dokładnie zwierzęta trzeba karmić ja do specjalistów jeżdżę do łukowa białej podl międzyrzeca podl radzynia podl siedlec czasem lublin ale rzadko też jestem niemobilna także zostaje org
Najlepiej nic nie robić - jeśli to jedną tylko gałąź to raczej nic mu nie będzie. Wyciekają soki, które zaczęły już w drzewie krążyć-takie "płaczące" drzewa należy ciąć późną jesienią/wczesną zimą albo ewentualnie w stanie ulistnionym.
Mój teść już posadził ziemniaki i rwie się, żeby i u nas już posadzić. Widzę, że chce pomóc, ale boję się, że to za wcześnie.............. edit: Jeszcze jedną wątpliwość mam-kupiłam w Biedronce kłącza łubinu i takiego krzaczka z pomarańzowymi pustymi kulkami,na pewno je zgniataliście w dzieciństwie Pytanie-czy to już można wsadzać do gruntu?Bo nie ma żadnej instrukcji obsługi ...
Wychodzę z domu , a przed domem kot coś ze smakiem wsuwa, więc podeszłam bliżej, bo myszy to one na ogół nam pod drzwi podrzucają nietknięte. A jemu z pyska pół jaszczurki wystaje. I jeszcze się wije. Przerzucił się na kuchnie azjatycką. :-&
U mnie w koncu zaczeło porządneij padać - w koncu podleje mi to co posiałam do ziemi. Groszek jeden i rzodkiewki ładnie wschodza, drugi groszek i bób słabiej. Rozsady tez w koncu ruszyły, a juz bylam troche podłamana mikroscia przyrostów. Ogladam te moje zasiewy, a tu trzeba by patrzeć przez lupe
Czy rzeczywiście kapryśny klimat mazurski nie sprzyja drzewkom moreli oraz zielonej winogronie . Ktoś mnie uświadomi w temacie ,piszcie bo sadzonka czeka na wkopanie a winorośl do kupienia na jutro
Komentarz
Widzę, że chce pomóc, ale boję się, że to za wcześnie..............
edit:
Jeszcze jedną wątpliwość mam-kupiłam w Biedronce kłącza łubinu i takiego krzaczka z pomarańzowymi pustymi kulkami,na pewno je zgniataliście w dzieciństwie
Pytanie-czy to już można wsadzać do gruntu?Bo nie ma żadnej instrukcji obsługi ...
dużo
taki 2-3cm średnicy to 350 za tonę okazyjnie płaciliśmy
A mi zakwitła pierwsza pelargonia od JAdwigi
:x
Kwiaty na pelargonii do 15 maja powinno sie odrywać bo osłabiają wzrost rośliny.
K
:-))
:-))
\:D/
)
zostawiłam sobie z tamtego roku nasionka i nie wiem gdzie przeszukałam wszystko i nie ma
no moja trawa rośnie pomidorki w doniczkach też
rzodkiewek i szpinaku dalej nie posiałam bo nie ma mi kto przywieźć obornika, chyba musze sama wieczorem pojechać po niego
Ktoś mnie uświadomi w temacie ,piszcie bo sadzonka czeka na wkopanie a winorośl
do kupienia na jutro