Lilka próbuje wydłubać z ziemi patyka zamiast wsiadać do auta. -Lilka zostaw to, bo już masz całe rękawiczki brudne! -Mamo, wszystko jest do wypierzenia!
Nie było ani mnie ani Gosi w domu. Mąż. Lidka ty jesteś jedyna dziewczyną w domu to jesteś gospodynią. Nie co ty tato No na serio mówie. Nie żartuj sobie. Nie żartuje przecież. Acha to mogę sobie paznokcie pomalować.
Opada pył po przedstawieniu "Daj daj chinski sprzedawca jaj" czyli - wszyscy chca wszystko natymiast i juz!
Padam zmeczona na łóżko, na ktore wdrapuje się ponad roczna Smarkula. Patrze na nia z miloscia i nadzieja.... i mowie: - Coreczko, jak to dobrze, ze Ty nic ode mnie nie chcesz! A ona na to: -CiCi ?!
Idziemy ze szkoły z moim 7 latkiem. Opowiada jak w szkole, mówi m. in. mamo a Dawid nie wie jak się liczy pierwiastki, a wiesz mamo ja nie wiem dokładnie co to jest ta silnia.
I tutaj powiedziałam Frankowi o silni. Doliczył do 7!.
Syn nie poszedl do przedszkola, bo latal rano do toalety co chwila. Poszla tylko corka 3 latka. Odbieram ja, a ona mowi: -Mamusiu, powiedzialam pani Michalka, ze nie bedzie go w przedszkolu, bo robil ciagle kupe.
@Katarzyna, Weronika studiuje sinologię .fakt, że Zosia sobie jakieś budki porobiła, coś tam potem dopisywała;) ale same znaczki W.twierdzi, że napisała z pamięci dobrze
Wracam do domu W. i L. oglądają bajkę, co to oglądacie. -Lego ninja ale wiesz mamo to bardzo mądra bajka bo ten niebieski jest prawie jak Pilecki dobrowolnie wskoczył do autobusu porwanego przez złych alby uratować niewinnych pasażrów!
Komentarz
-Jakos tak, wolalabym pojedynczo
Ale patrz, przecież taka niedźwiedzica ma kilkoro na raz i sobie radzi! - Jas lat 7
-Lilka zostaw to, bo już masz całe rękawiczki brudne!
-Mamo, wszystko jest do wypierzenia!
Zapłodnił?
tak
a gdzie i w jakim kontekście to usłyszałeś?
no w bajce
w bajce?!
no królewicz zapłodnił się
ZAPŁONIŁ SIĘ !!
-Nie mogłem, bo nie chciałem trupem śmierdzieć.
- ?
- Szampon był tylko z zapachem MORZA MARTWEGO.
Pojechali dziś do sklepu i wybrał sobie inny.
Cisza. Zosia niepewnie:
- mówi się 'to nie ja'?
- mamo, ja chyba nic z tej pierwszej klasy nie wiem i nie zdam tego egzaminu, tylko z matematyki jestem dobra.
- a czego konkretnie nie wiesz?
_ nooo nie wiem jakie na są wiecie są morza i rafy koralowe...
ech:-) ps. dodam że to akurat nasze dziecko jest ogólnie do przodu ze wszystkim ...
(na radosną melodię)
F: (6) Ma-ma jest mi-i-i-lsza od starej kroooo-wy!!!
Mamo wiesz co ja słyszałem jak Szymon mówił brzydkie słwo, wiesz jakie to naprawde brzydkie...... Kura z W w środku.
Mąż.
Lidka ty jesteś jedyna dziewczyną w domu to jesteś gospodynią.
Nie co ty tato
No na serio mówie.
Nie żartuj sobie.
Nie żartuje przecież.
Acha to mogę sobie paznokcie pomalować.
Padam zmeczona na łóżko, na ktore wdrapuje się ponad roczna Smarkula.
Patrze na nia z miloscia i nadzieja.... i mowie:
- Coreczko, jak to dobrze, ze Ty nic ode mnie nie chcesz!
A ona na to:
-CiCi ?!
I tutaj powiedziałam Frankowi o silni. Doliczył do 7!.
-Mamusiu, powiedzialam pani Michalka, ze nie bedzie go w przedszkolu, bo robil ciagle kupe.
-Lego ninja ale wiesz mamo to bardzo mądra bajka bo ten niebieski jest prawie jak Pilecki dobrowolnie wskoczył do autobusu porwanego przez złych alby uratować niewinnych pasażrów!
"Alka sprzątaj.dziewczynki dbają o porządek a nie robią bałagan."
Ala: "to niech przyjdą te dziewczynki i robią porządek"
J:tak
K: huraaaaa
-Kurcze, głodna jestem.
Na to Lilka:
-To se orzecha zjedz.
...bo właśnie łupała fistaszki
Ede śpiewa z wielkim uczuciem pieśń zasłyszaną w kościele:
"Wywieszaaaamy cieeee!"
- wiesz a pani mi wyjęła z uszka tyyyyyle pompowiny
Piosenkę o Mikolaju, wersję zmodyfikowaną: