- Córciu nie możesz kopać mnie po brzuchu, tam rośnie małe dzidzi - Ale jak mamo tam jest schowane i wyjdzie? - No tak, urodzi się - Aha to będzie tort, dobrze
Mówię do Lilki (2,5l): -W niedzielę jedziemy do Mateusza (mój brat, jej chrzestny) na wesele. Będzie fajnie. Będziemy tańczyć! -Tak. I Jezus będzie tańczył. Na moją zdziwioną minę roześmiała się: -No żartuję sobie psecies!
Franek lat 4,5 ma fazę fascynacji Titanikiem, w związku z tym mamy historie, pytania, przypuszczenia, skojażenia na śniadanie obiad i kolację:)
F przybiega podczas kolacji: Mamo!!! Zobacz!! Ta bułka jest zupełnie podobna do bocianiego gniazda Titanika!!!
Po kolacji kąpiel, F obserwuje okrągłe wywietrzniki w drzwiach: F: Te drzwi maja takie dziurki okrągłe... jak w statkach okienka........... zupełnie jak w Titanikach!!!
Dalej w kąpieli slychać dzwonek rowerowy z dworu: F: Mamo!!! To słychać dźwięk Titanika!!!
I tak dalej i tak dalej, nawet szczoteczka do zębów podobna do Titanika jak się okazuje:))
Ja do Jerzyka Kto jest pięknym chłopcem? Jerzyk!!! Kto jest najdzielniejszy? Jerzyk!! Kto jest prawdziwym twardzielem? Jerzyk!!! A kto jest leniem któremu się nie chce chodzić? . . . .
@uJa, moi wiedzą czym był Titanic, bo czytali z biblioteki serie książek o różnych metodach podróżowania, samoloty, statki, samochody itd.i tak w części o statkach byl artykuł o tytanicu.
Moje dzieci znają historię Titanica,bo mąż został poproszony do wzięcia udziału w międzynarodowym eksperymencie-sprawdzali przyczyny zatonięcia. Ciekawa sprawa,ale to nie tu:-)
Moi wiedza, bo maja matke z obfitym bukietem skojarzen. Kiedys jakas lodke z kory zrobili i mowili, ze niezatapialna. Ja na to, ze jak Titanic. I wyjasnilam co to. Na podobnej zasadzie wiedza co to kasandryczne przepowiednie albo czlowiek renesansu. Jestem goraca zwolenniczka uzywania trudnych slow przy dzieciach
Musimy kupic młodszym nowe plecaki do szkoły. Dzieciaki same oglądają w necie. M (6 lat) do troche starszej J. - Wpisz w google "Plecak do szkoły dla Michała sześciolatka"
Komentarz
Za dużo soku piłeś już.
Ja ce mało oku.
-Babciu, a jak umrzesz, to bede mogla dostac te Twoje buty?
9 latka:
-Mamo, a zloto mozna tak sobie znalezc na ulicy?
-Nie kochanie.
-Czyli zloto wystepuje tylko w sztaflach? (chodzilo o sztabki).
-Kiedy umrzesz mamo? Bo jak umrzesz to bede sobie mogła wziąc twoją bizuterię
Zjada z apetytem, widocznie smar nie taki zły
-W niedzielę jedziemy do Mateusza (mój brat, jej chrzestny) na wesele. Będzie fajnie. Będziemy tańczyć!
-Tak. I Jezus będzie tańczył.
Na moją zdziwioną minę roześmiała się:
-No żartuję sobie psecies!
Zosia, lat 6;)
F przybiega podczas kolacji: Mamo!!! Zobacz!! Ta bułka jest zupełnie podobna do bocianiego gniazda Titanika!!!
Po kolacji kąpiel, F obserwuje okrągłe wywietrzniki w drzwiach:
F: Te drzwi maja takie dziurki okrągłe... jak w statkach okienka........... zupełnie jak w Titanikach!!!
Dalej w kąpieli slychać dzwonek rowerowy z dworu:
F: Mamo!!! To słychać dźwięk Titanika!!!
I tak dalej i tak dalej, nawet szczoteczka do zębów podobna do Titanika jak się okazuje:))
Ciociu, lubisz frytki z keczupem i sólem?
Dobra to fasolka, ale bez fasoli byłaby lepsza.
Kto jest pięknym chłopcem? Jerzyk!!!
Kto jest najdzielniejszy? Jerzyk!!
Kto jest prawdziwym twardzielem? Jerzyk!!!
A kto jest leniem któremu się nie chce chodzić? . . . .
-Mama mama mama . -Odpowiedział syn Jerzy.
To w kwestii poznania @Skatarzyna
Wolny weekend j.w. niestety
M (6 lat) do troche starszej J.
- Wpisz w google "Plecak do szkoły dla Michała sześciolatka"