Teoretycznie to są takie same tylko że... w quatro masz 4 kolory czyli 4 armie a w tych masz 4 armie ale 2 kolory czyli tak jakby każdy z 2 graczy ma po dwie.
Najważniejsza różnica to chyba to że w w tamtych masz punktowane 6kul i możesz dwa razy do tego samego dołka a w tej offboard masz punktowane dołki i grasz do 6pkt z tym że się nie da 2 razy do tego samego. No... prawie sie nie da bo raz pójdzie w lewo za dwa, drugi raz pójdzie za trzy a trzeci raz top trzeba innego dołka szukac.
Może byście coś pozamawiali kurka bo rata mnie ściga... Garki są fajne i niedrogie... i nawet jakis rabat bym zrobił... czy na wielodzietnych org nie ma snobów?
A w ogóle to widziałam ostatnio na targach nową wersję dixit -tzn nie chodzi mi o dixit2- dodatkowy zestaw samych kart, ale o nową wersję w dużym pudełku. Czytałam na nim, że w dużo większą ilość osób można grać, chociaż mój brat to już rozwiązał z pierwszą wersją- karteczki zrobił dla każdego z numerkami i grali w 10 osób na imprezie
A no, nie przeszłam do sedna sprawy- Taw, gdybyś miał dixit2 i to nowe dixit, to bym się zastanowiła
No to powiem. Rój wciąga! I nie wierzcie, ze to gra na 10 minut. 8-}
Ale pytania mam do szpecjalystów:
Czy żuk może wleźć na królową?
I czy można przełożyć klocek z jednej strony szeregu na drugą (na sekundę rozrywamy rój-wiem, nie wolno, ale zaraz go łączymy , w sumie prawie w tym samym miejscu-nie wiem, jak to opisac po ludzku...)
A czy pająk może łazić wokół tylko jednego klocka?
Ja to rozumiem tak: 1. Może 2. Nawet jeżeli to jest o jeden w bok to nie może. Tłumaczę to tak że klocek biorę i kładę a nie przesuwam. 3. Jak jednego? Może się poruszyc o trzy (liczymy po ściankach) no i musi byc zachowana zasada swobodnego przejscia. Chyba nie ma takiej opcji ze pająk sobie chodzi naokoło czegoś tam.
Komentarz
Dookoła świata z Janem Pawłem II
Krajoznawcza? Geograficzna?
Garki są fajne i niedrogie... i nawet jakis rabat bym zrobił... czy na wielodzietnych org nie ma snobów?
i doszła ta Fauna?
a przelewu nie sprawdzałem
1. Może
2. Nawet jeżeli to jest o jeden w bok to nie może. Tłumaczę to tak że klocek biorę i kładę a nie przesuwam.
3. Jak jednego? Może się poruszyc o trzy (liczymy po ściankach) no i musi byc zachowana zasada swobodnego przejscia. Chyba nie ma takiej opcji ze pająk sobie chodzi naokoło czegoś tam.