Tak. I tak. I tak. Owszem, moga mi zabrać 500+. A jak dadzą najczycielom to jeszcze skorzystam. Owszem, za podwójny rocznik 6 i 7 latkow odpowiada poprzedni rząd, a niby kto ma? Reforma się źle zaczęła. I skończy się jeszcze gorzej, jak widać, lecimy w dół. Powinna byc wprowadzona od 1 klasy, a nie od aktualnie 6. Ale wtedy nie byłoby namacalnych oszczędności i szybkiego pozbycia się z map wszystkich gimnazjów, peszek.
Małgorzata: Organoleptycznie obserwowałam jak coraz mniej rodzic miał wpływ na edukację dzieci. Jak z każdym ministrem zabierano coraz wiecej pod płaszcxykiem troski o dzieci . Wkraczania w coraz to większe obszary rodziny
Czekaj,.czekaj, to ja postuluje zakaz wstępu nauczycieli do szkół?
I tak sie nie rozpedzajcie z tymi pochwalami na temat tych cudownych lamistrajkow,bo wiekszosc z nich zostala zaszantazowana choc oficjalna wersja brzmi, ze jako jedyni myślą o dzieciach. A to bzdura jest
Sorry, ale to już przesadziłaś!
Dlaczego? Wiele tutejszych wpisow przekonuje,ze sa na podstawie doswiadczen to czemu mi nie wolno tak samo?
Tak. I tak. I tak. Owszem, moga mi zabrać 500+. A jak dadzą najczycielom to jeszcze skorzystam. Owszem, za podwójny rocznik 6 i 7 latkow odpowiada poprzedni rząd, a niby kto ma? Reforma się źle zaczęła. I skończy się jeszcze gorzej, jak widać, lecimy w dół. Powinna byc wprowadzona od 1 klasy, a nie od aktualnie 6. Ale wtedy nie byłoby namacalnych oszczędności i szybkiego pozbycia się z map wszystkich gimnazjów, peszek.
Dostałabyś tylko jedno 500 +
Serio? Niesamowite. Można uciac dyskusje jak każda na temat 500+..jak przestaną nas okradać w podatkach, pensjach, obowiązkowych składkach to i 500+ nie będzie potrzebne. Generalnie o to chodzi, żeby praca utrzymała rodzinę. A nie,.czekaj,.tylko nie nauczycielska, bo to PRL i komuna! xD
Roszczeniowe są te osoby, które chcą żyć z zasiłków, jednocześnie odbierając prawo innym do godnego życia z wykonywania trudnej, odpowiedzialnej pracy.
Małgorzata, rozmawiasz z nauczycielami na pewno o tej reformie. Kto siedzący w oświacie uważa, że została dobrze przeprowadzona? Bo nie znam. A chętnie posłucham argumentów.
i pomyśleć, że kiedyś Kościół Katolicki głosił hasło płacy godziwej...
Nie, nie i nie! Nikt prawie w tym.kraju nie zarabia godnie, więc nauczyciele tez nie mogą! A już w ogóle nie, bo czasem są kiepscy lub mierni,.a nie z powołania. No nie godzi się, żeby ktoś zarabiał lepiej. Nieee.
Małgorzata, co mają postulaty strajkowe do rozmowy nt winy PiS w źle przeprowadzonej reformie?
EDT.a dodam jeszcze, że bez papierów, a z dobrymi umiejętnościami, można na tych tortach zarobić lepiej niż w szkole. Tym samym sekret misji mojego Męża i podążania za idealami, a mojego 'siedzenia w domu' został rozwiązany
Kaczyński zapowiedział, co prawda, że sfinansuje to z funduszy UE, tyle że, te fundusze właśnie się kończą (perspektywa budżetowa), a ponadto to nie Kaczyński decyduje, na co unijne środki są przyznawane - bo to UE realizuje projekty według własnych procedur. Pis właśnie uwalił budżet unijny i dostaniemy prawdopodobnie nawet 30-40% mniej środków na lata 2021-2028 niż obecnie. W UE jesteśmy izolowani, budżet przegłosują zaraz kompletnie bez nas, znowu będzie 27:1. De facto to się już stało, teraz właśnie zapadają decyzje, toczy się bój, nas tam NIE MA. Pojedynczy europarlamentarzyści próbują coś działać swoimi kanałami, ale rząd już to kompletnie odpuścił. O tym w mediach zupełnie cisza, za kilka miesięcy jak przyklepią podczas głosowania to, co już dawno postanowione będzie szok i pieprzenie że "UE nas sprzedała".
powtórzę się: kiedyś Kościół Katolicki głosił hasło płacy godziwej. i mnie się to hasło podoba i godziwej pensji sobie oraz Wszystkim Forumowiczkom i Forumowiczom życzę miłego wieczoru
nauczycielka - lewicująca - matka jedynaka - nie popierająca żadnych strajków - obecnie na l4
Pomijając w niektórych szkołach warunki lokalowe i logistyczne - uczenie się w 7 i 8 klasie polega na szybkim przeleceniu materiału z 1-3 gimnazjum. Bo niestety jeśli już, to został on przeniesiony do podstawówki, a nie na dalsze etaty edukacji. chociaz kto wie, bo pp nikt nie uświadczył. Uczniowie więc uczą się szybko, z nauczycielami poruszającymi się po omacku po materiale, który nie został dostosowany.
EDT. Wprowadzenie reformy od 1 klasy z góry ułożona pp, planem nauczania, planami wynikowymi dałoby lepsze rezultaty edukacji. Po prostu wszyscy byliby lepiej przygotowani.
I jak już poruszyliśmy temat reformy i 6 i 7 latkow w szkole - skutki zaczyna być widać dopiero teraz - np z języka polskiego nie sposób przeprowadzić większość lekcji o tematyce związanej z pojęciami abstrakcyjnymi - nie ten poziom rozwoju po prostu. Nikt tego nie uwzględnił.
EDT.a dodam jeszcze, że bez papierów, a z dobrymi umiejętnościami, można na tych tortach zarobić lepiej niż w szkole. Tym samym sekret misji mojego Męża i podążania za idealami, a mojego 'siedzenia w domu' został rozwiązany
Nigdy chyba nikomu nie powiedziałam ani nie napisałam ,ze siedzi tylko w domu. Jak ma dzieci , to nawet powinna czasem usiąść
Nie wiem,.ja głównie ostatnio leżę, to mogę smarować na forum
Nigdy chyba nikomu nie powiedziałam ani nie napisałam ,ze siedzi tylko w domu. Jak ma dzieci , to nawet powinna czasem usiąść
Nie wiem,.ja głównie ostatnio leżę, to mogę smarować na forum
Gratulacje
Dzięki, myślałam, że to oczywiste. Jak zrobić wykres mojej aktywności to wszystko staje się jasne
Nie zdążyłaś się jeszcze przestawić na nowy sposób rządzenia @Coralgol . Nic dziwnego po tylu latach prowizorki. Rozumiem że niełatwo wyjść z przyzwyczajeń.
Tak, Kaczyński z Morawieckim sobie policzyli i zaplanowali.
Tylko że UE jeszcze nic o tym nie wie, że ma na to dać I projekt nowego budżetu UE zakłada zdecydowane cięcia w budżecie na rozwój obszarów wiejskich i dopłaty bezpośrednie, a już radykalne na politykę spójności, z której Polska najbardziej korzysta.
Ale Kaczyński z Morawieckim zaplanowali i policzyli
Ach chyba że bezrobotne żony nauczycieli to inna klasa niż pozostałe matki niezatrudnione na etat. To szacun itp. Absurd pogania absurd Jak tu teraz intelekt.....yyyyy....twarz zachować po tym piąteczki forumowo przybijaniu
A ja się poczułam jak rolnik, bo szczypiorek posadziłam i rzodkiewkę w ogródku zasialam. Gdybym wiedziała, to bym obore postawiła.xD
Ja oborę mam, ale wymogi prawne dotyczące stanu techniczno sanitarnego kosztowałyby tyle że niech sobie wsadza ta dotację :)nie znam nikogo kto myśli o powrocie Do hodowli że względu na te dotacje. A sałatę i rzodkiewke też posialam, dzieci w domu bo egzaminy to trza siać dalej
Ale chamowa sie robi,no prosze Jednak nauczyciele widze od pobożnych wielomatek musza się jeszcze dużo nauczyc. Nie ma jak chamówę robic zarzucajac to innym. Nauczycielom dodam. Ołjeeeeaaaa Brawo Wy. Brawutko.
Tak. Teraz bedzie przez 23 strony jakie to nauczyciele mierne chamskie,roszczeniowe i jak to mogą tysiunce rzeczy robic a nie chcom. Nie to co inni A co Wam będę zalowac
Komentarz
Owszem, moga mi zabrać 500+. A jak dadzą najczycielom to jeszcze skorzystam. Owszem, za podwójny rocznik 6 i 7 latkow odpowiada poprzedni rząd, a niby kto ma?
Reforma się źle zaczęła. I skończy się jeszcze gorzej, jak widać, lecimy w dół. Powinna byc wprowadzona od 1 klasy, a nie od aktualnie 6. Ale wtedy nie byłoby namacalnych oszczędności i szybkiego pozbycia się z map wszystkich gimnazjów, peszek.
Jak z każdym ministrem zabierano coraz wiecej pod płaszcxykiem troski o dzieci .
Wkraczania w coraz to większe obszary rodziny
Czekaj,.czekaj, to ja postuluje zakaz wstępu nauczycieli do szkół?
Kończyłam gimnazjum. Tak, też się cieszę, że go nie ma..ale nie takimi metodami.
Wiele tutejszych wpisow przekonuje,ze sa na podstawie doswiadczen to czemu mi nie wolno tak samo?
Tak,to o roszczeniach już słyszałam.
Małgorzata, co mają postulaty strajkowe do rozmowy nt winy PiS w źle przeprowadzonej reformie?
i mnie się to hasło podoba
i godziwej pensji sobie oraz Wszystkim Forumowiczkom i Forumowiczom życzę
miłego wieczoru
nauczycielka - lewicująca - matka jedynaka - nie popierająca żadnych strajków - obecnie na l4
Uczniowie więc uczą się szybko, z nauczycielami poruszającymi się po omacku po materiale, który nie został dostosowany.
EDT. Wprowadzenie reformy od 1 klasy z góry ułożona pp, planem nauczania, planami wynikowymi dałoby lepsze rezultaty edukacji. Po prostu wszyscy byliby lepiej przygotowani.
I jak już poruszyliśmy temat reformy i 6 i 7 latkow w szkole - skutki zaczyna być widać dopiero teraz - np z języka polskiego nie sposób przeprowadzić większość lekcji o tematyce związanej z pojęciami abstrakcyjnymi - nie ten poziom rozwoju po prostu. Nikt tego nie uwzględnił.
Dzięki, myślałam, że to oczywiste. Jak zrobić wykres mojej aktywności to wszystko staje się jasne
Jednak nauczyciele widze od pobożnych wielomatek musza się jeszcze dużo nauczyc.
Nie ma jak chamówę robic zarzucajac to innym. Nauczycielom dodam.
Ołjeeeeaaaa
Brawo Wy. Brawutko.
Tak. Teraz bedzie przez 23 strony jakie to nauczyciele mierne chamskie,roszczeniowe i jak to mogą tysiunce rzeczy robic a nie chcom.
Nie to co inni
A co Wam będę zalowac