Ktoś gdzieś tu na forum wspominał o masie z mascarpone i mleka skondensowanego. Chcialam podziekowac. Miałam niespodziewanych gosci i machnęlam tort w 5 minut. Gotowe blaty bezowe przelozone powyzszym kremem i malinami. Pyszne było!
Małgorzata32, z Hokkaido wychodzi świetne "masełko". Można robić z takiej upieczonej z przyprawami i olejem/oliwą lub na początek z ugotowanej w mniejszej ilości wody.
Ok. Dzieki. To jeszcze ostatnie pytanie... Oczywiscie okazuje sie, ze nie ma w domu "zwykłej" mąki pszennej. Mam do wyboru pszenną z płatkiem lub orkiszową typ 2000. Ktora lepsza?
A czy na pizze ktoras z tych mąk się nada? W. Zaprosiła sobie kolezanke z okazji urodzin i o pizzy cos wspominała. Oczywiscie jak zagniote ciasto to reszte dzieci robią same. Ale do sklepu kawalak i raczej sie nie wybiore.
Komentarz
A stefanka fajny pomysł.
Mam chyba jeszcze koper w herbatce
Miałam niespodziewanych gosci i machnęlam tort w 5 minut. Gotowe blaty bezowe przelozone powyzszym kremem i malinami.
Pyszne było!
zrobię dzieciom mielonkę
czego te ludzie nie wymyślą
Czy to sie powinno robic wczesniej???
To jeszcze ostatnie pytanie...
Oczywiscie okazuje sie, ze nie ma w domu "zwykłej" mąki pszennej. Mam do wyboru pszenną z płatkiem lub orkiszową typ 2000. Ktora lepsza?
A czy na pizze ktoras z tych mąk się nada?
W. Zaprosiła sobie kolezanke z okazji urodzin i o pizzy cos wspominała. Oczywiscie jak zagniote ciasto to reszte dzieci robią same.
Ale do sklepu kawalak i raczej sie nie wybiore.
ja robię tak
https://www.doradcasmaku.pl/przepis/303419/ciasto-stefanka-z-kasza-manna.html
https://www.domowe-wypieki.pl/przepisy/ciasta/599-stefanka