Twarz polskiej "inteligencji". Maria Nurowska pisze na fb: "Inteligencjo, stań po stronie nauczycieli, Kaczyński wpuścił do sejmu i senatu prostaków i chamów. Polska od 4 lat ma twarz chama!" Te słowa kończą wywód, który zaczyna się od zdania: "Ja też popieram nauczycieli z całego serca i Was popieram,PiS rozdaje nierobom i pijakom nasze pieniądze, bo to jego elektorat, a Wam rzuca ochłapy!"
Twarz polskiej "inteligencji". Maria Nurowska pisze na fb: "Inteligencjo, stań po stronie nauczycieli, Kaczyński wpuścił do sejmu i senatu prostaków i chamów. Polska od 4 lat ma twarz chama!" Te słowa kończą wywód, który zaczyna się od zdania: "Ja też popieram nauczycieli z całego serca i Was popieram,PiS rozdaje nierobom i pijakom nasze pieniądze, bo to jego elektorat, a Wam rzuca ochłapy!"
Tu już nic nie pomoże. Rozpacz.
Faktycznie, Kaczyńskiemu już nic nie pomoże.
@beatak, zatrważa mnie twoja wiedza na temat sytuacji społecznej w Polsce. I Ty jesteś nauczycielem?
Tu już nic nie pomoże. Rozpacz.
Faktycznie, Kaczyńskiemu już nic nie pomoże.
@beatak, zatrważa mnie twoja wiedza na temat sytuacji społecznej w Polsce. I Ty jesteś nauczycielem?
Mnie twoja też zatrważa, ale w sumie się przyzwyczaiłam, więc mogę z tym żyć.
Ależ w żadnym razie. Pytasz o fakty. Fakty są łatwe do sprawdzenia, ale skoro masz z tym problem, to tak na szybko: 500 plus na drugie dziecko, 13 emerytura , wyprawka .
Ależ w żadnym razie. Pytasz o fakty. Fakty są łatwe do sprawdzenia, ale skoro masz z tym problem, to tak na szybko: 500 plus na drugie dziecko, 13 emerytura , wyprawka .
Coś by się jeszcze znalazło; ostatnio coś o krowach i swiniach znalazłam.
Koleżanki i Koledzy ze szkół ponadgimnazjalnych! Zbliża się klasyfikacja ostatnich klas techników i liceów. Jeżeli strajk się przedłuży nie będzie możliwości wystawienia ocen końcowych w ostatnich klasach, a co za tym idzie klasyfikacji uczniów. Rząd mówi tylko o egzaminach gimnazjalnych i ośmioklasistów. A tu taka niespodzianka, za chwilę będzie klasyfikacja uczniów ostatnich klas. Koleżanki i koledzy nauczyciele szkół podstawowych nie wymiękajcie jeżeli egzaminy się odbędą. Mamy kolejną możliwość. My nauczyciele szkół ponadgimnazjalnych mamy klasyfikację i rady pedagogiczne klasyfikacyjne ostatnich klas liceów i techników. Jeżeli strajk będzie dalej trwał nie będzie możliwości dokonania tego, a co za tym idzie młodzież nie będzie mogła przystąpić do matury. Jest to możliwy scenariusz, o czym rząd chyba nie myśli. Tak daleko nie sięga. Klasyfikacji nie dokonają emeryci czy nauczyciele z innych szkół.
Naprawdę budujące, nie wymiękajcie. Niech to szlag.
W tej placówce, którą znam dobrze jest mniej więcej tak:
Strajkuje ze 20 osób, z 10 pracuje.
Te, które pracują, obstawią egzaminy, tj. komisje egzaminacyjne. Dziś akcja pod tytułem: przygotowanie szkoły do egzaminów. Uczniowie klas trzecich gimnazjum pod nadzorem tych pracujących to robili, licznie przyszli tylko po to do szkoły. Nie wiem, co myślą o nauczycielach, wiem, że na egzaminach im zależy.
Strajk nauczycieli może zostać zawieszony w przyszłą środę w związku z przerwą świąteczną - powiedział we wtorek szef Branży Nauki, Oświaty i Kultury FZZ Sławomir Wittkowicz. Jednak jest to jedna z opcji, nie zapadła jeszcze żadna decyzja w tej sprawie - dodał w rozmowie z RMF FM.
No przeca że w Święta nie będą strajkować. I tak mają wtedy wolne to odwiesza strajk żeby kasa była. A jak już trzeba będzie zacząć pracować to z powrotem zastrajkują
Koleżanki i Koledzy ze szkół ponadgimnazjalnych! Zbliża się klasyfikacja ostatnich klas techników i liceów. Jeżeli strajk się przedłuży nie będzie możliwości wystawienia ocen końcowych w ostatnich klasach, a co za tym idzie klasyfikacji uczniów. Rząd mówi tylko o egzaminach gimnazjalnych i ośmioklasistów. A tu taka niespodzianka, za chwilę będzie klasyfikacja uczniów ostatnich klas. Koleżanki i koledzy nauczyciele szkół podstawowych nie wymiękajcie jeżeli egzaminy się odbędą. Mamy kolejną możliwość. My nauczyciele szkół ponadgimnazjalnych mamy klasyfikację i rady pedagogiczne klasyfikacyjne ostatnich klas liceów i techników. Jeżeli strajk będzie dalej trwał nie będzie możliwości dokonania tego, a co za tym idzie młodzież nie będzie mogła przystąpić do matury. Jest to możliwy scenariusz, o czym rząd chyba nie myśli. Tak daleko nie sięga. Klasyfikacji nie dokonają emeryci czy nauczyciele z innych szkół.
Pisałam wcześniej już o tych radach klasyfikacyjnych i z czego Wy się cieszycie, że egzaminy obstawione, pomimo braku porozumienia... W ciągu roku jest cała masa takich 'atrakcji'. Trzeba było poradzić nauczycielom strajk w wakacje, serio, nikomu nie stałaby się krzywda, nikt nic by nie stracił i nie zyskał, ot znudzeni przerwa nauczyciele mieliby zajęcie.
A jak listonosze będą strajkowac, legalnie, zgodnie z prawem, to niech chociaż rachunki Wam o czasie przynoszą xD śmieszne.
Wrzesień to ładny termin na strajk. Październik. Początek drugiego semestru.
Wrzesień? Ale to już po napisaniu planów wynikowych i planu pracy? Już po podaniu listy lektur? Podaniu ewentualnych podręczników potrzebnych? Już po ogarnięciu pierwszych zebrań i podaniu terminów na cały rok - zebrań, wycieczek, konkursów, zaliczeń, ważnych innych dat. Zawsze się coś znajdzie. Może dlatego,.że jednak ci nauczyciele pracują, o dziwo, pracują. xD
Każdy tydzień zaległości w zajęciach właściwie zagraża uczniom. Każdy. Przykład sprzed kilkunastu stron o nauczycielce na ciągłym L4. Nikomu się nie podobało,.co nie? Ja nie znam nauczycieli,.którzy chcą zrobić krzywdę własnym uczniom - widzę takich, niepodpisanych, w skopiowanych komentarzach na FB i tu. Ale osobiście nie znam. W obu szkołach strajkujących, z których mam bezpośrednio informacje, od początku mówili, że testy obstawia. Ale mówię, mnie polityka średnio gila, widzę realnych nauczycieli. Nie komentarze w necie i nie wypowiedzi broniarza.
Dokładnie o to chodzi, rodzice mogli wysłać dzieci ale nikt nie chciał , bo to wieś i w każdym domu jest komu się zająć dziećmi W mieście nie miała by tego problemu..
W mojej szkole, wszyscy wyznaczeni do komisji egzaminacyjnych zadeklarowali, że będą na egzaminach, strajkujący też. Czasem trzeba wyważać swoje opinie, nie kategoryzować, szczególnie wtedy, gdy patrzy się na coś z zewnątrz. Wczoraj dzwoni do mnie pewna mama i pyta czy jutro dzieci mają wolne (pomyliła egzamin gimnazjalny z podstawówką), odpowiadam, że podstawówka pisze w pn, wt i śr czyli obaj synowie przychodzą do szkoły po świętach, na to ona: kto z nimi tyle wytrzyma!? Mama i tata- odpowiedziałam. Nauczyciele- poloniści i matematycy, w czwartek i piątek zawieszają strajk by powtarzać z ósmoklasistami na egzamin. Językowcy też, przeoczyłam.
jestem pod wrażeniem że egzaminy się odbędą. Moja teściowa pracuje w szkole gdzie strajkuje połowa nauczycielek i na maxa skłóciły się z niestrajkująca połową.
MOja teściowa nie strajkuje.
Została dziś wypozyczona do sąsiedniej szkoły do obstawienia egzaminów w związku z tym.
W sumie to się okazało, że do egzaminów nauczyciele potrzebni nie są, a do edukacji też średnio bo spokojnie da się to ogranąć w ed. Wiem, że nie wszyscy mogą iśc na ed ale niewątpliwie jest to alternatywa. Zresztą jak dziecko starsze to samo się w domu nauczy i ogarnie, też znam takie przypadki gdzie licealistka poszła sama na ed, sama ogarnęła znienawidzoną matematykję i dostała z niej 5, w szkole ledwo na trójkach jechała. Egzamin na 5 zdała przed tym samym nauczycielem co załamał ręce jak się dowiedział, że idzie na ed i wieszczył że nie zda w ogóle jak będzie się uczyć sama....
Mnie zastanawia Bo jeśli ten okropny rząd pisowy rozdaje tylko pijakom i nierobom to czy jeśli doda nauczycielom to oni również z automatu staną się pijakami i nierobami ?
Komentarz
W tej placówce, którą znam dobrze jest mniej więcej tak:
Strajkuje ze 20 osób, z 10 pracuje.
Te, które pracują, obstawią egzaminy, tj. komisje egzaminacyjne. Dziś akcja pod tytułem: przygotowanie szkoły do egzaminów. Uczniowie klas trzecich gimnazjum pod nadzorem tych pracujących to robili, licznie przyszli tylko po to do szkoły. Nie wiem, co myślą o nauczycielach, wiem, że na egzaminach im zależy.
No przeca że w Święta nie będą strajkować. I tak mają wtedy wolne to odwiesza strajk żeby kasa była. A jak już trzeba będzie zacząć pracować to z powrotem zastrajkują
W ciągu roku jest cała masa takich 'atrakcji'. Trzeba było poradzić nauczycielom strajk w wakacje, serio, nikomu nie stałaby się krzywda, nikt nic by nie stracił i nie zyskał, ot znudzeni przerwa nauczyciele mieliby zajęcie.
A jak listonosze będą strajkowac, legalnie, zgodnie z prawem, to niech chociaż rachunki Wam o czasie przynoszą xD śmieszne.
dziś nie ma
Ja nie znam nauczycieli,.którzy chcą zrobić krzywdę własnym uczniom - widzę takich, niepodpisanych, w skopiowanych komentarzach na FB i tu. Ale osobiście nie znam. W obu szkołach strajkujących, z których mam bezpośrednio informacje, od początku mówili, że testy obstawia.
Ale mówię, mnie polityka średnio gila, widzę realnych nauczycieli. Nie komentarze w necie i nie wypowiedzi broniarza.
W mieście nie miała by tego problemu..
Nauczyciele dostaną tysiaka
I tak zrobi się dziwnie bo już nie będzie za bardzo wypadało psioczyc na PiS
Bo jeśli ten okropny rząd pisowy rozdaje tylko pijakom i nierobom to czy jeśli doda nauczycielom to oni również z automatu staną się pijakami i nierobami ?