Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

moje dziecko powiedziało :)

17071737576197

Komentarz

• Msza święta w białym tygodniu, kazanie dla dzieci pierwszokomunijnych dotyczy misji. Ksiądz pokazuje różne rekwizyty i pyta, skąd mogą pochodzić. "Skąd może być ten kapelusz?" "Z Meksyku" "A skąd jest ta maska?" "Z piwnicy!"
  • Zajmowałam się dziś dwuipółletnim synkiem przyjaciół - w trakcie zabawy ustawił samochody ciasno obok siebie, ale jeden z nich zawisł na jakimś klocku.
    J: Zaparkowałem!
    ja: J., ale ten jest krzywo... zaraz, co ty tu masz...
    J: Ja tu mam porządek!
    :)
  • Zostawiłam dzis dzieci starsze u dziadków. Będą tam do niedzieli.
    Pożegnały się dzieci ze mną a córeczka (3,5L) do mnie z wielka troską głaszcząc mnie po policzku: " Mamo, kto cię będzie teraz pilnował?"
  • J. ma się pytać sąsiadów czy może skorzystać z trampoliny.
    - Mamo bardzo mi się chciało poskakać, a sąsiadów nie było, więc się spytałem sam siebie.
  • I czerwoni przegrali, ale to była PRZERAŻKA!
  • Jaki ten lizak był, mamo, lizacki!
  • @Bea bystra dziecina:) nie chcę myśleć co moje powie,gdy się w końcu odwaze wyeksmitowac go z naszego łóżka:) zwlekam póki co:)
  • Ignasiu, jaki jest morał bajki "Jaś i Małgosia"?
    -Trzeba spalić macochę!
    Podziękowali 1quoda
  • Co to jest ŁAŁA AKUKU?
    Syn trzyletni ostatnio uzyl, wreszcie zaczyna wiecej mowic!
  • -Kobiety mnie lubia - rzekl Jenio z satysfakcja, siadajac obok mnie po udanej gonitwie z placykowa kolezanka.
  • Ja nie wiem, czy jestem gotowa. Wiem, ze to prawda. jenia,wszystkie kobiety lubia, od roczniaczek po babcie.
  • Moja Julka mówi, ze idzie na plac zabaw.

a w czasie przeszłym

była

na?

plac zabawie ! :D
  • Tymek lat 3 po wrzuceniu do wanny i zostawieniu go tam samego na chwilę celem wytarcia sików z podłogi : "Maaaaamo daj mi wódki" :D no padliśmy z mężem ;)
  • Bo on tak zdrabnia nam wszystko ostatnio. No i z wody wyszło mu jak powyżej. Tak na wszelki wypadek dodam ;)
  • Mój syn też tak mówi :)
  • U nas był 'padadeszcz'. I 'nie ma padadeszczu'
    Podziękowali 2Nika76 jan_u
  • a u nas teraz z padadeszczem u Tosi, po probach wyjasnien jak to jest :) ewoluowalo do pada padadeszcz albo nie pada padadeszcz
  • Czekam na deszcz. Niech zmyje te pyłki i takie tam...
  • edytowano maja 2016
    @kowalka padadeszcz super
  • @kowalka u nas też było "nie ma padadeszczu " :D kurka jest jednak w tej powtarzalności dziecięcej jakaś wyższa logika
    dobre @manna :D
  • u nas taka zbitka to "psiejbuda" bo w psiej budzie :)
  • Nasz często wymyśla wyrazy,które wydają się logiczniejsze od tych przyjętych, np. łownik na wędkę lub zaczynek zamiast początek. Dzieci mają jeszcze tę intuicję:)
  • tak...u nas była wożonka zamiast taczki i zahaczka zamiast przyczepki - też uważam bardzo trafione nazwy
    Podziękowali 1Nika76
  • O to u nas podobnie- łownia zamiast wędki i dodatkowo szyjak na szalik
  • U nas zestaw szczotka i szufelka to była sprzątka ;)
  • :D i słusznie
  • F na spacerze na widok psa w kołnierzu
    Mamo, zobacz ten pies jest ubrany w gramofon:D
    Podziękowali 2Nika76 quoda
  • edytowano maja 2016
    Moje dziecko napisało, że jest na przystanku naukowskim (Nałkowskiej). Od kilku lat codziennie tam przejeżdża i słyszy komunikat w autobusie...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.