Jade autobusem, kierowca nerwowo hamuje, przyspiesza itp. -Mamo, czemu ten kierowca tak brzydko jedzie? (5,5l) -Pewnie ma duzo energii i dlatego tak ostro jedzie. Na to juz przy wysiadania druga corka (7,5l) bo on jest POPIEPRZONY!!! (starsza pani wysiadajaca przed nami malo nie spadla ze schodka) Alusiu, a skad Ty taki wyraz znasz? - Mamo, jak cos jest ostre, to znaczy, ze ma duzo pieprzu, czyli jest popieprzone!!!
Wiki 23 msc zjadła dwie gruszki,na efekt zapachowy nie trzeba było długo czekac.Pusciła bąka pod moim nosem (wtedy człowiek watpi, ze dziecko moze cos takiego zrobic) pytam "Wiki ,co to za smrodek?" Na co córka "Twoja zupka smierdzi" (wstawiłam rosół na galaretki).
Jade z dziecmi tramwajem, wsiadla pani z wozkiem (babcia lub opiekunka dziecka), moja 5,5 latka: Mamo, czemu ta pani ma dziecko, przeciez ona jest strasznie stara (moze 65 lat miala).
Moje dziecko samodzielnie kupiło dziś chleb "babuni". Za chwilę chwali się spotkanej koleżance: E.: a wiesz, kupiłam sama chleb z babuni koleżanka w śmiech: z jakiej babuni? E.: na prawdziwo z babuni... ale nie takiej normalnej, tylko nieżywej!
Komentarz
-Mamo, czemu ten kierowca tak brzydko jedzie? (5,5l)
-Pewnie ma duzo energii i dlatego tak ostro jedzie.
Na to juz przy wysiadania druga corka (7,5l) bo on jest POPIEPRZONY!!! (starsza pani wysiadajaca przed nami malo nie spadla ze schodka)
Alusiu, a skad Ty taki wyraz znasz?
- Mamo, jak cos jest ostre, to znaczy, ze ma duzo pieprzu, czyli jest popieprzone!!!
Wiki 23 msc zjadła dwie gruszki,na efekt zapachowy nie trzeba było długo czekac.Pusciła bąka pod moim nosem (wtedy człowiek watpi, ze dziecko moze cos takiego zrobic) pytam "Wiki ,co to za smrodek?" Na co córka "Twoja zupka smierdzi" (wstawiłam rosół na galaretki).
- Panowie byli z Brodnicy
- Tata, a kto to są _zbrodnicy_?
Mamo, czemu ta pani ma dziecko, przeciez ona jest strasznie stara (moze 65 lat miala).
Nasz prawie 5-latek do 9-letniego brata: Jedrek, rodzice sa zacieni!"
- A ja wiem gdzie wy idziecie w nocy...
Na drogę KOREKCYJNĄ.
- Ale jestem SPŁOCONY!
E.: a wiesz, kupiłam sama chleb z babuni
koleżanka w śmiech: z jakiej babuni?
E.: na prawdziwo z babuni... ale nie takiej normalnej, tylko nieżywej!
ale z formą "na prawdziwo" spotykam się po raz pierwszy.
"Jak wypadną ci wszystkie zęby to zostaniesz dzidzią"
- To jest slownik ORTOPEDYCZNY (chodzilo o ortograficzny) )
)
? yyyyy kogut?
"No tak, kogut."
"dy-mi-fa-so-la".