A w razie czego mozna zrobić sobie p/ciała i spr czy sie było zaszczepionym? Mama obiecała ze poszuka mojej książeczki. Ale w razie gdy nie znajdzie to wole najpierw spr zanim sie zaszczepię.
Bez sensu. Jasne ze trzeba się odwolywac. Ale wspolczuje nerwów, zmarnowanego czasu. A wojewoda chyba znalazl sobie nieźle źródełko. Bo z pewnością nie jesteście jedynymi.
A wiecie do jakiego wieku dziecka jest ten obowiązek? Kiedyś mi się obilo o uszy że. Starszych dzieci nie szczepi się na niektóre choroby. Ale to dawno bylo.
A jeśli kara jest nieskuteczna, to potem kolejna ? po jakim czasie? @AB, czy szczepisz Tetaną? znowu wątpliwości mi wróciły, zaczął się sezon na brudne zadrapania.
Kilkanaście lat temu dr Jaśkowski mnie uspokajal ze to sa kwoty przed zmianą wartości pieniadza z lat dziewiedziesiatych. Ze ta kwotę trzeba podzielić przez 10 000. No ale żaden wojewoda tego nie doczytal.
chore jest to ze u AB na prawde podstaw nie ma nawet przyjmujac korzysci szczepionkowe za pewnik.. a jak Wy juz wiecie ze 50000 xa dziecko to max to jest to kwota z ktora sie liczycie wybierajac nieszczepienie? nas by nie bylo stac na taka inwestycje w nieszczepienie ;-( swoja droga to sie nadaje do prasy..
Jeszcze jest coś takiego jak odwołanie od decyzji Sądu pierwszej instancji. Skoro na zachodzie szczepionki są nieobowiązkowe, to idąc do kolejnych instancji, prawo powinno być po stronie rodzica.
No bo te mandaty to chyba wogóle bez sadu sa wystawiane. Tak się zastanawiam ze jak przychodnia nie ma karty szczepień to czy może donieść do sanepidu?
Komentarz
Mama obiecała ze poszuka mojej książeczki. Ale w razie gdy nie znajdzie to wole najpierw spr zanim sie zaszczepię.
A i tak nie wiadomo czy starczy X(
Co za kraj...
Szok
No i co jak sie nie zapłaci i nie zaszczepi?
Do więzienia zamkną?
To jest chore.
Skoro na zachodzie szczepionki są nieobowiązkowe, to idąc do kolejnych instancji, prawo powinno być po stronie rodzica.