No więc tak: Rój jest ulubioną grą Metera. Carcassone wiadomo. Fauna jest bardzo bogata, rozbudowana i faktycznie uczy mnóstwa rzeczy. Układanka Polska bardzo porządnie wykonana, ciekawostek dużo (jest/będzie Układanka Europa?). Grunwald dla moich za trudny, ale lubią karty z rycerzami. 303 jeszcze nie zdążyliśmy.
a ja mam prośbę do posiadaczy dodatków do C.: "Kupcy i budowniczowie" i "Opactwo i burmistrz"
Czy mógłby ktoś przesłać mi na maila (bluebrown.mk@gmail.com) skany/zdjęcia instrukcji? Bo gdzieś posiałam (wyrzuciłam?!?!??!) no a dobrze byłoby mieć wszystko w jednym miejscu...
Aha - z doświadczenia - po wprowadzeniu dodatku należy pograć kilka partii - wprowadzenie kolejnego bez ugruntowania poprzedniego grozi mętlikiem
Chodzi o paty, brak określenia, co się robi, jeśli jeden z graczy nie ma możliwości ruchu - czy ten drugi uznaje się za wygranego, czy dostawia do oporu.
I jeszcze można teoretycznie zacząć żukiem na żuka, wleźć na żuka przeciwnika i uniemożliwić mu dostawianie, no ale to uniemożliwia grę w ogóle. Jeszcze coś było, ale nie pamiętam. Zagramy wieczorem, to sobie przypomnę.
Gra jest nadal bardzo fajna, te chłodne płytki klik-klak działają terapeutycznie na mnie. I gra się szybko, co też jest fajne, pyk-pyk, kwadransik i już.
no... jak sobie ustalisz sama reguły to materiał pod naukę fajny ale jak dla nas to te rozwiązania z pudełka na siłę.
Recenzja klienta: Gra na poziomie akademickim ale ze wzgledu na to, że zawiera wiele modułów umożliwia także stworzenie konfiguracji dla sześciolatków.
Komentarz
Dużo tego
GBRM01 , Wielka Brytania
11.0
Paczka w doreczeniu
Cart
Ty wiesz co. Poszło dzisiaj poleconym więc powinno byc jutro. Gdyby cos było nie tak, nie podobało się, nie pasował, cokolwiek to wymienimy.
dawaj
Cart to weź mi tam przelej na firmowe, paragon jest tak jak się umawialiśmy.
balum, jest Polska i Europa "zobacz też" albo wyszukaj "europa"
szczurzysko, szkockich nie chcą
Recenzja
klienta: Gra na poziomie akademickim ale ze wzgledu na to, że zawiera
wiele modułów umożliwia także stworzenie konfiguracji dla sześciolatków.