To chyba mocne uproszczenie Jak zacznę jeść coś innego to moje zmartwienia znikną?
Sprawdzałaś?
Zawsze możesz wrócić do leków antydepresyjnych, bo te leki są takie niebanalne, nieuproszczone, absolutnie nieuproszczone, odpowiednio skomplikowane, aby "wyleczyć" depresję.
Dlaczego piszesz ze mam wrócić leków jak żadnych antydepresyjnych nie biorę ? Poprostu martwią mnie różne sprawy i smucą Może zacznę jeść ananasy i kokosy to wtedy te sprawy znikną?
Dlaczego piszesz ze mam wrócić leków jak żadnych antydepresyjnych nie biorę ? Poprostu martwią mnie różne sprawy i smucą Może zacznę jeść ananasy i kokosy to wtedy te sprawy znikną?
To dobrze, że nie bierzesz antydepresantów. Statystyki pokazują, że ponad 50% biorących nie odczuwa poprawy. Ja np. pracuję z młodzieżą, której często lekarze przepisują antydepresanty. Takie osoby najczęściej śpią na lekcjach w szkole.
Nie trzeba jeść ananasów czy kokosów, ale prosto się odżywiać. Trzeba pamiętać o witaminach: D3, C, B i kiszonkach (probiotyki)
Stany lękowe mogą zniknąć ale nie tylko za sprawą diety
Oczywiście. Nie da rady w jednym krótkim filmiku mówić o wszystkich przyczynach stanów lękowych i sposobach radzenia sobie z nimi. Można np. nie korzystać z mediów, od razu wiele stanów lękowych zniknie.
Komentarz
Jak zacznę jeść coś innego to moje zmartwienia znikną?
Zawsze możesz wrócić do leków antydepresyjnych, bo te leki są takie niebanalne, nieuproszczone, absolutnie nieuproszczone, odpowiednio skomplikowane, aby "wyleczyć" depresję.
także zmiana flory jelitowej powoduje "wygładzenie" nastrojów
Poprostu martwią mnie różne sprawy i smucą
Może zacznę jeść ananasy i kokosy to wtedy te sprawy znikną?
Nie trzeba jeść ananasów czy kokosów, ale prosto się odżywiać. Trzeba pamiętać o witaminach: D3, C, B i kiszonkach (probiotyki)