Chodzi za mną dynia zapiekana z fetą. Co do tego? Obiadowo, nie na kolację, najchętniej wegetariańskie. Może ryż, ale z czym? Bo na sucho to nie bardzo.
U mnie lubią dynię (hokkaido) na blaszce, w kostce, pieczoną bez przykrycia. Do tego obowiązkowo sos czosnkowy z olejem z czarnuszki do maczania i rukola z fetą.
I moje szczęście, że tak lubią, bo 10 minut roboty
No właśnie dynia pizmowa to moje odkrycie Szczególnie obieranie do mnie przemawia. I ogólnie jest pyszna. Jemy co kilka dni w nieprzyzwoitych ilościach.
Mam 4 dynie, kupiłam tak bardziej do dekoracji, ale pewnie w końcu trzeba je będzie jakoś zjeść. Tylko że ja się na dyniach w ogóle nie znam. Jedna jest na pewno piżmowa, jedna hokkaido, jedna taka duża pomarańczowa, jak do lampionów, a jedną zielona, nie jestem pewna, chyba muscat de Provence. Co z której można zrobić?
Komentarz
W celu wiadomym
Teraz się wkręciłam w dania warzywne.
https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-na-zimno-z-mango
Szczególnie obieranie do mnie przemawia.
I ogólnie jest pyszna.
Jemy co kilka dni w nieprzyzwoitych ilościach.
Jedna jest na pewno piżmowa, jedna hokkaido, jedna taka duża pomarańczowa, jak do lampionów, a jedną zielona, nie jestem pewna, chyba muscat de Provence.
Co z której można zrobić?
I drugie pytanie, co można zrobić z dużą ilością zielonych niedojrzałych papryk oprócz papryk marynowanych?