@Katarzyna wywołam Cię tutaj bo przez telefon nie mogę wyszukać wątku ginekologicznego. Od dwóch dni boli mnie prawa pierś. Cały czas karmię. Pare tyg temu miałam zapchane kanaliki i poradziłam sobie z tym, teraz tez zaczęło sie jakby od zapchanego kanaliku, czułam ból w takim wybrzuszeniu i próbowałam to rozmasował pod ciepłym prysznicem- te małe grudki zniknęły ale wczoraj trochę pobadalam tą pierś bo mnie dalej boli i wyczułam ze mam tam jakiś guzek, który moge przesuwać. Ma szerokość 2-3cm długość tez coś takiego. Boli mnie bardzo. Nie wyglada mi to juz tak samo jak wtedy z tym zatkaniem. Mógł mnie ewentualnie któryś syn nacisnąć, uderzyć w pierś w trakcie zabawy- ale taki uda tez kiedys miałam i guza nie było. Cy mogłabyś zasugerować co moge zrobić? Zmartwić sie- moge poczekać do poniedziałku i udać sie do lekarza- internisty/ginekologa?
Niestety, to może być ropień. Jeśli było zapalenie i to zostało po zapaleniu i bardzo boli, to trzeba by zrobić USG. Gdyby nie bolało, to mogłaby to być torbiel mleczna, która nie wymaga leczenia, ale skoro boli, to warto się rzeczą zainteresować.
Dzwonila znajoma ze byla z rocznym dzieckiem na bilansie i sie okazalo ze dziecku nie zamknęła sie czaszka i zebrał sie płyn i chca to operacyjnie odciagac.ona jest spanikowana Ktos sie spotkal z czyms takim? Moze wiecej info ja uspokoi :-S
A jakie badania w kierunku mononukleozy chcesz robić? Test szkiełkowy jest tani i szybki, ale bywa zawodny (choć u ośmiolatka powinien być OK. Jeśli zdecydujesz się na badania serologiczne, to one są miarodajne, bo wykrywają specyficzne przeciwciała.
Czyli ta neutropenia faktycznie się utrzymuje. Pewnie pierwsze co, to wam zleca też mononukleoze, cytomegalię i odzwierzece. A jak jego samopoczucie i gorączka?
@Katarzyna moj synek po urodzeniu mial podciete wedzidelko. Obecnie je z piersi choc karmienia sa dlugie. Juz drugi lekarz radzi mi zeby jeszcze podciac gdyz w przeciwnym razie czekaja go problemy z wymowa. Czy ktos ma doswiadczenie w temacie? Synek ma 2 miesiace i namawiaja meie na jak najszybsze podciecie
Komentarz
Edit: tzn chodzi mi ogolnie o ludzi. U psa na 80% to swierzb.
To chyba dobrze, ze nie można?
CRP nie robiliście?
Od dwóch dni boli mnie prawa pierś. Cały czas karmię. Pare tyg temu miałam zapchane kanaliki i poradziłam sobie z tym, teraz tez zaczęło sie jakby od zapchanego kanaliku, czułam ból w takim wybrzuszeniu i próbowałam to rozmasował pod ciepłym prysznicem- te małe grudki zniknęły ale wczoraj trochę pobadalam tą pierś bo mnie dalej boli i wyczułam ze mam tam jakiś guzek, który moge przesuwać. Ma szerokość 2-3cm długość tez coś takiego. Boli mnie bardzo. Nie wyglada mi to juz tak samo jak wtedy z tym zatkaniem. Mógł mnie ewentualnie któryś syn nacisnąć, uderzyć w pierś w trakcie zabawy- ale taki uda tez kiedys miałam i guza nie było.
Cy mogłabyś zasugerować co moge zrobić? Zmartwić sie- moge poczekać do poniedziałku i udać sie do lekarza- internisty/ginekologa?
Gdyby nie bolało, to mogłaby to być torbiel mleczna, która nie wymaga leczenia, ale skoro boli, to warto się rzeczą zainteresować.
Ktos sie spotkal z czyms takim?
Moze wiecej info ja uspokoi :-S
To może byc wodoglowie? Czy wcześniej moglo byc przeoczone?
Usg przezciemiaczkowe bylo?
znajoma mieszka w Niemczech
Skoro narzeka na brzuszek?