? Takie dzieci slaba śpią i uspokajają sie w pionie. Diagnozuje sie na podstawie ust brzucha. Żeby troche wspomóc na juz to można podnieść luzeczko od strony glowy.
Nie podejmuję się diagnozować, co to, ale dla mnie brzmi, jak opis zachowania normalnego niemowlęcia. U mnie 6/6 się tak zachowywało. Z tym tylko, że to spanie w nocy było świetne, o ile mama była w pobliżu i na każde mruknięcie mogła przystawić. W ciągu dnia - noszenie i bujanie, najlepiej w pionie. Żadne wózki, czy maty o leżenia nie wchodziły w grę. Moim wszystkim przechodziło w drugim półroczu.
Jakie patenty macie na odparzony tyłek? 3 tygodnie ma michałek a już ranki na pupie. Kilka dni smarowałam sudocremem ale to nie pomaga. Kilka alantanem i też brak poprawy. Odstawilam już jajka i całe mleko ale dopiero kilka dni więc może efektu jeszcze nie widać. Wietrzymy dużo, po pół dnia, leży na tetrze owiniety w kocyk polarowy bo tak żeby całkiem odkryty to za zimno jest... Myje wacikami moczonymi w przegotowanej wodzie. Dzis już załamałam sie bo w nocy przysnelam i leżał 2 godz z kupa i zrobiły sie następne ranki. Chyba przy pocieraniu delikatnym naskórek schodzi. Najgorsze ze nie można umyć i osuszyc żeby sie zagoilo bo cciągle robi co minutę małe ilości i co wytre jeszcze nie wyschnie dobrze to zaraz następny kleks. Zalamana jestem.
@karolinamika, ja mam taki egzemplarz, co robi po 8-12 kup dziennie. Sprawdza mi sie (o dziwo!) kupiony w Rossmanie bephantem i, jesli uzywam wilgornychchusteczek, wycieranie delikatne tej wilgoci przed nalozeniem kremu.
Komentarz
Roczniak ma od niedzieli dosc umiarkowany katar, od nocy z pn na wt cos ponad 37 stopni, a od wtorku raz 37, raz 38, dzisiaj w nocy 39.
Objawow innych brak, jak mu podalam lek to potem kilka godzin zachowywal sie prawie jak nie chory
Nie wiem kiedy powinnam sie zaczac przejmowac. Dawno nie mialam chorego takiego malucha
podajmy sobie dłonie, jakbym czytała o moim M.
mój najstarszy tak miał, najmłodszy też niestety
Mój wniosek taki : dziecko albo jest przebodżcowane, albo tak ma. Z tym, że u mnie alergii brak.
Jak tak płakał przed spaniem to go brałam na ręce i szłam posiedzieć do dzieci i męża, odraczałam spanie. Z czasem samo przeszło, noszenie niestety pozostało, ale mały zaczął pełzać i jest nadzieja.
Tadzik ma podobnie, od zawsze mało spał w dzień,ale spoko zasypiał ok 19, a od kilku dni ryk przed spaniem. Obstawiam jakiś skok rozwojowy, ale się nie znam
@Karolinka dzięki! To mnie trochę pocieszylas ze to mija...;)
Kontrolne usg stawu biodrowego, dawno temu robione, nie wykazało dysplazji.
Help!
Odstawilam już jajka i całe mleko ale dopiero kilka dni więc może efektu jeszcze nie widać.
Wietrzymy dużo, po pół dnia, leży na tetrze owiniety w kocyk polarowy bo tak żeby całkiem odkryty to za zimno jest...
Myje wacikami moczonymi w przegotowanej wodzie.
Dzis już załamałam sie bo w nocy przysnelam i leżał 2 godz z kupa i zrobiły sie następne ranki. Chyba przy pocieraniu delikatnym naskórek schodzi. Najgorsze ze nie można umyć i osuszyc żeby sie zagoilo bo cciągle robi co minutę małe ilości i co wytre jeszcze nie wyschnie dobrze to zaraz następny kleks. Zalamana jestem.
Pomogla wielu,wieeeelu - u nas tez rankę na początku zycia zaleczyła !