A czy ten bez jak upięke dzis lekko miękki w środku będzie ok na czwartek? Zawsze robiłam na swierzo i schodził na pniu ale w czwartek piekarnika nie odpalam
Mam pytanie do osób, które mroziły ciasto na pizzę. Czy mrozicie po wyrośnięciu, czy po zrobieniu najpierw odkładajcie porcję do zamrożenia zanim wyrośnie?
Jak robicie placki z cukinii i czy są chrupkie i sztywne? Moje mnie nie zachwycają.
Ja nie umieram tylko wrzucam do robota. Są usiekane tak jakby drobniutko pokrojone. Razem z cebulką siekam. I dodaje łyżkę mąki i pół łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki kaszy manny kaszka daje te chrupkosc. Podobnie zreszta robie ziemniaczane. Proporcja tych mąk i kaszki -na dwie spore cukinie.
I dużo przypraw. Pieprz ; sól, odrobina gałki muszkatołowej, pieprz ziołowy
Wszelkie twarogowe- z posiekanym wędzonym łososiem i koperkiem, albo z rzodkiewka i ogórkiem, tez jajeczne z ryba wędzona albo ze szczypiorkiem i musztarda
Wczoraj jeden bez mi się rozlał i spalił. Drugi zrobiłam z bokami ale tez nie jest rewelacyjny. Chciałabym coś dorobić bo mamy gości na kawie. Rozpuściłam dwie różne galaretki rano, mam pokruszone bezy czekoladowe, biszkopty,krem paczkowany truskawkowy , śnieżki dużo i śmietankowy, maskarpone, owoce i te dwie stygnącej galaretki.. myślałam by to jakoś do pucharków zrobić ale może lepiej coś innego? Jak? jakos tort będzie ten bez z bita śmietana i malinami
Czy śmietana kremówka z kartonu, otwarta w piątek, dziś nadaje się jeszcze do użycia ? Pachnie jak kremówka muszę zrobić tort i stoi mi pół litra w lodówce...
Komentarz
http://www.tukan-opakowania.pl
Na stronie maja do fingerfood pojemniki przezroczyste, moze cos sie nada.
I nie za grube placuszki na patelnię.
I dodaje łyżkę mąki i pół łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki kaszy manny kaszka daje te chrupkosc. Podobnie zreszta robie ziemniaczane.
Proporcja tych mąk i kaszki -na dwie spore cukinie.
I dużo przypraw. Pieprz ; sól, odrobina gałki muszkatołowej, pieprz ziołowy
E: a miętę muszę spróbować
Sok z pomarańczy może być z kartonika do smaku.
Ostatnio jadlam roladke z serem korcinskim.
A ser to zwykly twarog pomielony z serem smazonym I jako farsz do roladki z piersi kurczaka.
Jaglonez z olejem lnianym , takim super, ach
I ser budwigowy ,do którego olej musi być eko
Kupuję go w eko sklepie , za pół litra 26 złotych
Wczoraj w innym sklepie eko pytam o cenę, a pani mówi : zwykły 24 a Eco z zielonym paseczkiem 29
Czyli eko to nie zawsze eko
tylko za długo nie ubijaj bo będzie masło