Pani w sklepie zagaduje moja 5 latke. P:.Widzę, ze masz już siostrzyczke, to już więcej rodzeństwa Ci nie potrzeba ? E. : Nie potrzeba, tylko jeszcze jednego brata i jedna siostrę bym chciala
EL(5l) i M(9l) Ell: A jak wyglada mama Tomka? M: Ma takie rude wlosy, jak ten kotlet. Ell zamysla sie na chwile... Ell: To znaczy, ze ma kotletowe wlosy. Zjadlabym ją.
Dzisaj na obiad było mięso które wyszło mi twarde. Wszyscy marudzili a mąż zachwalał. Powiedziałam dzieciom widzicie tatuś jest taki kochany nie chce robić mi przykrości, pamiętajcie jak się należy zachować jak bedziecie mieć mężów i żony. Witek. - A jak zostanę księdzem? - No to nie bedziesz miał żony. - No przecież wiem nie zamierzam przecież być księdzem grekokatolickim tylko rzymskokatolickim.
Himek ostatnio ma fazę na gotowanie i miał rozkminę.
H: (z wyrzutem) mama, lubię płatki, lubię soczek, lubię parówki i lubię mleko. i to wsypałem do miski i zrobiłem pychotke i nastawiłem w mikrofali i to wcale pyszne nie było.
*** Fela. F: A wiesz mamo, że ja tak najbardziej na świecie chciałabym mieć włosy pod pachami? Ja: (niemal krztuszę się kanapką) A po co??? F: No bo jakbym je sobie wyrwała to byłabym znowu piękna. A tak to nic nie mogę w sobie poprawić. Ciągle jestem piękna i jestem i jestem...
grunt to dobra samoocena
*** Fela leży w łóżku wieczorem. F: Mamo, znajdziesz mi mojego kota? Ja: Którego? F: tego co ma taką minę jakby mu kupa nie chciała wyjść.
to podobnie Tosia(3)..dostawila sobie krzeselko obok dziadka w kuchni , zlapala go pod reke, siedzieli tak chwile po czym z wielkim zadowoleniem rzekla: " mam mezczyzne".-z przesadna akcetacja na obydwa "e,"(prawdopodobne poklosie piosenki na dzien dziadka.. dzia dzia dziadek-to mezczyzna fest)
Syn (10l) zaprosił kolegów i w rozmowie z nimi stwierdził:ja to bym chcial być starszym bratem ale proszę mamę a tu same siostry!-modle się może to coś da...!?-(On jest najmłodszy z czterech synów i ma jeszcze jedną starszą i cztery młodsze siostry ,najmłodsza ma roczek...!)
Komentarz
-toket
Ja: A ty gdzie?
EL: Mamo, ide po odrobine przytulanek.
:-)<3 Rozwalila mnie.
P:.Widzę, ze masz już siostrzyczke, to już więcej rodzeństwa Ci nie potrzeba ?
E. : Nie potrzeba, tylko jeszcze jednego brata i jedna siostrę bym chciala
Ell: A jak wyglada mama Tomka?
M: Ma takie rude wlosy, jak ten kotlet.
Ell zamysla sie na chwile...
Ell: To znaczy, ze ma kotletowe wlosy. Zjadlabym ją.
Edit: ale przy probie takiej umowy by najpewniej pyrgnela stikeez i z fochem poszla do siebie.
_o, widzę Michałka jak wraca
a moja Julcia (2 i 9msc)
- Mamo ja też chcę powidzieć
Powiedziałam dzieciom widzicie tatuś jest taki kochany nie chce robić mi przykrości, pamiętajcie jak się należy zachować jak bedziecie mieć mężów i żony.
Witek.
- A jak zostanę księdzem?
- No to nie bedziesz miał żony.
- No przecież wiem nie zamierzam przecież być księdzem grekokatolickim tylko rzymskokatolickim.
H: (z wyrzutem) mama, lubię płatki, lubię soczek, lubię parówki i lubię mleko. i to wsypałem do miski i zrobiłem pychotke i nastawiłem w mikrofali i to wcale pyszne nie było.
Fela.
F: A wiesz mamo, że ja tak najbardziej na świecie chciałabym mieć włosy pod pachami?
Ja: (niemal krztuszę się kanapką) A po co???
F: No bo jakbym je sobie wyrwała to byłabym znowu piękna. A tak to nic nie mogę w sobie poprawić. Ciągle jestem piękna i jestem i jestem...
grunt to dobra samoocena
Fela leży w łóżku wieczorem.
F: Mamo, znajdziesz mi mojego kota?
Ja: Którego?
F: tego co ma taką minę jakby mu kupa nie chciała wyjść.
Syn (10l) zaprosił kolegów i w rozmowie z nimi stwierdził:ja to bym chcial być starszym bratem ale proszę mamę a tu same siostry!-modle się może to coś da...!?-(On jest najmłodszy z czterech synów i ma jeszcze jedną starszą i cztery młodsze siostry ,najmłodsza ma roczek...!)
"...i przesyłam sama kotkowi oczka....tylko musiałam go przywiazac"
Zdemaskowała tetę... a miała tylko ćwiczyć głoski Z i S...