dwa pierwsze to kompozycje w skrzynkach o które kiedyś was prosiłam oczywiście nie było w sklepie wszystkich roślin ale i tak fajnie trzecie to wisząca doniczka samoróbka z truskawką \ czwarte kawałek ogródka przy wejściu szałwia omszona, hortensja, trzcinik i żurawka piąte to właśnie te doniczki na niskim parapecie z któryh wyrastają bratki i muszę je zamienić i szóste to kawałek kwiatów na balkonie, w doniczce na balustrady
@uJa jeszcze heliotrop, białe pelasie i oczywiście fuksja o kwiatach pełnych biało- fioletowych- bardzo okazałe kwiaty na pewno nie razem w doniczce, ale warte uwagi
kompozycje ogródkowe do dzieło @Hania za tydzien jak rozkwitną kwiaty zrobię zdjęcia i pokażę wam przed i po
lawendę mam w tych skrzynkach na parapetach to na 3 oknach i na balkonie też, to może coś innego bym chciala do tamtych donic. Muszę pogooglać o czym piszecie
Ja mam prawie same fioletowe kwiatki w ogrodzie, ale nie wiem jakie, kupilam “fioletowy zestaw“ u ogrodnika i rosnie Ale moge sie dowiedziec co to. Na poerwszym zdjeciu rozpoznaje lawende, ten wielki krzak to szalwia. Na drugim w formie drzewka wisteria, dalej irysy.
Tzn - wszystko zależy, czy zawsze w to samo miejsce sikają, czy w różne Bo jak w to samo, to nienajlepiej, jak w różne, to wielkiej szkody nie powinni zrobić (ponawożą trochę mocznikiem, a to dość dobry nawóz )
U nas rok nie zaczyna się dobrze, truskawki zjedliśmy tylko te, które udało się podlać i też w małej ilości, bo szpaki i kwiczoły były przed nami. Co roku robiłam kilkadziesiąt słoików z dżemem i musem truskawkowym. W tym roku 6 i pewnie to koniec. Jagody kamczackie też nie wytrzymały suszy, a dzisiejsze wiatry powyłamywały bób i kukurydzę. Jedyny sukces, to dzisiaj objadaliśmy się naszymi brokułami i sałaty mamy pod dostatkiem.
Komentarz
trzecie to wisząca doniczka samoróbka z truskawką \
czwarte kawałek ogródka przy wejściu szałwia omszona, hortensja, trzcinik i żurawka
piąte to właśnie te doniczki na niskim parapecie z któryh wyrastają bratki i muszę je zamienić
i szóste to kawałek kwiatów na balkonie, w doniczce na balustrady
jeszcze heliotrop, białe pelasie i oczywiście fuksja o kwiatach pełnych biało- fioletowych- bardzo okazałe kwiaty
na pewno nie razem w doniczce, ale warte uwagi
lawendę mam w tych skrzynkach na parapetach to na 3 oknach i na balkonie też, to może coś innego bym chciala do tamtych donic. Muszę pogooglać o czym piszecie
tu fuksje
A do tych doniczek po bratkach to mi najbardziej pasuje lobelia z koleusem może. Albo zestawienie białej i różowej lobelii.
koleus mi się nie podoba to taka kolorowa pokrzywa :P
ale lobelia to chyba jest to
Ja mam prawie same fioletowe kwiatki w ogrodzie, ale nie wiem jakie, kupilam “fioletowy zestaw“ u ogrodnika i rosnie Ale moge sie dowiedziec co to.
Na poerwszym zdjeciu rozpoznaje lawende, ten wielki krzak to szalwia. Na drugim w formie drzewka wisteria, dalej irysy.
Na jakim stanowisku rosną u Ciebie ?
efekt rośnie, zobaczymy jak będzie, ale idzie w dobrym kierunku.
http://www.ogrodowisko.pl/watek/2702-ogrod-niebieski
O masz, pisałaś o fioletowym, ale może jakąś inspirację znajdziesz
A, no i jak widac lubie ogrody typu dzungla
czyli tzw. patelnia??? :-?
tawuła van houtte'a ?
jaka okazała !
A jak ta swidosliwa? Snaczna?
Jedyny sukces, to dzisiaj objadaliśmy się naszymi brokułami i sałaty mamy pod dostatkiem.