Zresztą komu najbardziej zależy na dziecku? Rodzicom! Rola lekarza jest ogromna, zwykle różni specjaliści proponują różne możliwości leczenoa i to rodzice powinni mieć ostateczny głos, jak zresztą widać po tym przypadku.
Gdyby rodzice mogli decydować byśmy mieli reanimowane co chwile dzieci leżące pod respiratorem z wieloletnim stanem wegetatywnym i takie ktore muszą konac choć mają tylko np wodoglowie, które jest w dzisiejszych czasach operacyjne. Byłyby pozbawione operacji bo np nie podoba się że jest niepełnosprawne intelektualnie i z tego powodu byłby zgon.
M_Monia idąc tym tokiem myślenia to po urodzeniu powinniśmy dzieci oddawać na wychowanie specjalistom, bo nie mamy kwalifikacji.
Obserwuje zmagania z chorobą nowotworową dziecka *guz mózgu i jego rodziny -Adaś Undro Szpital w UK Wbrew tragicznym rokowaniom i statystykom w tej chwili śladu guza. I to angielska służba zdrowia tak fantastycznie leczy dziecko. Ale Pomimo tego że dziecko walczy także z powikłaniami po wyczerpującym leczeniu -tamtejszy system edukacji nie dostrzega, jakie potrzeby i ograniczenia ma to dziecko. Nóż się otwiera Strona Adasia - https://adam-undro.blogspot.com/?m=1
No cóż, nie bardzo wiem, jak to ując, żeby znowu się nie posypały na mnie gromy-ale widzę, ze atmosfera udziela się wszystkim, jest dużo szumu medialnego, w sieci krążą "rewelacje", które sobie przeczą...domysły stają się dla wielu faktami, przypuszczenia potwierdzeniami ...nie wiem, czy to pomaga w tej sytuacji mam wrażenie, że wielu sie chce ogrzać przy tym ogniu i poswiecić w blasku fleszy skierowanych na dziecko... panu Rutkowskiemu nie ufam nic a nic, cwaniak celebryta a temu jego portalowi tym bardziej
@monia3 jesli dziecko przebywa w takim stanie od dawna ma ppdlaczonego pega Prawdopodobnie Pega dojelitowego choc tu gdybam Jesli ma dostep do wody mleka i tlenu to rozumiem ze to mleko to mieszanka odzywcza jaka się podaje w okreslonych ilościach co pewien czas (i nie jest to zwykle mleko ale srodek odżywczy) Swoja droga dziecko w śpiączce ma zupełnie inny metabolizm niz normalnie funlcjonujace wiec nie ma mowy o zaglodzeniu Inna sorawa ze NIE MAMY zadnych wiarygodnych danych ile dostaje pokarmu ile wody Rozumiem ze jeśli ma dostep to znaczy ze rodzice go karmia
Bardzo ciekawa wypowiedz z tego linku wynika - byc moze dziecko odczuw ma cierpienie wiec ukrocmy je na wszelki wypadek - a to ze sie pomylili w przypadku tego czy przeżyje bez respiratora to taka niewiążąca pomyłka Zaś rodzicowi który informuje o głodzenie dziecka nie mozna ufać To prawda był jakis tam skandal w szpitalu no ale w tym watykańskim tez był .... Piękna notatka informująca ze w sumie nic sie nie stało - w lekkim stylu zapewniająca ze wszystko przecież jest w porządku - sorry to obrzydliwe insynuowac że nie mozna zaufać rodzicowi mowiacemu o głodzeniu dziecka czy ze szpital angielski to taki ach och ( jakies tam nieliczne pomyłki ) a watykański to miał przekręt Autor napisał ze sędzia h przypomniał iż katolicyzm dopuszcza zaprzestanie uporczywej terapii ale dziwnym trafem zapomniał autor notatki wspomnieć ze papież Franciszek apelował w tej sprawie by pozwolić decydować rodzicom (skoro odnosi sie juz do katolicyzmu) no wiecie .... Niedobrze mi...
Na Twitterze jest info ze "chcą odbudować relacje z personelem szpitala" - mysle jak MAFja ze pojawiło sie ultimatum - wypuścimy ale siedźcie cicho - mam taka nadzieje
Komentarz
Rola lekarza jest ogromna, zwykle różni specjaliści proponują różne możliwości leczenoa i to rodzice powinni mieć ostateczny głos, jak zresztą widać po tym przypadku.
Szpital w UK
Wbrew tragicznym rokowaniom i statystykom w tej chwili śladu guza. I to angielska służba zdrowia tak fantastycznie leczy dziecko.
Ale
Pomimo tego że dziecko walczy także z powikłaniami po wyczerpującym leczeniu -tamtejszy system edukacji nie dostrzega, jakie potrzeby i ograniczenia ma to dziecko.
Nóż się otwiera
Strona Adasia -
https://adam-undro.blogspot.com/?m=1
Czy respirator i wentylator to to samo? U alfiego byl uzywany wentylator, ale moze to tylko kwestia slow? Jaka jest roznica.
Ale pewności nie mam.
mam wrażenie, że wielu sie chce ogrzać przy tym ogniu i poswiecić w blasku fleszy skierowanych na dziecko...
panu Rutkowskiemu nie ufam nic a nic, cwaniak celebryta
a temu jego portalowi tym bardziej
Wcale się nie zdziwię jak jutro będzie info że Alfie odszedł...
https://www.facebook.com/StaszekKrawczykFanpage/posts/2057972697810729
właśnie czytam, sądzę [w tym momencie], ze warto
edit: trzeba przeczytać komentarze, w których autor linkuje odnośniki do innych dokumentów
e2: np do tego https://www.judiciary.gov.uk/wp-content/uploads/2018/02/alder-hey-v-evans.pdf
no wiecie .... Niedobrze mi...