Li Bawi sie figurkami i słysze rozmowe figurek chłopaka i dziewczyny.
Mieszkam w Turcji. Czy ty też masz wrażenie że ten kraj jest dziwny? Tak chciałabym mieszkać w Polsce. Ja też. A kochasz mnie? Tak kocham choć nigdy nie kochałam gościa który gra na klawesynie. Niezłe z ciebie ziółko.
Dziewczyny (6 i 3) dostały figurki do szopek, bawią się dwoma Józefami. Obie Marie ustawione w kątku nieco dalej. Anitka (3 l.) udaje głos Józefa (gruby, donośny), który mówi do drugiego Józefa:
- Fffybko, chodź! Bo mały się rodziiii!
Oglądają prezenty od św Mikołaja. Swoje rozpakowali i patrzą na pozostałe a że u nas dorosłym też robimy. W. zagląda do torebki podpisanej dla babci a tam taki szklany lampion na świeczkę. -O a dla babci to już znicz.
Aga 6l: Masz taka zagadkę. To jest takie długie i chude i to ma takie coś przyczepione do takiego czegoś. Co to jest? To jest takie proste. O Tato! Nie wiesz co to jest? Dobra powiem Ci! Drzwi!
Próba jasełka w parafii. Prowadząca pyta Gucia lat 3: a może też chciałbyś być aniołkiem? Na co Gutek odpowiada z rozbrającą szczeroscią: ja to bym wolał być diabełkiem...
No i będzie widłami wyganiał Heroda Już się boję...
@Namorowa - w wykonaniu Twojego Gucia wcale mnie to nie dziwi. Ale wyobraź sobie, że moja Hela, co za aniołka może robić bez charakteryzacji (błękitnooka blondyneczka), wymyśliła sobie, że w tym roku na kolędowaniu ona się na żadnego aniołka zrobić nie da i będzie... diabłem. Ona nie ma 3 lat i nie jest chłopakiem-łobuziakiem.
4latka Ala co z ciebie wyrośnie...? -Pani od ubronieży? Od czego? Od ubrań? - ..i odzieży Aha i co będziesz robiła jako Pani od ubronieży? - będę stroiła Kogo? - siebie !
Do 4-latka przyszedł dziadek, pobawić się z nim, aby mama okna umyła na święta dluuugo dosyć był, okna czyste, wszystkie zabawki przejrzane, Mikołaj już zmęczony wiec mówi do dziadka ten mój dyplomata: - Dziadku, idź już do domu, bo babcia za tobą tęskni!
Komentarz
Bawi sie figurkami i słysze rozmowe figurek chłopaka i dziewczyny.
Mieszkam w Turcji.
Czy ty też masz wrażenie że ten kraj jest dziwny?
Tak chciałabym mieszkać w Polsce.
Ja też.
A kochasz mnie?
Tak kocham choć nigdy nie kochałam gościa który gra na klawesynie.
Niezłe z ciebie ziółko.
- Mamoo, ciesys sie,ze mas Klalciee?
-Tak, bardzo się cieszę!
_ A ja sie ciese, ze mam motolek.
Nie kleka sie , nie kleka sie!
-O a dla babci to już znicz.
Wojtka są większe z nogami, Maćka są bez nóg, a Mikołaja małe z nogami.
System jest głupi
Na co Gutek odpowiada z rozbrającą szczeroscią: ja to bym wolał być diabełkiem...
No i będzie widłami wyganiał Heroda
Już się boję...
A Hela ma charakter, a co. Coś jest w tym imieniu
1,5 roczniak do 3 tygodniowej siostry
Ala co z ciebie wyrośnie...?
-Pani od ubronieży?
Od czego? Od ubrań?
- ..i odzieży
Aha i co będziesz robiła jako Pani od ubronieży?
- będę stroiła
Kogo?
- siebie !
- Dziadku, idź już do domu, bo babcia za tobą tęskni!