piwonie nie kwitną jeszcze róże ani tyle, tulipany już dawno opadły, został tylko bez ale daleko i wysoko a licząc dwie dziewczynki razy 8 dni procesji buuuuu jakoś mi się nie chce w tym roku
Lilka- Mamo a wiesz kiedy jestem najbardziej szczęśliwa na mszy? - nie wiem????!!! - no jak ksiądz śpiewa. ( tu Lidia śpiewa) " Idzicie w pokoju Chrystusa" a my wtedy śpiewamy "Bogu niech bedą dzięki." i koniec.
Znajome dziecko ciągle podłącza do kroplówki żabę zabawkę albo ją kraje a potem zszywa. Kroplówka zawieszona na kiju od szczotki, a żaba w końcu wyzdrowiała. Zabawa może też być w policjanta. Kładzie się innych na ziemi, skuwa im ręce kajdankami itp.
Wczesny ranek, Miki wyspany, pełen entuzjazmu,radości życia i niecierpliwisci z powodu małego z kolei entuzjazmu matki( naprawdę wczesnie rano) usiłuje na siłę otworzyć moje powieki. Mamrocze ,że jeszcze chwilke polezymy, że moze mnie poglaszcze po plecach zamiast wydlubywac oczy. Na co Mikołaj ( l.3.5) : Poglaskalbym bym cię, gdybyś była jakimś zwierzem.
No to ja już wiem czemu nasza lornetka nie działa!nie była prawdziwa dwuoczna !
Adam wczoraj w wypchanym po drzwi tramwaju. -Mamo fajny był ten ortopedał(pisownia oryginalna) ,bo kazał mi kupić rower.Ale był trochę pofyrtany bo zabronił mi hulajnogi.
podsłuchane właśnie na podwórku mówi moja córka do kolegi: moja babcia i Twoja babcia są już takie stare. Jakie? no stare mają takie bolące ręce, a my jesteśmy nowi prawda!?
Nie znam imienia mojej corki w brzuchu,ale od wielu miesięcy niby miala byc Emilka, chociaz wszystkim powtarzam ze tak miala na imie nie bedzie (chyba). Pawel 3,5l. do brzucha: Emilko dalem Ci buziaka , to ja Twoj brat. Ja: ale wiesz ze dziewczynka nie bedzie miala na imie Emilka tylko jakos inaczej, np Agnieszka albo Joasia albo... P: Dobrze moze miec na imie inaczej ale wolac bedziemy na nia Emilka...
Mikołaj ma jakieś dziwne niebieskie znaczki na nogach, dokładnie na podeszwach. Synu, co się stało z twoimi stopami? -nic, długopis mi spadł i tak kilka razy!
Komentarz
a licząc dwie dziewczynki razy 8 dni procesji buuuuu
jakoś mi się nie chce w tym roku
piwonie zerwałam w sobotę, licząc, że rozwiną się w domu...ale chyba za małe pączki jeszcze...tracę nadzieję...
Mamo a wiesz kiedy jestem najbardziej szczęśliwa na mszy?
- nie wiem????!!!
- no jak ksiądz śpiewa. ( tu Lidia śpiewa) " Idzicie w pokoju Chrystusa" a my wtedy śpiewamy "Bogu niech bedą dzięki." i koniec.
OT
- Ludzik złamał rękę. Ambulans!
- Jedzie ambulans ijo, ijo!
- Bandaż!
- Bandażuju, bandażuju!!!
- A teraz usg!
- Uesgieuju, uesgieuju!!!
Zabawa może też być w policjanta. Kładzie się innych na ziemi, skuwa im ręce kajdankami itp.
-ale przecież to nie ja, a nieee... cholera, znowu ja!
Adam wczoraj w wypchanym po drzwi tramwaju.
-Mamo fajny był ten ortopedał(pisownia oryginalna) ,bo kazał mi kupić rower.Ale był trochę pofyrtany bo zabronił mi hulajnogi.
mówi moja córka do kolegi: moja babcia i Twoja babcia są już takie stare.
Jakie? no stare mają takie bolące ręce, a my jesteśmy nowi prawda!?
Pawel 3,5l. do brzucha: Emilko dalem Ci buziaka , to ja Twoj brat.
Ja: ale wiesz ze dziewczynka nie bedzie miala na imie Emilka tylko jakos inaczej, np Agnieszka albo Joasia albo...
P: Dobrze moze miec na imie inaczej ale wolac bedziemy na nia Emilka...
-nie, ale to było wtedy, gdy cała wieś krzyczała: gol!
@AB przepraszam , jestem w trakcie czekania w kolejce do okulisty.Wybacz !!
"Tato ja sobie tu poleze a ty mi włącz piosenkę "Bądź moją królową"
@Skatarzyna uwielbiam słowotwórcze wybryki Twoich dzieci )
Synu, co się stało z twoimi stopami?
-nic, długopis mi spadł i tak kilka razy!
I ostatnio jego ulubionym tekstem jest: posłuchajcie mnie, posłuchajcie mnie i to uważnie
A czterolatek po samodzielnym umyciu się i ubraniu: no teraz, to już jestem taki samodzielny jak prawdziwy czterolatek