Myślałam, że to ochłodzenie to już wszystko, ale w prognozach są zimne noce koło zera dokładnie 14 i 15 maja. I wyż. Więc te kilka dni trzeba jeszcze uważać.
ogóreczki spałaszowane dynię posadziłam w różnych miejscach,zawsze może coś urośnie. Posiałam też cukinię i kabaczek, bardzo lubię takie rzeczy, 2 lata temu mieliśmy swoją cukinię i byłam bardzo zadowolona,placuszki, że hej !
Czego ja się dziś od Jadwigi nadowiadywałam, jejku. Sztuka ogrodnicza niełatwa. Czy ma ktoś sposób jak wspomóc zapylanie ogórków gruntowych pod folią? Nawet nie wiedziałam, że one potrzebują owadów:) Może są jakieś preparaty?
A ja mam pytanie do znawców : co można jeszcze teraz posiać czy posadzić. Jakieś kwiaty może krzaki owocowe? Nie śmiejcie się -od dzisiaj mamy działkę, a ja się kompletnie nie znam na uprawach ( ale mam chęci
Poprzedni właściciel bardzo zaniedbał działkę i teraz musimy ją jakoś odchwaścić. Parę lat temu była podobno b. zadbana z mnóstwem kwiatów i roślin ozdobnych, ale pewnie dużo się zmarnowało.
Macie może jakieś strony internetowe na ten temat ?
No spokojnie możecie wszystkie warzywa siać i kwiaty plus kwiaty cebulowe-tak sądzę. Tylko czytaj opakowania, np. marchwi, bo są wczesne i późne odmiany.Powodzenia !
Dziewczyny,tulipany mi przekwitają już. Czy lepiej, żebym pozostawiła cebulki w ziemi czy jednak wykopała i przechowała do kolejnej wiosny? To był ich pierwszy rok, wsadzałam jesienią.
ps. na 20 wsadzonych jesienią malin 17 żyje, tzn. ma liście-jest radość !
Kurcze, tak jak 5 lat mieszkamy, nie pamietam tej jabłoni tak ukwieconej, a jak się stanie pod drzewem to normalnie hałas!- pszczół Mam nadzieję, że żadna nas nie użre
Jedyny problem z tym drzewem jest taki, że nie potrafię jej przycinać. Po moich zabiegach wyrosło tyle dziczek, że już jej nie dotykam B-)
K
u nas było tak samo, zupełnie jak w ulu
Swoją drogą w tym roku u nas może być problem w owocami, bo pszczoły nie miały zbyt wiele czasu na zapylanie. Silne wiatry bardzo szybko zrzucały kwiaty z drzew.
Komentarz
:-??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6d5feb103b4f2e4d.html
Ja wczoraj wysadziłam w cieplarni pomidory. I już prawie wszystkie 10 odmiany dyni od AniD mi skiełkowało.
dynię posadziłam w różnych miejscach,zawsze może coś urośnie. Posiałam też cukinię i kabaczek, bardzo lubię takie rzeczy, 2 lata temu mieliśmy swoją cukinię i byłam bardzo zadowolona,placuszki, że hej !
A ja mam pytanie do znawców : co można jeszcze teraz posiać czy posadzić. Jakieś kwiaty może krzaki owocowe? Nie śmiejcie się -od dzisiaj mamy działkę, a ja się kompletnie nie znam na uprawach ( ale mam chęci
Poprzedni właściciel bardzo zaniedbał działkę i teraz musimy ją jakoś odchwaścić. Parę lat temu była podobno b. zadbana z mnóstwem kwiatów i roślin ozdobnych, ale pewnie dużo się zmarnowało.
Macie może jakieś strony internetowe na ten temat ?
Tzn wyrosną jeszcze w tym roku? Czy spodziewać się ich za rok?
Myślałam też o dyniach ozdobnych , bo uwielbiam ich kształty i kolory, muszę poszukać coś na ten temat.
ps. na 20 wsadzonych jesienią malin 17 żyje, tzn. ma liście-jest radość !
:P
Piwonie będą za niedługo kwitnąć.
I miecze rosną jak oszalałe w swoich rządkach i nie-rządkach
Dynie AniD rosną w kubeczkach i czekają na swój moment
czereśni zazdroszczę
">
Swoją drogą w tym roku u nas może być problem w owocami, bo pszczoły nie miały zbyt wiele czasu na zapylanie. Silne wiatry bardzo szybko zrzucały kwiaty z drzew.
Jasne! To także moje ulubione!