Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

moje dziecko powiedziało :)

16970727475197

Komentarz

• A wiecie jakie to ryzykowne usłyszeć coś takiego na żywo? ;-)
  • Podczas modlitwy,
    Jasio: zeby w maju bylo gorąco
    Piotrus: zeby w majtach bylo gorąco
  • Nasza 6latka ma wybitny talent do rysowania.Zwierzęta i ludzi pięknie maluje.Dzis uczyla mnie konia rysować krok po kroku a i tak ten jej jak żywy a mój jak taka szkapa a mała do mnie nie martw się mamus ją się bardzo długo tego uczylam.
  • Jenio mawia "kupmy odwarzanki" i "nazbieralem mleczakow na lace".
  • Mamo choć mi pomóc. ( Tomek miał
    zrobić plakat, wewnętrzne części ciała narysować i opisać) wchodzę daje mi mazak, mamo pomóż, miłość jest bezinteresowna. Odmówiłam :)
  • -zjadłeś w końcu ten obiad?
    -tak, ale nie cały;
    -trzeba teraz sprzątnąć jadalnię!
    -yyyyyyy...
    -no to kto to zrobi?
    -chyba Maciek :)
    -a ty co dobrego zrobisz?
    -pogłaskam ci nogę!

=))
  • To się nazywa chwyt poniżej pasa :D
  • Lidka
    - Mamo a wiesz co wszystkie ptaki mają w naszym ogrodzie i na naszym dachu i tarasie?
    - no nie wiem
    - tołalete, bo mogą przylecieć zrobić kupe gdzie chcą i odlecieć.
  • :) Lidzia w formie, widze.
  • I teraz wszyscy sobie wyobrażają jak bardzo obsrany jest nasz dom.
  • Piotrek: Ty jesteś najfajniejsza, bo nie masz brody i wasow :).
  • Ale u nas nie jest tak źle, właściwie pod tym kątem to wogóle nie ma problemu. :)
  • Tosia (3)wsuwajac makaron z kozim serem i kapusta kiszona : napisz tacie ze jemy siadanie.. drugie siadanie.zeby tatus nie pomyslal ze jemy pierwsze siadanie..
  • - Mamo pokaz mi w internecie jak wyglądają. te bliźniaki...no wiesz...islamskie.

I inne dziecko:
    -Mamo a czym w dawnych czasach wycieraliscie sobie d...ę?
    :))
  • Jesteśmy z A. (3 lata) w pięknym opactwie w Mogile (http://www.mogila.home.pl/index.php ), mały potrzebuje siusiu i znajdujemy w części "dzikiej" (budowa i porządkowanie, sterty gruzu w workach i resztki trawki) ustronne miejsce.
    Po uzyskaniu w kancelarii parafialnych potrzebnych nam dokumentów (to był cel wyprawy) idziemy do kościoła, a potem na dziedziniec, ku wyjściu.
    Teraz do WC potrzebuje Mama, czyli ja.
    Kolejne drzwi na krużgankach nie są tymi właściwymi, na co A. pyta mnie bardzo, bardzo uprzejmie:
    - Mamusiu, a moze pod ksacek?

(Bardzo wytworne toalety znalazły się za kolejnymi drzwiami :) )
  • @Ojejuju czyli dziecko instynktownie ciągnie ku ED ;)
  • Mikołaj patrzy w lustro:
    jutro już przejdzie, jutro już przejdzie, bo już tylko odrobinka spuchniałego!
  • Jestesmy w trasie.
    Maz na stacji kupił piwo na wieczór. .jedziemy. .teren zabudowany..kontrola drogowa. Zatrzymuje nas policja. .przekroczenie prędkości i mandat 200 zł. Mąż cos tam próbuje negocjować z policjantem.
    Odzywa się Antosia prawie 7 latka:
    "Tatusiu dobrze, ze nie wypiles całego piwka bo pan policjant by cie aresztował"
  • Witek był wczoraj na meczu hokeja w katowickim spodku.
    Dzisaj mi opowiada.
    - Mamo ale tam było dużo żydów!!!
    -????
    - bo była cała kolejka ludzi po hotdogi, katolicy w piątek nie jedzą mięsa więc to musieli być żydzi.
  • =))
    brutalne ręce, piwo i Żydzi wymiatają; )

Podziekuj wróć!
  • Tosia(3) mamusiu mam wspanialy pomysl: mozie Ti bedziesz chora wrozka, ktora rziga, a ja kopciuskiem , ktory sie nia bedzie opiekowac.
  • E. rozmarzona ,patrzac jak karmię: a gdyby z piersi zamiast mleka leciała benzyna ,to tatuś nie musiałby jeździć na stacje... ale byłoby fajnie
  • MAFJa, pozamiatalas!!!
  • Wyciągam pomiętą zapisaną kartkę z dna tornistra Witaka ( 1kl)
    - co to jest?
    - a to dyktando, ale nie wiedziałem czy dobrze napisałem wiec nie oddałem a pani nie zauważyła. Ale to było dawnooooo w marcu chyba.

No intuicja go nie myliła błąd na błedzie.
    Inna sprawa to sens robienia dyktand w 1kl 6latków z nagromadzeniem wyrazów typu
    Kurz, spółka, żółw itp
  • Dyktando w pierwszej klasie? :O Za moich czasów chyba nie było takich pomysłów. Myślę, że dzieci najpierw powinny dobrze opanować samą czynność pisania.
  • moje nic nie powiedziało, poszło samo trawnik skosiło 8-}
  • Ja mówię do swoich dzieci po angielsku. Wczoraj poprosiłam córkę:
    - Asia, take the step back to the bathroom.
    A Asia odpowiada:
    - Step to jest w Afryce.
    No cóż B-)
  • Bo powinnaś powiedzieć: Joanne, take... ;))
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.