@Basja ja na wszelkie nasionka, cebulki, sadzonki jestem chętna, bo kawalek podworka mam wiec miejsce jest. W przyszlym roku planowalam sporo nasiac/nasadzic, bo i pieknie i dla bielanek do sypania kwiaty mi sa potrzebne.
Marze o marcinkach , choc nawet nie wiedziałam, jak sie nazywają. Kiedys próbowałam cos takiego podobnego ze zdjęcia wyhodować z nasion, ale mi nie wyszło. jak rozumiem potrzebne jest jednak kłącze?
Jak jeszce cos z tych marcinków/michałków zostanie, to jam też chętna! U nas w ogrodniczym tylko białe, zupełnie niemarcinkowe...:( Moge tez na wiosnę sie zaklepać, jesli bedzie oferta
I mam zmartwienie, bo moja sadzona 3 lata temu jabłonka, dotąd nie kwitnaca, własnie wydała na swiat kilkadziesiat kwiatków ??? Fakt, że straszyłam, że wykopię i spalę , jak sie nie postara, ale na zimę akurat ? To ona nie wie, kiedy sie kwitnie? Mam cos jej ciachnąć, np. te gałazki z kwiatami, np. czy zostawić własnemu biegowi i liczyć, że powtórzy kwitnienie normalnie...? Jesli w ogóle....
Komentarz
@Bea - to zaraz w kopertę wsadzę. Dużo chcesz??? Mogę DUŻO )
Na żywopłot dałabym kulki berberysu goldata, żółte kulki, albo
jakaś tawuła goldflame albo goldmund
ewentualnie 2 krzaki hortensji bukietowej
Edit: też chcę taką wiatę
@skatarzyna super!
mąż "niechcący" kupił za dużo, dłuższa historia, ale już wiem, jak je wykorzystać
Ja sadzonki marcinek tez moge ukopac troche to sie Wam rozrosną
@jukaa daj adres na priv.
@jadwiga Twoj mam.
ale ta dynia z balkonu to już napewno zmrożona
idę poprzykrywać te co wrażliwsze rośliny, może nie będzie im za gorąco a przynajmniej będę spokojniejsza
Dzięki dziewczyny !
Marcinki to by na 11.11 się rozwijały
ładnie proszę.
I mam zmartwienie, bo moja sadzona 3 lata temu jabłonka, dotąd nie kwitnaca, własnie wydała na swiat kilkadziesiat kwiatków ??? Fakt, że straszyłam, że wykopię i spalę , jak sie nie postara, ale na zimę akurat ? To ona nie wie, kiedy sie kwitnie?
Mam cos jej ciachnąć, np. te gałazki z kwiatami, np. czy zostawić własnemu biegowi i liczyć, że powtórzy kwitnienie normalnie...? Jesli w ogóle....
Nigdy nie sadziłam czosnku
Ja zamawiałam czosnek tam gdzie Jadwiga i była bardzo Ok.
@bea jak przycinasz lawendę? Chyba powinnam a nic nie zrobiłam jeszcze a to moje pierwsze drugi rok rosną
Czy wiecie co to?? rosło mi sporo , pewnei nawet sama wysiałam, ale nie wiem co to.
https://goo.gl/photos/3mkS4zd7xggYwLvb6
na moje oko to jakiś ostrożeń albo przegorzan, zrobiłabym mu pa pa
po powiększeniu fotki stwierdziłam, że to nie starzec
starzec jest mięciutki, aksamitny w dotyku, łagodnie pierzasty a w zasadzie wrębny