@Monira my tez ze szpitala po zapaleniu płuc z biegunką wróciliśmy.Dopiero w domu się zaczęło,bo by nas nie wypuścili. Dawałam dicoflor i enterol.Mała ciągle ssie pierś więc się nie odwodniła. Po probiotykach te kupy zaczely wracac do normy.
@katarzyna magnez ma jakis zwiazek z ulewaniem albo szybkim wyplywem mleka? Ja mam szybki wyplyw i kazde dziecie ulewalo niektore baaaardzo duzo. Kubus prawie 1.5 miesieczny ulewa sporo. Najmniej albo wcale noca. Wiaze to z szybkim wyplywem, ale moze znasz cos co moze pomoc?
A spada temp.po paracetamolu? My nasza 8-msc.raczyli paracetamolem takze,bo ibuprofenem plula. Tylko ona miala 39,5 kilka dni, a po tygodniu nawrot. Wirusy teraz wredne. A taka goraczka jak Wasza, to jeszcze nie taka bardzo wysoka jak na dziecko. Jak je i temp.spada po srodkach to bym obserwowala.
Poczekaj aż gorączke zbijesz, wtedy ocen stan ogólny, jeśli jest ok nie ma co panikowac.możesz policzyć ilość oddechów na minutę (około 30),i tętno (ok 100) jeśli te parametry są w normie to znaczy, że dobrze sobie radzi. Warto sprawdzić czy nie ma wysypki
Po trzech antybiotykach w pierwszym tyg życia, walczymy u Józia z zagrzybieniem. Jeszcze nie mam w ręku posiewu, ale na pewno wzrasta Candida i to nie albicans.
Objawy - kupy
Przechodziliśmy już przez zielone, wodniste, bardzo zaśluzowane… Obecnie - zółta, ale jakby farba - czyli nie bardzo zwarta i niewiele w niej takich białych groszków (choć czasem się zdarzy piękna "jajecznica").
Podaję obecnie Vivomix, BLF i wit.C (kwestia zakwaszenia moczu).
Podawałam BioGaię, Floridral, Latopic (ale krótko). Czy mogę zwalczyć dziada i poprawić pracę jelit Malutkowi.
Aaa.. i nasz też ulewa, choć to raczej kwestia refluksu - pewnie niedojrzałość ukł. pokarmowego wychodzi.. choć nasz neonatolog powiedział, że zagrzybienie może potęgować objawy refluksu.
Tak,tak - tzn nie ma bo dzwonili z labu,ze rośnie,tylko jakos bardzo powoli i ze właśnie candida i ze nie albini. @Agnicha nie wiem czy tempo wzrostu ma jakies znaczenie?
Gdyby to dotyczyło dorosłego, to można by stosować różne środki - kwas kaprylowy, dieta, jakieś ziołowe specyfiki. Przy malutkim niemowlęciu nie bardzo mam pomysł, co robić metodami domowymi. Trzeba by rozsądnego lekarza do tego. A może spróbuj się skontaktować z Ozimkiem? On wprawdzie zajmuje się raczej pasożytami niż grzybami, ale jest w końcu pediatrą, to może miałby jakiś pomysł na tego tropikalnego grzybka u niemowlęcia.
@Agnicha nasz lekarz kazał wyslac do Poznania. Na razie probiotyki i tyle. Powiedzial,Ze to trzeba będzie obserwować,z leczeniem ostrożnie,zeby nie zrobic gorzej,ingerując w układ.
Podobno to nie aż tak nietypowy szczep candidy ... dzis bede gadać z poznaniem, jak to wyslac,ile itd.
Czy to normalne, ze 10 dniowy czlowiek trzymany "do odbicia" na ramieniu trzyma samodzielnie glowke? To nie jest takie uniesienie na chwilke, podnosi glowe i rozglada sie chwile po pokoju, po czym kladzie znow glowke na moim ramieniu. Nie za wczesnie?
Komentarz
My nasza 8-msc.raczyli paracetamolem takze,bo ibuprofenem plula. Tylko ona miala 39,5 kilka dni, a po tygodniu nawrot. Wirusy teraz wredne. A taka goraczka jak Wasza, to jeszcze nie taka bardzo wysoka jak na dziecko.
Jak je i temp.spada po srodkach to bym obserwowala.
Nasza chyba rekord pobiła -41
Po trzech antybiotykach w pierwszym tyg życia, walczymy u Józia z zagrzybieniem.
Jeszcze nie mam w ręku posiewu, ale na pewno wzrasta Candida i to nie albicans.
Objawy - kupy
Przechodziliśmy już przez zielone, wodniste, bardzo zaśluzowane… Obecnie - zółta, ale jakby farba - czyli nie bardzo zwarta i niewiele w niej takich białych groszków (choć czasem się zdarzy piękna "jajecznica").
Podaję obecnie Vivomix, BLF i wit.C (kwestia zakwaszenia moczu).
Podawałam BioGaię, Floridral, Latopic (ale krótko).
Czy mogę zwalczyć dziada i poprawić pracę jelit Malutkowi.
Aaa.. i nasz też ulewa, choć to raczej kwestia refluksu - pewnie niedojrzałość ukł. pokarmowego wychodzi.. choć nasz neonatolog powiedział, że zagrzybienie może potęgować objawy refluksu.
A ja mam taka chcice na słodkie bym kilogramami jadła
A słuchajcie -da sie dziada pokonać samymi probiotykami? Bo nasz lekarz jakos nie pałał chęcią podania małemu nystatynu..
@Agnicha nie wiem czy tempo wzrostu ma jakies znaczenie?
@Katarzyna @Agnicha i inne dobre Kobiety
mamy Wyhodowanego candida tropicalis.
Jak moge pomoc J. ?
Na razie probiotyki i tyle.
Powiedzial,Ze to trzeba będzie obserwować,z leczeniem ostrożnie,zeby nie zrobic gorzej,ingerując w układ.
Podobno to nie aż tak nietypowy szczep candidy ...
dzis bede gadać z poznaniem, jak to wyslac,ile itd.