Pycha na wodzie. Żeby nie byla dla kur, dobrze dać jakiś "sos"
Ja często daje tarkowane banany. Maslo orzechowe. Miksowane w blenderze owoce. Z jogurtem wychodzi taka se
O! Fajny pomysl z tym bananem. Ja tak, jak mowilam pol na pol mleko z woda, troszke maselka, cukru, soli a do gotowej jaglaneczki to kleks drzemu truskawkowego np. Albo sok malinowy. Odkad skonczyly sie truskawki shaker do koktaili stoi mi na blacie i nic w nim nie miele.
Dobrach est z pomidorami a takze z jabłkami i borówka - fa wyzera chłopakom jak ich karmi mimo drogich gróźb... Z resztą to samo z ZUpa ale jak zrobiłam jej na obiad taka na indorże to twierdziła że chłopaki lepsza maja
Ja do 4,5 latka zachwyconego przedszkolem: Może zrobisz sobie jutro wolne? T: Nie ja pójdę, jak jestem to pani jest przejęta. Ja: Przejęta? I co robi? T: Cieszy się, uśmiecha i podskakuje. No tego, on woli przedszkole od mamy, brata i siostry, w sumie może za mało przejęci jesteśmy
Moj Bu, dzisiaj, po przedszkolu: - Mamo, a dzisiaj bylismy z nasza pania na cmentarzu i widzialem takiego wielkiego pajaka!!! Siedzial na grobie! Wojtek sie za niego modlil...ale on zyl!
Byłyśmy na pierwszym spotkaniu teatrzyku. Pani instruktorka tłumaczy,co i jak. Temat podpisywania zgód, wiadomo, żelazny.
- ...a tu po to, żeby można było publikować zdjęcia z naszych zajęć na stronie Domu Kultury, czasami w innych miejscach, na plakatach może...
A Z.(6) (ogromnie głośno i ekscytująco w małej salce teatralnej, w pierwszym rzędzie):
- OOOO RETYYYY!!! SŁYSZAŁAŚ?? ZOSTANIEMY SŁAWNI!!!! BĘDZIEMY W GAZECIE!!!
Chichot tudzież śmiechy pani i rodziców, maminy całus w córkową grzywę i obopólne wyznania miłości. Kurtyna.
W niedzielę padł piekarnik, a w tym tygodniu nie było czasu na napalenie w piecu i skończył nam się wczoraj chleb powszedni. Mąz pojechał i przywiózł, co w sklepie było. Mikołaj prosząc o kromkę pieczywa: podaj mi tę gumkę!
Dzis maluchy nie szly do przedszkola, z tego powodu juz po 6 wstaly (corki do szkoly sie szykowaly), a moja 3 latka: -Mamo, ale ja CHCE do przedszkola!!! A myslalam, ze sie ucieszy.
Kolega mojego syna z przedszkola do swojej mamy: -Dzisiaj z Michalem to dalismy czadu!
Wchodzę do pokoju dziewczyn. Ogarniam wzrokiem przestrzeń i zrzędzę:
- A dlaczego ten plecak leży tu na środku jak samotny biały żagiel na bezkresnym burzliwym oceanie??!!...
. Na to Zosia (6) z rozbawieniem:
- Cooo??? Mamooooo... Te Twoje teksty są naprawdę przerażające! Ale jakoś nie dziwię się już...
Nie dziecko a pani Helenka 95lat ma. Ostatnio leżąca jest. Co tydzień do kontroli trzeba ją dowozić . Pomagam w ubieraniu córka nałożyła na głowę nie ten kapelusz. Patrzy w lustro i mówi aleście mnie ubrały jak starą babuleńkę.
Komentarz
A za morelowy, to wiele dadzą.
Brzoskwiniowy tez dobry.
A nawet jablkowo-bananowy jest bardzo dobry.
Malinowo - bananowy tez mega.
Słaby smak ma sliwkowy, winogoronowy oraz o smaku mango.
Ubralam pizame.umylam zeby.ja to porzadna firma jestem
Jeśli chcesz kogoś ukarać, zrób mu jaglankę z kiwi
Wyjedli do cna
T: Nie ja pójdę, jak jestem to pani jest przejęta.
Ja: Przejęta? I co robi?
T: Cieszy się, uśmiecha i podskakuje.
No tego, on woli przedszkole od mamy, brata i siostry, w sumie może za mało przejęci jesteśmy
-Babcia bardzo Cię kocha, jesteś cudna dziewczynka!
A Lilka:
-Pierdu, pierdu.
Biega i śpiewa "Kukuryku stary byku". A została z moją mamą tylko na 2 dni podczas mojego porodu
- Mamo, a dzisiaj bylismy z nasza pania na cmentarzu i widzialem takiego wielkiego pajaka!!! Siedzial na grobie! Wojtek sie za niego modlil...ale on zyl!
Mikołaj prosząc o kromkę pieczywa: podaj mi tę gumkę!
-Mamo, ale ja CHCE do przedszkola!!!
A myslalam, ze sie ucieszy.
Kolega mojego syna z przedszkola do swojej mamy:
-Dzisiaj z Michalem to dalismy czadu!
Jasiu 7 lat: Ty, wladca smrodow!
Piotrus, z dumą w głosie: jestem Władca Smrodow!
6latka
Ostatnio leżąca jest.
Co tydzień do kontroli trzeba ją dowozić .
Pomagam w ubieraniu córka nałożyła na głowę nie ten kapelusz.
Patrzy w lustro i mówi aleście mnie ubrały jak starą babuleńkę.
-jak stanę na palcach mam 13! (dziesięciolatek)
https://m.facebook.com/namacierzynskim/posts/797066440443570