Wszystko dobrze, dynie same sobie regulują wszystko. Zwykle najpierw są kwiaty męskie, dopiero potem, po jakimś czasie, zaczynają się pojawiać żeńskie. Do tego dynie mogą być róznego pokroju. Jedne odmiany mają pędy na kilkanaście i więcej metrów, inne - kilkumetrowe, a jeszcze inne są tak cukinia, czyli krzaczaste.
A ja już myślałam, że podajesz przepis na niszczenie chwastów. Bezpieczny, ale bez pielenia. O, ja naiwna. Do niedawna nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Fuj.
Pytania do doswiadczonych: Jak rozmnozyc: borowke amerykańską, jagode kamczacka, swidosliwe i hortensje? Można to teraz zrobić, czy lepiej wiosną/jesienią.
czy groszek pachnący mam ścinac jak kwitnie, czy jak przekwitnie? Czy W Ogóle Zostawić? Chciałabym żeby długo ładnie rósł; )
jak to zrobic teraZ.. w wiekszosci sucha nierowna ziemia.. przekopana.. ale oczywiscie jakies chwasty puszcza.. na nia po prostu nawiezc do wyrownania innej i na to trawe z rolki? czy jakos trzeba orac niewiadomo jak zeby te chwasty nie chcialy wylazic?
Pod trawę z rolki orać nic nie trzeba, ale trzeba dobrze wyrównać teren, wygrabic i uwalowac. Chwasty i tak się w końcu pojawią, ale w przypadku akurat trawy z rolki, to ona sama na początku tłumi rozwój chwastów. Jeśli mieliście dużo perzu, to dobrze wygrabcie teren po przekopaniu. I rolka musi być na początku bardzo dokładnie podlewana, bo łatwo przesychanie.
tylko my juz mamy pare drzewek troche porseczek.. z tylu taka wyspe wyzsza.. z zielonym czyms i wierzba..da rade jakos ponacinac te darnie zeby dookola? fotke moze wstawie
Komentarz
Moje dynie kwitną nie mając pędów.I to są jeszcze małe krzaczki. To chyba cos nie tak?
Czegoś im brakuje? Coś zaniedbałam?
Pierwszy raz w życiu dynie posadziłelam, wybaczcie głupie pytania.
Taki ze mnie ogrodnik jak z koziej...
BTW - Ci co sadzili w tym roku to pamiętajcie, że owocowanie jest na pędach zeszłorocznych
Jak rozmnozyc: borowke amerykańską, jagode kamczacka, swidosliwe i hortensje? Można to teraz zrobić, czy lepiej wiosną/jesienią.
czy groszek pachnący mam ścinac jak kwitnie, czy jak przekwitnie? Czy W Ogóle Zostawić? Chciałabym żeby długo ładnie rósł; )
jakie masz?
Mam trzy bukietowe, dwie pinky winky i jedna vanilla frise
I rolka musi być na początku bardzo dokładnie podlewana, bo łatwo przesychanie.
Widziałam u znajomych ,super wygląda