Moja 3letnia córcia dzisiaj się wystroila w grube rajstopy i na to jeszcze skarpety. Ja nic nie mówię , tylko się wymownie patrzę , ona na to wyprzedzając jakiekolwiek pytanie: " na pewno się nie upiekę.... I nie usmażę".
Nie mogę wciąż wyplenić z ich słownika: idłam, weźmiłam itp.
"Tobiaszek jest najsłodsiejszym dzidziusiem na świecie"
Na parapecie przesiadują nam gołębie. Corka 2 l (za tydzień) oburzona tym co po sobie zostawily na szybie okiennej, juz ptaszkow nie lubi.Lubi za to określenie "kupa ptaka".Sasiadka zaczepila dzis nasz narybek w celu obdarowania czekolada na zajaczka.Mowi do dzieci "zobaczcie, co ja tutaj mam" na co corka z oburzeniem "kupe ptaka" ? Mina sasiadki bezcenna(ze tez sie jeszcze kobiecina nie przyzwyczaila )
Ojciec: kim chciałbyś być jak urosniesz? Syn dumnie: naprawiaczem Ojciec z uśmiechem : no,no! !! Syn: bo naprawiacz, naprawia. A ja będę naprawiać auta
Wczoraj jakoś tak wyszła rozmowa o śmierci (chyba przy okazji JPII) i pięciolatek pyta: "A jak już Wojtuś się ożeni a ty i tata umrzecie i będziecie w grobie... to kto nam będzie dawał hasło do komputera?"
Ostatnio na sprzątaniu kościola najmlodsza była ze mną.Każdego roku miała dystans do Figury Pana Jezusa Zmartwychwstałego.Przez Rany widoczne bardzo.Tym razem patrzy i mówi aaaa!te rany to znak zwycięstwa nad śmiercią bo jakże inaczej to Pan Bój miał to pokazać!
Ciąg dalszy mamuś jednego nie rozumiem...jak Ci żołnienierze Mu to mogli zrobić skoro to był prawdziwy Król.Oni wiedzieli z Kim mają do czynienia i pomimo to Mu zrobili.
nie moje, ale brat opowiadał, ze taką akcję zaobserwował kiedyś w kościele:
około pięcioletni chłopiec nie mógł usiedzieć spokojnie na mszy. Mama go upominała, ale poprawa była chwilowa, i tak w kółko. W koncu młody przesadził z brykaniem. Tata się zdenerwował, złapał chłopaka za rękę zeby wyprowadzic go z koscioła. a maly na cały głos: luuuudzie, módlcie się za mnie!!!
Kolezanki syn, lat 3, takze nie mógł wytrzymac w kosciele i chciał wyjść. W domu nauczony przez babcię ladnie się modlic skladal rączki jak aniołek, czym wzruszał towarzystwo. Mama chcąc poruszyc czułą strune pokazuje krzyż i obrazy - O, popatrz tu aniołek, tam Bozia.. a mały na cały koscioł: - ja nie lubię Bozi! ja lubię diaaabłaaaaa!!!!
Moja Helena konczy dzis 5lat Smiala sie głośno i pyta czy tak się smieja duze dziewczynki co mają 5lat Mowie ze tak sie śmieją kochane pączuszki "Przykro mi nie jestem juz twoim pączuszkiem jestem 5latka"
Komentarz
"Jak mi urosna cycki to bede miala mleko dla wszystkich dzidziulow:
parkuję pod domem daję mu buziaka i mówię, Słońce moje zaraz Cię tu całusem obudzę.
Otwiera oczy i taki zaspany mówi:
"Mamo jesteś najlepszą specjalistką od pocałunków.
:-)))
Nie mogę wciąż wyplenić z ich słownika: idłam, weźmiłam itp.
"Tobiaszek jest najsłodsiejszym dzidziusiem na świecie"
U mojego jest ja pojecham do babci
Podjadlem
2,5 latek
"Jesteś idealna!"
Wprawdzie nie wiem czy zna znaczenie, ale i tak człowiekowi miło :-D
Ojciec: kim chciałbyś być jak urosniesz?
Syn dumnie: naprawiaczem
Ojciec z uśmiechem : no,no! !!
Syn: bo naprawiacz, naprawia. A ja będę naprawiać auta
"A jak już Wojtuś się ożeni a ty i tata umrzecie i będziecie w grobie... to kto nam będzie dawał hasło do komputera?"
Dawno nie pisałaś :-) A mnie juz na fb nie ma więc piszę tu :-)
boiłam sie
poszlaś by ze mna
zrobilaś by mi itp.
-Tato, zostaw wvkoncu te gazetę. No przeciez ja jeztem ważniejszy niż jakas tam gazeta!
około pięcioletni chłopiec nie mógł usiedzieć spokojnie na mszy. Mama go upominała, ale poprawa była chwilowa, i tak w kółko. W koncu młody przesadził z brykaniem. Tata się zdenerwował, złapał chłopaka za rękę zeby wyprowadzic go z koscioła.
a maly na cały głos: luuuudzie, módlcie się za mnie!!!
Kolezanki syn, lat 3, takze nie mógł wytrzymac w kosciele i chciał wyjść. W domu nauczony przez babcię ladnie się modlic skladal rączki jak aniołek, czym wzruszał towarzystwo.
Mama chcąc poruszyc czułą strune pokazuje krzyż i obrazy
- O, popatrz tu aniołek, tam Bozia..
a mały na cały koscioł:
- ja nie lubię Bozi! ja lubię diaaabłaaaaa!!!!
Smiala sie głośno i pyta czy tak się smieja duze dziewczynki co mają 5lat
Mowie ze tak sie śmieją kochane pączuszki
"Przykro mi nie jestem juz twoim pączuszkiem jestem 5latka"
Całusy dla PIĘCIOLATKI!!
8+2= banał