Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Strajk nauczycieli

14142444647122

Komentarz

• Tak. I tak. I tak. 
    Owszem, moga mi zabrać 500+. A jak dadzą najczycielom to jeszcze skorzystam. Owszem, za podwójny rocznik 6 i 7 latkow odpowiada poprzedni rząd, a niby kto ma? 
    Reforma się źle zaczęła. I skończy się jeszcze gorzej, jak widać, lecimy w dół. Powinna byc wprowadzona od 1 klasy, a nie od aktualnie 6. Ale wtedy nie byłoby namacalnych oszczędności i szybkiego pozbycia się z map wszystkich gimnazjów, peszek. 
    Podziękowali 1beatak
  • Nie miałaś dzieci w kiepskim gimnazjum, to nie wiesz ile ludzi w Polsce się cieszy, że nie ma już tego tworu...
    Podziękowali 2Aniela Aga85
  • Małgorzata: Organoleptycznie obserwowałam jak coraz mniej rodzic miał wpływ na edukację dzieci.
    Jak z każdym ministrem zabierano coraz wiecej pod płaszcxykiem troski o dzieci .
    Wkraczania w coraz to większe obszary rodziny

Czekaj,.czekaj, to ja postuluje zakaz wstępu nauczycieli do szkół? 

Zuzapola powiedział(a):
    Nie miałaś dzieci w kiepskim gimnazjum, to nie wiesz ile ludzi w Polsce się cieszy, że nie ma już tego tworu...
    Kończyłam gimnazjum. Tak, też się cieszę, że go nie ma..ale nie takimi metodami.
  • Berenika powiedział(a):
    kociara powiedział(a):

I tak sie nie rozpedzajcie z tymi pochwalami na temat tych cudownych lamistrajkow,bo wiekszosc z nich zostala zaszantazowana choc oficjalna wersja brzmi, ze jako jedyni myślą o dzieciach.
    A to bzdura jest
    Sorry, ale to już przesadziłaś!
    Dlaczego?
    Wiele tutejszych wpisow przekonuje,ze sa na podstawie doswiadczen to czemu mi nie wolno tak samo?
  • Malgorzata powiedział(a):
    Dorotak powiedział(a):
    Tak. I tak. I tak. 
    Owszem, moga mi zabrać 500+. A jak dadzą najczycielom to jeszcze skorzystam. Owszem, za podwójny rocznik 6 i 7 latkow odpowiada poprzedni rząd, a niby kto ma? 
    Reforma się źle zaczęła. I skończy się jeszcze gorzej, jak widać, lecimy w dół. Powinna byc wprowadzona od 1 klasy, a nie od aktualnie 6. Ale wtedy nie byłoby namacalnych oszczędności i szybkiego pozbycia się z map wszystkich gimnazjów, peszek. 
      Dostałabyś tylko jedno 500 +

Serio? Niesamowite. Można uciac dyskusje jak każda na temat 500+..jak przestaną nas okradać w podatkach, pensjach, obowiązkowych składkach to i 500+ nie będzie potrzebne. Generalnie o to chodzi, żeby praca utrzymała rodzinę. A nie,.czekaj,.tylko nie nauczycielska, bo to PRL i komuna! xD
    Podziękowali 2Coralgol beatak
  • Komuną jest godne wynagrodzenie za odpowiedzialną pracę.
    Komuną nie jest rozdawanie kasy pracujących, wszystkim bez względu na to, czy się kwapią by iść do pracy, czy nie.

Powalająca logika.
    Podziękowali 3kociara beatak Subiektywna
  • Nie, Dorotak nie jest "mistrzem roszczeniowym".
    Roszczeniowe są te osoby, które chcą żyć z zasiłków, jednocześnie odbierając prawo innym do godnego życia z wykonywania trudnej, odpowiedzialnej pracy.
    Podziękowali 3kociara beatak Subiektywna
  • Małgorzata, rozmawiasz z nauczycielami na pewno o tej reformie. Kto siedzący w oświacie uważa, że została dobrze przeprowadzona? Bo nie znam. A chętnie posłucham argumentów. 

Tak,to o roszczeniach już słyszałam. 
    Podziękowali 1beatak
  • i pomyśleć, że kiedyś Kościół Katolicki głosił hasło płacy godziwej...

Podziękowali 1Coralgol
  • @beatak @Dorotak ; i inni nauczyciele z forum. Trzymajcie się, znacie swoją wartość i głowa do góry!
    Podziękowali 2beatak Laf2011
  • isza powiedział(a):
    i pomyśleć, że kiedyś Kościół Katolicki głosił hasło płacy godziwej...

Nie, nie i nie! Nikt prawie w tym.kraju nie zarabia godnie, więc nauczyciele tez nie mogą! A już w ogóle nie, bo czasem są kiepscy lub mierni,.a nie z powołania. No nie godzi się, żeby ktoś zarabiał lepiej. Nieee. 

Małgorzata, co mają postulaty strajkowe do rozmowy nt winy PiS w źle przeprowadzonej reformie? 
    Podziękowali 1beatak
  • Coralgol powiedział(a):
    @beatak @Dorotak ; i inni nauczyciele z forum. Trzymajcie się, znacie swoją wartość i głowa do góry!
    Nie jestem nauczycielem. Torty piekę xD a właściwie,to już mi w tej dyskusji wypomniano kilka razy, że 'siedze w domu'. o ironio.
  • A, przepraszam, to namieszałam.
    Tak to jest jak się naraz próbuje naraz ogarnąć 800 postów :)
  • Dziś gadałam z dwoma znajomymi nauczycielkami, obie zniesmaczone tym strajkiem są...
    Podziękowali 2MamaKredka Klarcia
  • edytowano kwietnia 2019
    Malgorzata powiedział(a):
    Przepraszam @Dorotak za wpis o tortach.
    Prawdę przecież napisałaś. Luzik. :D 

EDT.a dodam jeszcze, że bez papierów, a z dobrymi umiejętnościami, można na tych tortach zarobić lepiej niż w szkole. Tym samym sekret misji mojego Męża i podążania za idealami, a mojego 'siedzenia w domu' został rozwiązany ;) 

To też nie do końca tak.
    Kaczyński zapowiedział, co prawda, że sfinansuje to z funduszy UE, tyle że, te fundusze właśnie się kończą (perspektywa budżetowa), a ponadto to nie Kaczyński decyduje, na co unijne środki są przyznawane -  bo to UE realizuje projekty według własnych procedur. Pis właśnie uwalił budżet unijny i dostaniemy prawdopodobnie nawet 30-40% mniej środków na lata 2021-2028 niż obecnie. W UE jesteśmy izolowani, budżet przegłosują zaraz kompletnie bez nas, znowu będzie 27:1. De facto to się już stało, teraz właśnie zapadają decyzje, toczy się bój, nas tam NIE MA. Pojedynczy europarlamentarzyści próbują coś działać swoimi kanałami, ale rząd już to kompletnie odpuścił. O tym w mediach zupełnie cisza, za kilka miesięcy jak przyklepią podczas głosowania to, co już dawno postanowione będzie szok i pieprzenie że "UE nas sprzedała".

Podziękowali 1beatak
  • powtórzę się: kiedyś Kościół Katolicki głosił hasło płacy godziwej.
    i mnie się to hasło podoba 
    i godziwej pensji sobie oraz Wszystkim Forumowiczkom i Forumowiczom życzę :)
    miłego wieczoru :)

nauczycielka - lewicująca - matka jedynaka - nie popierająca żadnych strajków - obecnie na l4

• W UE kombinują i wszyscy dostaną mniej pieniędzy, bo Wielka Brytania przestaje płacić, ale oczywiście wszystkiemu winien PIS
    Podziękowali 1Aniela
    Pomijając w niektórych szkołach warunki lokalowe i logistyczne - uczenie się w 7 i 8 klasie polega na szybkim przeleceniu materiału z 1-3 gimnazjum. Bo niestety jeśli już, to został on przeniesiony do podstawówki, a nie na dalsze etaty edukacji. chociaz kto wie, bo pp nikt nie uświadczył. 
    Uczniowie więc uczą się szybko, z nauczycielami poruszającymi się po omacku po materiale, który nie został dostosowany.

EDT. Wprowadzenie reformy od 1 klasy z góry ułożona pp, planem nauczania, planami wynikowymi dałoby lepsze rezultaty edukacji. Po prostu wszyscy byliby lepiej przygotowani.

I jak już poruszyliśmy temat reformy i 6 i 7 latkow w szkole - skutki zaczyna być widać dopiero teraz - np z języka polskiego nie sposób przeprowadzić większość lekcji o tematyce związanej z pojęciami abstrakcyjnymi - nie ten poziom rozwoju po prostu. Nikt tego nie uwzględnił.
    Dorotak powiedział(a):

EDT.a dodam jeszcze, że bez papierów, a z dobrymi umiejętnościami, można na tych tortach zarobić lepiej niż w szkole. Tym samym sekret misji mojego Męża i podążania za idealami, a mojego 'siedzenia w domu' został rozwiązany ;) 

Nigdy chyba nikomu nie powiedziałam ani nie napisałam ,ze siedzi tylko w domu.
    Jak ma dzieci , to nawet powinna czasem usiąść ;) 

Nie wiem,.ja głównie ostatnio leżę, to mogę smarować na forum :D 
  • A ja się poczułam jak rolnik, bo szczypiorek posadziłam i rzodkiewkę w ogródku zasialam. Gdybym wiedziała, to bym obore postawiła.xD 
  • Dorotak powiedział(a):
    A ja się poczułam jak rolnik, bo szczypiorek posadziłam i rzodkiewkę w ogródku zasialam. Gdybym wiedziała, to bym obore postawiła.xD 
    Myślę, że zdążysz, bo rolnicy jeszcze sporo na tę kasę poczekają.
    Podziękowali 1Dorotak
    Dorotak powiedział(a):
    Dorotak powiedział(a):

Nigdy chyba nikomu nie powiedziałam ani nie napisałam ,ze siedzi tylko w domu.
    Jak ma dzieci , to nawet powinna czasem usiąść ;) 

Nie wiem,.ja głównie ostatnio leżę, to mogę smarować na forum :D 
    Gratulacje ;) 

Dzięki, myślałam, że to oczywiste. Jak zrobić wykres mojej aktywności to wszystko staje się jasne ;)
    Podziękowali 1Skatarzyna
    mader powiedział(a):
    Nie zdążyłaś się jeszcze przestawić na nowy sposób rządzenia @Coralgol ;. Nic dziwnego po tylu latach prowizorki. Rozumiem że niełatwo wyjść z przyzwyczajeń.
    Tak, Kaczyński z Morawieckim sobie policzyli i zaplanowali.

Tylko że UE jeszcze nic o tym nie wie, że ma na to dać :D I projekt nowego budżetu UE zakłada zdecydowane cięcia w budżecie na rozwój obszarów wiejskich i dopłaty bezpośrednie, a już radykalne na politykę spójności, z której Polska najbardziej korzysta.

Ale Kaczyński z Morawieckim zaplanowali i policzyli :D :D :D

Podziękowali 2beatak kociara
  • mader powiedział(a):
    Czyli zabierasz własnemu mężowi pensję według logiki tutaj przedstawionej. Dzięki za info, super ilustracja schizofrenii  :D
    Zabieram? Nie, próbuje zrobić tak, żeby mi na sukienki od Marie Zelie starczyło. I nie kupuje ich z 500+ :D ale to poboczny temat ;) 
  • mader powiedział(a):
    Ach chyba że bezrobotne żony nauczycieli to inna klasa niż pozostałe matki niezatrudnione na etat. To szacun itp.
    Absurd pogania absurd  :D
    Jak tu teraz intelekt.....yyyyy....twarz zachować po tym piąteczki forumowo przybijaniu  :D
    Chyba zgubiłam wątek i nie kumam :D 
  • Co ma za znaczenie niezatrudniona żona nauczyciela?
    Nauczyciel ma dostawać godną pensję za swoją pracę. Czy będzie za nią utrzymywać żonę, czy ona pójdzie do pracy - to ich wybór.
    Podziękowali 1beatak
  • Dorotak powiedział(a):
    A ja się poczułam jak rolnik, bo szczypiorek posadziłam i rzodkiewkę w ogródku zasialam. Gdybym wiedziała, to bym obore postawiła.xD 
    Ja oborę mam, ale wymogi prawne dotyczące stanu techniczno sanitarnego kosztowałyby tyle że niech sobie wsadza ta dotację :)nie znam nikogo kto myśli o powrocie Do hodowli że względu na te dotacje. A sałatę i rzodkiewke też posialam, dzieci w domu bo egzaminy to trza siać dalej :) 
  • @Mader pisała o tej żonie, dlatego dopytuję, jakie ma ona znaczenie i w jakim kontekście została przywołana.
    Ale chamowa sie robi,no prosze
    Jednak nauczyciele widze od pobożnych wielomatek musza się jeszcze dużo nauczyc.
    Nie ma jak chamówę robic zarzucajac to innym. Nauczycielom dodam.
    Ołjeeeeaaaa
    Brawo Wy. Brawutko.

Tak. Teraz bedzie przez 23 strony jakie to nauczyciele mierne chamskie,roszczeniowe i jak to mogą tysiunce rzeczy robic a nie chcom. 
    Nie to co inni 
    A co Wam będę zalowac
    Podziękowali 2beatak Coralgol
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.