Zaczynamy mierzyć się z tematem...idzie nam ekhm. średnio. Jakoś brak czasu, totalny brak doświadczenia i chęć przekłądania wszystkiego "na później" nie pomagają

Ale tak sobie pomyślałam - jak założę taki wątek, to już krok w przód, nie

?
Jakie firmy, modele, układy, czy co ta jeszcze można, polecacie, a jakie odradzacie?
Komentarz
tylko jak będziecie oglądać, patrzcie na wygodę/wygląd spacerówki a nie gondoli która jest tylko na kilka miesięcy, albo jej w ogóle nie użyjecie nosząc dziecko w chuście
Tylko ten temat jeszcze bardziej mnie przeraża, bo boję się, że nie znajdę na tym dzikim Wschodzi nikogo, kto mi w praktyce pokaże co i jak (bo ja tu przez ponad 4 lata RAZ (słownie RAZ) widziałam zachustowane dziecię.
Więc wątek chustowy jeszcze przede mną.
Ale wózek musi być na te 30 cm. krawężniki, wyrwy w drogach i chodnikach itd.
gondola u nas sprawdza się jako jeżdżące łóżeczko i tylko do tego służy.
Ale może będziesz wolała z nią ujeżdżać po parku - to pytanie, jakie masz tereny spacerowe. Czy raczej wózek terenowy się przyda, czy taki miejski.
Wersja wszystkomająca: gondola wielka po domu.
Na wyjścia stelaż, do którego da się wpiać fotelik samochodowy (na szybki transport bez budzenia dziecia) i chusta. Na później wygodna spacerówka. Np. XLandery są fajne.
A tutaj rynek używany - nie bardzo :-S
Emmaljunga jest ok jako system. Koła ma wielkie. Używaną kup, Katarzyna dobrze radzi.
(Oj doceniłybyście polskie chodniki...
Ale wózek MUSI być.
Ps. Albo Mężowi wyślę :P
Ps. 2 Ale jak coś to piszcie
Ja używałam dużo, bo jakoś mi chusta nie podpasowała, a spacery łączyłam często z zakupami, więc potrzebowałam kosza. A - ma szeroko z tyłu rozstawione koła - małe sklepiki odpadają. Ale dzięki temu jest bardzo stabilny.
Teraz jednak mam zamiar się bardziej do chusty przekonać - zwłaszcza, że będę miała 2,5 latka jeszcze do ogarnięcia na spacerach.
mam podobny, gondola Ok, fotelik też, ale spacerówka masakra jak mała kareta
dość duży, a składa się jak parasolka
koła nie są zbyt małe
ale to zależy gdzie mieszkasz i gdzie częściej będzie używany
w mieście sprawdza się rewelacyjnie
a i na wypady i bardziej wyboiste drogi daje radę