@juka - pojęcia nie mam. Może w jakim sklepie ogrodniczym dopytać? Albo w innym CDRze? Nigdy nie uprawiałam rabarbaru. Albo w necie poczytać, co ludzie polecają przy problemach takich, jak z Twoim rabarbarem.
@Bea, ja ich nie mam aż tyle, jedną porcję , żeby miało to sens, wysyłam. Przy porządlach jesiennych może coś wykopię,dam znać. ps.Niech ten mróz już sobie idzie :-S
Nasze truskawki tez sa w większości przykryte agrowłóknina, u nas tez wczoraj i dziś nad ranem były przymrozki. A czereśnie maja juz zawiazki owoców, wiec mam nadzieje, ze im przymrozek bardzo nie zaszkodzi.
Ufffffffffff, jeśli prognozy się sprawdzą, to dziś ostatnia noc przymrozków........... Cieszę się,że moje truskawki zakwitły naprawdę śladowo,bo ich to już nie mam siły okrywać..... Jak długo kirełkuje rabarbar i koper??? Bo dość dawno posiałam, a nic nie widać Szpinak już jest,fasola kiełkuje, bo rozgrzebałam ziemię, żeby sprawdzić, a tamte dwa nic, choć siane wcześniej. Ważne dla mnie, bo zajmują miejsce i nie wiem, czy już nie dosiać czegoś w ich miejscu. #:-S
Siał ktoś pora do gruntu? Mam jakieś nasiona, jest napisane,żeby siać gęsto,bo to na miniaturkowy zbiór. Jak rośnie, robić sobie nadzieję, czy od razu założyć, ryjąc w ziemi,że ruch to zdrowie i cieszyć się, że mogę poćwiczyć, ale nie liczyć na zbyt wiele? )
Ja chyba sobie w ogóle podaruję, bo ja nawet gotowe sadzonki miałam, a i tak marnoza była. Chyba raczej wsieję buraczków albo jakieś patisony, jak mi miejsca zostanie. One w miarę chyba rosną.
pewnie zbiednieją zanim je zdążę wsadzić w Biedrze mama mi kupiła Jagodę Kamczacką i też biedna czeka już 4 dni aż znajdę chwilę może teraz pójdę? latarkę na głowę i do ogrodu, póki młode śpią
no a co Ty myślisz, że jak ja przed przymrozkami okrywałam? latarka w ręke i jazda do ogródka, w sobotę o 22 wyszłam, z bolącym pęcherzem spod koca wyszłam, jak zobaczyłam prognozę pogody.Wolę nie wspominać 8-}
Komentarz
Przy porządlach jesiennych może coś wykopię,dam znać.
ps.Niech ten mróz już sobie idzie
:-S
Cieszę się,że moje truskawki zakwitły naprawdę śladowo,bo ich to już nie mam siły okrywać.....
Jak długo kirełkuje rabarbar i koper??? Bo dość dawno posiałam, a nic nie widać
Szpinak już jest,fasola kiełkuje, bo rozgrzebałam ziemię, żeby sprawdzić, a tamte dwa nic, choć siane wcześniej.
Ważne dla mnie, bo zajmują miejsce i nie wiem, czy już nie dosiać czegoś w ich miejscu.
#:-S
)
Pilnie szukamy kogoś do skopania dziaki i jej wyrównania , ok 400 m
Wydaje mi się ze kiedyś ktoś kogoś polecał, z Warszawa i okolic
Chyba raczej wsieję buraczków albo jakieś patisony, jak mi miejsca zostanie. One w miarę chyba rosną.
ps. też je dziś chciałam wziąć, ale kasy mi zabrakło
)
też rozdzieliłabym
poziomka szybko się rozrasta
jedną sadzonkę przesadziłam i pomimo podlewania długo wyglądała marnie
ktoś ma białe ananasowe poziomki i może zachwalić ich smak???
@-) @-)
(to znaczy że jak kupiłam jedną za 1,5 na rynku to zrobiłam dobry biznes? )
)
1:0 dla Ciebie, istnieje jakaś sprawiedliwość na tym świecie, dziewczyno
czasu nie masz na ogródek, to choć tanie sadzonki kupiłaś
w Biedrze mama mi kupiła Jagodę Kamczacką i też biedna czeka już 4 dni aż znajdę chwilę
może teraz pójdę? latarkę na głowę i do ogrodu, póki młode śpią
8-}