Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

moje dziecko powiedziało :)

17374767879197

Komentarz

• Ostatnio ES (rok i 9 m-cy) zaczął wreszcie coś mówić po ludzku. Ulubione zwroty:
    - Mamo/tato, baziaj! (Czyli "uważaj, bo zaraz skaczę, spadam itp. I mnie łap")
    - Mamo, puscaj!
  • Powiedzielismy dzieciom, ze jestem w ciazy. Corka (8 lat) zareagowala szybko:
    -To dlatego masz taki wielki brzuch!!!
    =))
  • R. 3l- przyszedł pan od interetu, wielki chłop. Dziewczyny wyraźnie przestraszone. Tamten wisi na telefonie z obsługą techniczną. Sprawdzają co się dzieje.
    R. nie wytrzymała:- Mamooo, wygońmy pana...
    Pan do telefonu(śmiech):- No sprawdzaj szybciej bo mnie tu chcą wygonić! (śmiech)
    R. już obrażona- I zabierzmy mu telefon...
    :D
  • Zabrałas? =))
  • hymn niemiecki
    -oni muszą tak brzydko śpiewać, bo nie umieją inaczej, taak?
  • No patrz, to jednak w genach siedzi.
  • Jenio do pani zaniepokojonej jego manewrami na duzej wysokosci wsrod sprzetow placykowych:
    - Spokojnie, mam te moc!
    Krainy lodu nie kojarzy.
  • 4 latek na urodzinach w sali zabaw co chwilę przebiegał i wypijał kubek wody. Za którymś razem pytam:
    Ja - co Ty tak dużo wody pijesz?
    Syn - bo jestem wodnik
    Ja - a może chcesz chipsa?
    Syn - nie, bo nie jestem chipsiok
    :-)
  • Spokojnie, mam tę moc!

Ekstra!
  • J (2 lata i 10 msc) kiedy o 22 po południu przysypiałam przy bawiącym się w najlepsze wyspanym młodzieńcu: Mamusiu, nie śpij. Pilnuj mnie!

ale to dość nietypowa wypowiedź była...
    teraz zasadniczo ma chłopak etap dojrzewania i nostalgicznego wspominania przeszłości - co najmniej 5 razy dziennie rzuca hasło "kiedy byłem małym dzidziusiem to też..." ( np. jeździłem na hulajnodze, jadłem ośmiornicę, byłem strażakiem, jechałem karetką, kupiłem gazetę...)
  • Poprosze tego ogórka kiszkowego.
  • Wczoraj jechałam z Lidką powoli samochodem, z naprzeciwka szli starsi państwo z małym pieskiem, w momencie gdy się mijaliśmy samochód podskoczył na progu zwalniającym.
    Lidka bez specjalnych emocji.
    - Mamo zajechałaś tego pieska.
  • Ignaś patrzy na dużego suma w akwarium.
    -Mamo, on jest duży jak ja. I TŁUSTY jak ja.
  • Wracamy z plaży
    Gosia
    - Ja pierwsza idę pod prysznic
    Witek
    - ja drugi.
    Lidka podejrzanie się nie złości ani nie zaklepuje trzeciego miejsca, milczy.
    Wchodzimy do domku a Lili odkłada rzeczy i ładuje się do łazienki pod prysznic,
    Ej ja miałam być pierwsza, krzyczy Gośka
    - A ja drugi!
    Lidka na to
    - a ja wierze w Chlustusa a Chlystus powiedział że pielwsi będą ostatnimi a ostatni pielwszymi.
  • Piękne!
    Ewangelizacyjne :)
  • @Ojejuju z mądrości życiowych: "Jak się zabijesz to na śmierć" :D
  • Goska ułożyła w domino z sylabami słowo buka.
    Co to znaczy Gosiu? To od bulkania :)
  • @manna, to samo u mnie dziś w kościele:
    Nasza prawie czteroletnia córka wpatrzona w zakonnicę : Patrz mamo, Matka Boża! ...
  • W czasie ćwiczeń fitnessu mój dzielnie mi towarzyszący syn krzyczy nagle:
    Mama! Teraz przyśladki poćwiczymy!
    Podziękowali 1quoda
  • Mam spuchniete lewe oko, corka (6lat):
    "Mamusiu, z prawej strony lepiej wygladasz, bo z lewej jakos dziwnie".
  • M:
    nabieram muchy, że będę je ożywiał drugim pacnięciem!
    Podziękowali 2gabriela jan_u
  • @Skatarzyna :)) =)) oplułam się!
  • Muchy the best!
  • "... i diamenty, i SZPARAGI, i rubiny, i szafiry!
  • Hehe no muchy sa exstra!
    ...
    @Agniecha gratuluję!
  • Wg mojego siostrzeńca babcia jest na...e-fakturze...:-)
  • Helena 5l. jezdzi na rowerku z rok młodszą koleżanką ktora właśnie nauczyla sue jeździć.
    Niechcący przetarla nogą po pedale i zaczela płakać . podchodzi Hela i pociesza:
    "Nie płacz. Do wesela się zagoi.zobaczysz bedziesz miała wesele to nawet śladu nie będzie"
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.