Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Czy jest na sali lekarz?

1273274276278279370

Komentarz

• Jeszcze się nie dowiedzieliśmy i nie wiem czy chcę wiedzieć... Pewnie będziemy wiedzieć wcześniej, ale jeszcze się nie pytałam lekarza, a on też milczący.
    Podziękowali 1kowalka
  • Gratulacje @mamasara ;
    A może wystarczy Pani w klinice przedstawić ustawę?
    Podziękowali 1mamasara
  • Myślałam, że uda się jakoś załatwić telefonicznie... Nie lubię takich sytuacji. Chyba wyślę tam męża...
  • Czy możecie polecić dobrego endokrynologa w Lublinie ?
  • Bea powiedział(a):
    Też tak mam.
    Obadałam się i w sumie mądrzejsza nie jestem.
    Dowiedziałam się tylko, że mam zwyrodnienie kręgosłupa co prxy moim trybie życia i wieku mnie NIE dziwi.u
    Są lepsze i gorsze dni.
    Obiektywnie przywykłam
    Jak mi się pogarsza ro rehabilitanta do pleców zawzywam
    Bea bo to faktycznie kregoslup daje takie objawy.
    Moze Ty skoczysz do tego doktorka ??
    U mnie bylo tak ze,szyjny na lewo a miednica na prawo.
    Odrazu pytal czy mam zawroty glowy I odrazu mnie je wyleczyl :)
  • @mamasara domagaj się! Maja OBOWIĄZEK wyznaczyć Ci wizytę u specjalisty w ciagu 7dni. 
    Powiedz przez telefon ze jesteś w ciąży i poprosisz k wyznaczenie terminu u specjalisty. A jak mówią- za pół roku to - przecież kobiety w ciąży maja wizyty do 7 dni. 
    Moze Pani zapomniała..?
    Podziękowali 2AgaMaria Izka
  • Już jestem zapisana. Mąż wytłumaczył Pani, że mają taki obowiązek i za tydzień mam wizytę :smile: 
    Podziękowali 3MAFJa Dorota annabe
  • Czy słyszeliście o wysypce hormonalnej i uczuleniu na oksytocynę przy karmieniu piersią? Czy poza odstawieniem dziecka są jakieś sposoby poradzenia sobie z tym?
    Swędzi mnie od prawie 2 miesiecy, jestem po miesięcznej kuracji sterydami. Nie przeszło, mam wrażenie, że się wręcz nasila.
  • kika0 powiedział(a):
    Czy słyszeliście o wysypce hormonalnej i uczuleniu na oksytocynę przy karmieniu piersią? Czy poza odstawieniem dziecka są jakieś sposoby poradzenia sobie z tym?
    Swędzi mnie od prawie 2 miesiecy, jestem po miesięcznej kuracji sterydami. Nie przeszło, mam wrażenie, że się wręcz nasila.
    Ja miałam, po dwóch ostatnich porodach. Za pierwszym razem ambitnie męczyłam się jakimiś nieinwazyjnym lekami przez 3 miesiące. Za drugim razem od razu dostałam Dexawen i przeszło w ciągu paru dni. 
  • A to też steryd? Ile dni go brałaś? 
  • Już nie pamietam dokładnie ale chyba 2-3 dni zastrzyki dwa razy dziennie 
    Podziękowali 1kika0
  • Czy można robić dietę Dąbrowskiej przy polipach w pęcherzyku żółciowym? Przy pęcherzyku nie można surowych warzyw z tego co wyczytałam, ale tak sobie robię nadzieję, że może na tej diecie te polipy by znikły, bo organizm pierwsze co, się pozbywa różnych śmieci. Może ktoś coś rozsądnego poradzić, co robić żeby tych polipów się pozbyć bezoperacyjnie (3 szt po 6,5,4 mm)?   A drugi prblem torbiel 20 mm na jajniku. Co robić? 
  • @Elunia zrób gastroskopię tam gdzie znieczulają gardło. Miałam ze znieczuleniem i bez. Jak dla mnie duża różnica. Przy znieczuleniu nie miałam odruchów wymiotnych w czasie wyciągania gastroskopu.
    Podziękowali 1AgaMaria
  • Czy u 4 miesiecznego dziecka ospa moze wygladac jak pryszcze? Od kilku dni pojawiaja jej sie takie krostopryszcze na dloniach i na twarzy.
  • @mamaw mój mąz robił dietę przy polipach 6 tyg . Wszystko ok. Ale polipy nie znikly.
  • Ciężko powiedzieć bez zobaczenia dokładnego krost bo wysyp bywa indywidualny. U mnie niemowlak był zsypany  na człym ciele straszliwie i krosty przypominały bardziej ropną wysyplę kaszkowatą, drobne i się zlewały. Trzylatek miał w sumie kilka takich właśnie pryszczy na nogach i plecach- jakbyśmy nie szukali ospy to byśmy tego nie zauważyli a sześciolatek zasypany bardzo klasycznie trzema rzutami, dużymi ropniami na całości. 
    Podziękowali 1mamuma
  • Chcialam lekarzowi dzis pokazac, ale nie ma go dzis. Bede obserwowala. Bo meza chyba tez zaczyna sypac. Minely 2 tyg od wysypki u najstarszych, dlatego sie zastanawiam.
  • Hanq powiedział(a):
    @mamaw mój mąz robił dietę przy polipach 6 tyg . Wszystko ok. Ale polipy nie znikly.
    Hmmm, szkoda.Jadł warzywa surowe na tej diecie czy gotowane? Wszystkie czy te obciazajace woreczek np.kapustę odstawil? A co robil potem z tymi polipami? 
  • @mamaw ; Jadł wszystko czyli i surówki i gotowane, pieczone... Dietą odtłuścił sobie wątrobę bo wcześniej to nieciekawie wyglądało. Parę razy już był na Dąbrowskiej. Niestety polipy nie znikły. Co roku je kontrolujemy tylko czy nie powiększają się. Podejście lekarzy różne. Jedni każą się nie przejmować i tylko kontrolować bo może taka jego uroda i że niegroźne są. A jeden już chciał wycinać woreczek.
  • Czy zestaw dwa ibumpromy plus dwa apapy mogę brać co pięć godzin? Boże, mam takie coś z gardłem (a tym samym uszami) że nie jestem w stanie funkcjonować, nie jem prawie nic trzeci dzień, dziś dostałam antybiotyk modlę się żeby pomogło. Śpię 3h na dobę, dziś przez cały dzień zjadłam w porcjach naleśnika bez nadzienia. Wolę rodzić.
    Podziękowali 2In Spe Bridget
  • Mnie tak bolalo przy zapaleniu naglosni ktore stwierdzil laryngolog. Inhalacje kazal robic z tabletek emskicg
    Podziękowali 1OlaOdPawla
  • Dziękuję, a badal te polipy jeszcze jakos inaczej niz usg? Lekarz, który robił mi usg powiedział, ze do wielkosci 9mm mozna obserwować, powyzej wyciecie woreczka, bo mogą zrakowacieć. 
  • Ola, kup sobie https://www.doz.pl/apteka/p51774-Glimbax_074_mg__ml_0074_roztwor_do_plukania_jamy_ustnej_i_gardla_200_ml

Nie wiem jak to działa ale gardło przestaje boleć natychmiast po przepłukaniu. Rewelacja.
    Podziękowali 3OlaOdPawla mamaw Lome
  • Dzięki dziewczyny glimbax mam resztkę w domu. A te inhalacje @Aneczka08 to w nebulizatorze można?
    Podziękowali 2Aneczka08 Bridget
  • edytowano stycznia 2019
    Ja bym dala cos z ibuprofenem i poszla do lekarza. Ale u mojej corki z uszami byly przerozne dziwne przypadki, ze balam sie cokolwiek wlewac do ucha.

Edit: i udraznianie nosa.
  • Paracetamol i dicortineff? 
  • @mamaw mąż robił jeszcze elastografie watroby.
    Podziękowali 1mamaw
  • OlaOdPawla powiedział(a):
    Dzięki dziewczyny glimbax mam resztkę w domu. A te inhalacje @Aneczka08 to w nebulizatorze można?
    Na gorąco nad garem
    Podziękowali 1OlaOdPawla
  • Gradówka (chyba) na powiece u osoby dorosłej. Co można z domowych sposobów? Czy jednak lekarz i recepta?
    Podziękowali 1madzikg
  • Okłady z ugotwanego jajka, ciepłe przyłożyć i rozgrzewać...
    Podziękowali 2dana Bridget
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.