U mojej Gosi w klasie jest buddysta Witek go bardzo lubi ale przeżywa jego wyznanie.
- Muszę porozmawiać z księdzem proboszczem żeby odprawił mszę o nawrócenie Aleksa. Ja będę służył. Bo już lepiej by było żeby Aleks był żydem bo byśmy mieli wspólny Stary Testament albo chociaż islamistą to chociaż to byśmy księgę rodzaju mieli tą samą.
Felicja: Mama, a powiedz mi, co to znaczy "Felicja", jaka ja jestem? Ja: Szczęśliwa. F: A Himek? Co to znaczy Hieronim? Ja: Święty.
Mija kilka chwil. F: (myśli na głos) Co to było, jak to było? A tak! Ja jestem szczęśliwa! A co znaczy Hieronim? H: (zadowolony) Hieronim znaczy "siki"!
ja niestety mam ta wade ze trochę mnie ponosi jak prowadzę i cos mi sie potrafi wymsknąć. Za to mój tata to oaza spokoju. Kiedyś Młoda jedzie z dziadkiem a przed nimi ktoś sie slimaczy. Na to Młoda mówi, dziadku, czemu nic nie mówisz? Mamusia zawsze mowi jedzcie barany.
Proszę męża o wyniesienie kilku gratów dompiwnicy. Nie śpieszy mu się. Po pół ghodz kończy się łaskotkami i wygłupami ze wszystkimi dziećmi na podłodze. Ojciec wymięka, prosi żeby maluchy z niego zlazły. A dziewcynki zaczynają go głaskać. R (4l):Tato pomasuję Cię. Masuje R: Lepiej Ci? Ojciec: Tak. R: To idź do piwnicy!
@Minka, zanim na womit zeszło, myślałam że o, temu dymi! znaczy coś z rurą z młodymi i modnymi też brałam pod uwagę, ale kontekst gubiłam! mam zaburzenia słuchu fonematycznego i dla mnie locha z młodymi to oaoymi
ja jestem w 8 tygodniu i wymioty u mnie to dzien powszedni...wiec moj 1,5 roczny synek chodzi z miska po domu i udaje ze zwraca :-) chce tak jak mamusia :-)
Moj 3.5 latek porysowal sciane. Dzien wczesniej,kiedy jechalismy autobusem, zauwazyl rozne napisy i malunki na murach, scianach domow itp. Przy okazji mielismy rozmowe na ten temat. I kiedy zauwazylam te pogryzdana sciane w chlopiecym pokoju, zaczelam tlumaczyc dokladnie tak, jak poprzedniego dnia. Kiedy juz dosc sie rozkrecilam w temacie , F. przerwal mi, mowiac:"Ale ja tylko chcialem napisac, ze mama jest dobra!"
6,5 latka chodzi wściekła od pół godziny bo brat poszedł się myć pierwszy a nie ona. No i sobie gada z tej wściekłości - - nie będę grać na pianinie, wypisz mnie z pianina, wypisz mnie ze wszystkiego, i siebie też wypisz - a gdzie ja chodzę i z czego mam się wypisać? - pytam -..... ze sklepu się wypisz!!!!
Komentarz
- Muszę porozmawiać z księdzem proboszczem żeby odprawił mszę o nawrócenie Aleksa. Ja będę służył.
Bo już lepiej by było żeby Aleks był żydem bo byśmy mieli wspólny Stary Testament albo chociaż islamistą to chociaż to byśmy księgę rodzaju mieli tą samą.
Ja: Szczęśliwa.
F: A Himek? Co to znaczy Hieronim?
Ja: Święty.
Mija kilka chwil.
F: (myśli na głos) Co to było, jak to było? A tak! Ja jestem szczęśliwa! A co znaczy Hieronim?
H: (zadowolony) Hieronim znaczy "siki"!
R (4l):Tato pomasuję Cię.
Masuje
R: Lepiej Ci?
Ojciec: Tak.
R: To idź do piwnicy!
Mamuuuuuuusiu, ty jesteś chudziejsza niż Barbi !!!!
innym się stopiły, a Kajtuś ma! sam postawił!
nie mam. brzuch mam.
z młodymi i modnymi też brałam pod uwagę, ale kontekst gubiłam!
mam zaburzenia słuchu fonematycznego i dla mnie locha z młodymi to oaoymi
Dziś przed spaniem przytula się do mojego ciążowego brzucha i z taką miłością: "Kocham brzuch. Kocham cię, mamo. Fajne cycki!"
H: Ale makaron, mama? Makaron mi wychodzi!
- Mamo, jestem cały wylany i omokrzony!
Dzien wczesniej,kiedy jechalismy autobusem, zauwazyl rozne napisy i malunki na murach, scianach domow itp. Przy okazji mielismy rozmowe na ten temat. I kiedy zauwazylam te pogryzdana sciane w chlopiecym pokoju, zaczelam tlumaczyc dokladnie tak, jak poprzedniego dnia. Kiedy juz dosc sie rozkrecilam w temacie , F. przerwal mi, mowiac:"Ale ja tylko chcialem napisac, ze mama jest dobra!"
- nie będę grać na pianinie, wypisz mnie z pianina, wypisz mnie ze wszystkiego, i siebie też wypisz
- a gdzie ja chodzę i z czego mam się wypisać? - pytam
-..... ze sklepu się wypisz!!!!
:-)
jestem bez mądrości przy duszy!