Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Strajk nauczycieli

18182848687122

Komentarz

• edytowano maja 2019
    To od czego jest kuratorium jak weryfikować ma Rodzic ? Zakładasz, że córka kuria domowa ot taki sobie kłamie ?

• Albo, że Berenika kłamie? O zgrozo!
    Podziękowali 1Berenika
  • Wystarczy przekręcić czyjeś słowa. 
    Dorośli  nawet to robia niechcący...
    .....tym bardziej dzieci...
    Jak czasem słyszę co moje dzieci powtarzają tuż po tym kiedy do nich mówię ...to już nie ufam tak dobrze przekazywanym przez nie opowieściom i cytatom...
    Podziękowali 3kociara beatak Subiektywna
  • Dobra. Rodzice za kazdym razem,kiedy pociecha "przyniesie" do domu nawet najbardziej piramidalnie glupi tekst -skarga do kuratorium. 
    A nauczyciele w analogicznej sytuacji dotyczacej rewelacji o tym, co sie dzieje w domu oraz o tym,co[rzekomo] mówią rodzice/bliscy-zawiadomienie na policję,pismo do sądu, Mopru,mopsu,gopsu  B)

• edytowano maja 2019
    monia3 powiedział(a):
    To od czego jest kuratorium jak weryfikować ma Rodzic ? Zakładasz, że córka kuria domowa ot taki sobie kłamie ?

A wg Ciebie jak wyglądałoby działanie kuratorium w tej sprawie?
    Pytam serio,bez zlosliwosci 
  • edytowano maja 2019
    Mam ćwiczenie dla tych co nie dowierzają. 

Poproście dzieci by opowiedziały Wam co pamiętają z poprzedniej sprzeczki małżeńskiej. .

;)

Podziękowali 1beatak
  • Żadne z moich dzieci nie ma małżonka do sprzeczki.
  • kociara powiedział(a):
    Dobra. Rodzice za kazdym razem,kiedy pociecha "przyniesie" do domu nawet najbardziej piramidalnie glupi tekst -skarga do kuratorium. 
    A nauczyciele w analogicznej sytuacji dotyczacej rewelacji o tym, co sie dzieje w domu oraz o tym,co[rzekomo] mówią rodzice/bliscy-zawiadomienie na policję,pismo do sądu, Mopru,mopsu,gopsu  B)

Moje dziecko twierdziło, że nie dostaje obiadu w przedszkolu - piramidalny absurd, co? Okazało się, że niejedno dziecko wracało z przedszkola bez obiadu - bo np gadało przy stoliku 
    Moje dziecko twierdziło rownież, że wylądował na boisku helikopter - u nas mała wieś - dziwny pomysł, co ? miał racje - wylądował helikopter medyczny (okna z jego sali wychodzą na boisko) 
    Kwestia charakteru dziecka - moje przychodzą i same z siebie informują, jeśli coś w przedszkolu przeskrobaly :-D 
    zatem owszem bywa, że dzieci mówią tak jak jest :-) 

Tekst jak sama stwierdziłaś "piramidalnie głupi" ale skąd wiesz, że wymyślony ? 

• edytowano maja 2019
    kociara powiedział(a):
    monia3 powiedział(a):

A co robi normalnie ? My Rodzice - jak była kontrola z kuratorium - dostaliśmy np ankiety do wypełnienia 
     W sumie ok niech bedzie - nie powinno byc zawiadomienia do kuratorium - kuria powinna iść z bukietem kwiatów paść na kolana i przeprosić, że tak mało płaci - tak bedzie lepiej ? 
  • monia3 powiedział(a):
    kociara powiedział(a):
    monia3 powiedział(a):

A co robi normalnie ? My Rodzice - jak była kontrola z kuratorium - dostaliśmy np ankiety do wypełnienia 
     W sumie ok niech bedzie - nie powinno byc zawiadomienia do kuratorium - kuria powinna iść z bukietem kwiatów paść na kolana i przeprosić, że tak mało płaci - tak bedzie lepiej ? 
    Skoro rodzice dostali ankiety to zakladam,ze kontrola byla zaplanowana 
    W przypadku skargi wizytatorzy NIGDY nie rozmawiają z dziećmi, rodzicami.  Sprawdzają...dokumentację. 
    Podziękowali 1Berenika
  • edytowano maja 2019
    Bea powiedział(a):
    @monia3 ; dygresyjnie zapytam. Co to znaczy, że dziecko nie dostało obiadu???
    Bo gadało??m noszzz q..a
    W pierwszym momencie nie uwierzylam (mój błąd) - potem zgadalam sie z innymi rodzicami, że dzieci skarżą sie na brak obiadku 
    w tym samym czasie dostaliśmy info, że nasza grupa bedzie miała inna Pania - A dużo skarg było od rodziców 
    Pani sama w rozmowie z jednym rodzicem przyznała sie ze taka metodę stosuje i powiedziała za co - uważała to za metodę wychowawcza
  • edytowano maja 2019
    kociara powiedział(a):
    monia3 powiedział(a):
    kociara powiedział(a):
    monia3 powiedział(a):

Skoro rodzice dostali ankiety to zakladam,ze kontrola byla zaplanowana 
    W przypadku skargi wizytatorzy NIGDY nie rozmawiają z dziećmi, rodzicami.  Sprawdzają...dokumentację. 
    Jeśli tak to wygladą to faktycznie zawiadomienie kuratorium nie ma sensu 

wiem, że wtedy była ankieta i dwie panie przyszły na zajecia do przedszkola - były przez cały dzień "po trochu" w każdej grupie 
  • @monia3 ; - w ramach nadzoru pedagogicznego szkoly co jakis czas mają wizytacje,podczas ktorych badane są różne obszary pracy szkoly. Wówczas faktycznie sa rozne ankiety,obserwacje itp. 
    Doraźna kontrola to tylko papiery
    Podziękowali 1monia3
  • @monia3 ;
    @kociara ;
    @kuria domowa 

No nie, ale skarga ewentualnie uruchamia rzecznika dyscyplinarnego, a ten rozmawia z ludźmi.

Ale szczerze wypowiedź tej pani (o płaceniu) jest zwyczajnie głupia i należałoby jej to w twarz powiedzieć, a jak nie jej. to przełożonej, a nie alarmować kuratorium, bo to jest strzelanie do wróbla z armaty.
    Podziękowali 3OlaOdPawla Aniela Barbasia
  • Berenika powiedział(a):
    @monia3 ;
    @kociara ;
    @kuria domowa 

No nie, ale skarga ewentualnie uruchamia rzecznika dyscyplinarnego, a ten rozmawia z ludźmi.

Rzecznik dyscyplinarny nie tak szybko. Najpierw trzeba miec podstawy do wezwania przed komisję, a o tym decyduje ewentualnie kurator po zapoznaniu się z dokumentacją zebraną przez wizytatora.
    Skarga uruchamia najpierw kontrolę, ktora prowadzą wizytatorzy
  • U nas ostatnio była kontra doraźna po skardze rodzica że dzieci kradną, palą papierosy a mu nic z tym nie robimy. Przedstawiliśmy udokumentowane wszystkie notatki służbowej ze zdarzeń, zgłoszenia na straż gminna, pisma do sądu. Plus dzienniki z notatkami o kontaktach z rodzicami plus pełna lista działań profilaktycznych. I ja tym koniec. Rozmawiali ze mną i pedagogiem ale chcieli papiery.
  • andora powiedział(a):
    U nas ostatnio była kontra doraźna po skardze rodzica że dzieci kradną, palą papierosy a mu nic z tym nie robimy. Przedstawiliśmy udokumentowane wszystkie notatki służbowej ze zdarzeń, zgłoszenia na straż gminna, pisma do sądu. Plus dzienniki z notatkami o kontaktach z rodzicami plus pełna lista działań profilaktycznych. I ja tym koniec. Rozmawiali ze mną i pedagogiem ale chcieli papiery.
    No właśnie.  Klasyka gatunku  "gdzie była szkola??? Co zrobiła szkoła ??? Dlaczego szkoła nie zapobiegła???"
  • Ale jakby wywalić pedagoga ze szkoły do poradni i zostawić tylko i wyłącznie zajęcia dydaktyczne bez nadmuchanej ideologii uspołeczniania, ukulturalniania i wspomagania wszelakiego to byłby spokój dla markowania działań niby wychowawczych i tej bezsensownej papierologi. No logicznie wychodzi, że tej klasyki by nie było, bo do kogo pretensje  skoro nie ma wykształconego ciała co to wspomaga wychowanie przez patologię wszelką (rodziców).
    Podziękowali 1E.milia
  • No niekoniecznie 
    Pozostaliby wychowawcy,zresztą pidobnie jak teraz odpowiedzialni za sprawy "wychowawcze"  B)
  • Czym są sprawy wychowawcze  dot przeciętnego ucznia ? 
  • Prawdopodobnie działania profilaktyczne typu różne programy pogadanki antyalkocholowe antynikotynowe itp czyli wspomagające rodziców profilaktycznie żeby dzieci nie palily itd 
  • Może nie ma za wiele spraw wychowawczych jeśli chodzi o przeciętnego ucznia ale również nie ma wielu przeciętnych uczniów. 
    Podziękowali 1jan_u
  • andora powiedział(a):
    Może nie ma za wiele spraw wychowawczych jeśli chodzi o przeciętnego ucznia ale również nie ma wielu przeciętnych uczniów. 
    Czyli większość jest jaka ? 
  • monia3 powiedział(a):
    andora powiedział(a):
    Może nie ma za wiele spraw wychowawczych jeśli chodzi o przeciętnego ucznia ale również nie ma wielu przeciętnych uczniów. 
    Czyli większość jest jaka ? 
    Z różnymi kłopotami. Od zbuntowanych labuzow do zamkniętych w sobie dzieci, które trzeba bacznie obserwować czy wszystko jest ok. Nie ma problemu jeśli widzę że rodzice są uważni i dziecko zamknięte w szkole ale w rodzinie ma dobry kontakt. Gorzej jeśli nie gada z nikim i nie wiem co się w głowie mu . Z się rodzi.z  łobuzami łatwiej, bo broja ale na tyle jawnie że nie ciężko ich skontrolować i w razie czego zareagować. 
    U mnie w szkole na 200 dzieci z 43 mam regularny kontakt jako psycholog ale z kolejnymi 20 mam kontakt incydentalny 
  • Wczoraj 57 alarmow bombowych dzis juz podobno ponad 600 - to jest proba blokady matur co tu sie dzieje ?
  • monia3 powiedział(a):
    Wczoraj 57 alarmow bombowych dzis juz podobno ponad 600 - to jest proba blokady matur co tu sie dzieje ?
    Myślę i mam nadzieje,ze jak i w poprzednich incydentach falszywych alarmow policja bardzo szybko namierzy sprawców. Za każdym razem im sie to udawalo,myślę wiec,ze i tym razem nie zawiodą,o ile bedzie komu się tym zająć. 
    Podziękowali 2monia3 nowa
  • Jeśli ktoś wysyła te maile np. z Chin, to latwł nie będzie....
  • Dzisaj był nawet alarm w.szkole specjalnej gdzie maturę zdawało 4uczniów. 
    W głowie mi się nie mieści takie działanie.
    Starczy teraz jeden debil który podłoży jakiś ładunek w jednej szkole i będzie tragedia bo już nawet nie mają czasu wyprowadzać dzieci ze szkół.
    Podziękowali 1Nika76
  • edytowano maja 2019
    w onecie byl artykul ze w darknecie pojawila sie instrukcja jak anonimowo powiadamiac szkoly :(

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.