Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

moje dziecko powiedziało :)

17273757778197

Komentarz

• piwonie nie kwitną jeszcze róże ani tyle, tulipany już dawno opadły, został tylko bez ale daleko i wysoko ;)
    a licząc dwie dziewczynki razy 8 dni procesji buuuuu
    jakoś mi się nie chce w tym roku ;)
  • jutro akcja zrywania rumianków, stokrotek, bzu i kaliny

piwonie zerwałam w sobotę, licząc, że rozwiną się w domu...ale chyba za małe pączki jeszcze...tracę nadzieję...
  • U nas dzikie róże już kwitną. Dużo.
  • Lilka-
    Mamo a wiesz kiedy jestem najbardziej szczęśliwa na mszy?
    - nie wiem????!!!
    - no jak ksiądz śpiewa. ( tu Lidia śpiewa) " Idzicie w pokoju Chrystusa" a my wtedy śpiewamy "Bogu niech bedą dzięki." i koniec.
  • @uJa u nas piwonie kwitną, że hej
  • Właśnie, jak się ubrać na procesję? Bo chyba nie będzie już tak letnio i gorąco jak przez ostatnie dwa dni?
    OT
  • Synowie 3. i 5 . w kapieli:
    - Ludzik złamał rękę. Ambulans!
    - Jedzie ambulans ijo, ijo!
    - Bandaż!
    - Bandażuju, bandażuju!!!
    - A teraz usg!
    - Uesgieuju, uesgieuju!!!
  • też tak pomyślałam @Ojejuju!
  • Znajome dziecko ciągle podłącza do kroplówki żabę zabawkę albo ją kraje a potem zszywa. Kroplówka zawieszona na kiju od szczotki, a żaba w końcu wyzdrowiała.
    Zabawa może też być w policjanta. Kładzie się innych na ziemi, skuwa im ręce kajdankami itp.
  • Wczesny ranek, Miki wyspany, pełen entuzjazmu,radości życia i niecierpliwisci z powodu małego z kolei entuzjazmu matki( naprawdę wczesnie rano) usiłuje na siłę otworzyć moje powieki. Mamrocze ,że jeszcze chwilke polezymy, że moze mnie poglaszcze po plecach zamiast wydlubywac oczy. Na co Mikołaj ( l.3.5) : Poglaskalbym bym cię, gdybyś była jakimś zwierzem.
  • Moja najmlodsza nie mowi (1,9) ale jak wrzucila monete, to chciala z koszyczka ksiedzu wyjac papierki :\">
  • Julek (8l): mama, ale ta źona co się z nią ożenię to będzie miała fajnie, co nie?
    Podziękowali 1Nika76
  • Mój najmłodszy tak zrobił. Wrzucił dyszke, wyjął dwie. Miny księdza i teścia bezcenne.
  • samokrytyka Z:
    -ale przecież to nie ja, a nieee... cholera, znowu ja! :(
  • czteroletni podopieczny mojej córki - harcerki zwierzył się jej, że też kiedyś będzie harcerzem, ale najpierw musi być w zuchostwie :D
  • No to ja już wiem czemu nasza lornetka nie działa!nie była prawdziwa dwuoczna !

Adam wczoraj w wypchanym po drzwi tramwaju.
    -Mamo fajny był ten ortopedał(pisownia oryginalna) ,bo kazał mi kupić rower.Ale był trochę pofyrtany bo zabronił mi hulajnogi.
  • @Dominika, do kogo Ty dzieci prowadzasz? @-) =))
  • podsłuchane właśnie na podwórku :)
    mówi moja córka do kolegi: moja babcia i Twoja babcia są już takie stare.
    Jakie? no stare mają takie bolące ręce, a my jesteśmy nowi prawda!? :D
  • Nie znam imienia mojej corki w brzuchu,ale od wielu miesięcy niby miala byc Emilka, chociaz wszystkim powtarzam ze tak miala na imie nie bedzie (chyba).
    Pawel 3,5l. do brzucha: Emilko dalem Ci buziaka , to ja Twoj brat.
    Ja: ale wiesz ze dziewczynka nie bedzie miala na imie Emilka tylko jakos inaczej, np Agnieszka albo Joasia albo...
    P: Dobrze moze miec na imie inaczej ale wolac bedziemy na nia Emilka...
  • -Zosiu, pamiętasz o której zaniosłaś ciasto do pieca?
    -nie, ale to było wtedy, gdy cała wieś krzyczała: gol!
  • Bardzo ladne :D
  • Brawo dla Zosi!!!
  • @Aga85 boję się żeby tego w szkole nie powtórzył!
    @AB przepraszam , jestem w trakcie czekania w kolejce do okulisty.Wybacz !! :D
  • ta kanapka była za mała i wcale mnie nie najadła!
  • 7 latka siedzi w wannie i woła tatę.
    "Tato ja sobie tu poleze a ty mi włącz piosenkę "Bądź moją królową"
  • Moja córka chodzi za mną i pół dnia powtarza krzycząc "mamo psestań w końcu bić Altula!" (Starszy syn) .Zamkną mnie w końcu za jej wymysły ;)
  • @Dominikaa córka mojej kuzynki potrafiła na ulicy rozwrzeszczeć się na całe gardło "Policja, policja!" jak tylko jej czegoś zabroniono 8-}

@Skatarzyna uwielbiam słowotwórcze wybryki Twoich dzieci :))
  • @Skatarzyna Twoje dzieci to już osiągają poziom mistrzowski w tym wątku.I potrafią się czasami tak pięknie wysławiać!
  • Mikołaj ma jakieś dziwne niebieskie znaczki na nogach, dokładnie na podeszwach.
    Synu, co się stało z twoimi stopami?
    -nic, długopis mi spadł i tak kilka razy!
  • Franio 2 i pół roku: Kocham Cię mamo milutko :)

I ostatnio jego ulubionym tekstem jest: posłuchajcie mnie, posłuchajcie mnie i to uważnie :)

A czterolatek po samodzielnym umyciu się i ubraniu: no teraz, to już jestem taki samodzielny jak prawdziwy czterolatek :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.