Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

KOBIETY PO CESARSKIM CIĘCIU

1100101103105106117

Komentarz

• Współczuje :( +
  • Czy jest wśród Was mama ktora po 3cc ur.sn. sn?
  • Czy są wśród Was mamy które po 3cc ur.sn? 
  • @Ewalas - nie ma na tym forum takiej osoby. Jest kilka, c urodziły po 2 cc.
  • @Agnicha a to tak 'przypadkiem' ;) ,bo samo się zaczęło, czy z premedytacją była próba psn?

• Agnicha powiedział(a):
    Na forum nie znam ale spoza tak
    A czy jest jakaś możliwość kontaktu z tymi mamami? Bo historii typu "gdzieś ktoś coś slyszal" trochę znam a potrzebuje konkretnej żywej rozmowy z kimś prawdziwym. Nie wiem czy rozumiesz co chce powiedzieć. 
  • Na FB polecam grupe -naturalnie po cc.
    Pisala tam "ponoc" dziewczyna ktorej kolezanka urodzila po 4 czy 5 cc naturalnie w Rzeszowie. Niestety nie dotarlam do tej dziewczyny bo sama bylam juz przed porodem
  • Z moich kontaktów wynika, że jedyna zidentyfikowana osoba, która w Pl urodziła naturalnie po 3 cc, to pani T.O., która się z tym swoim wyczynem nie kryje, więc sporo osób o niej słyszało. Może stąd wrażenie, że każdy zna "jakąś osobę, która urodziła naturalnie po 3 cc", tyle, że jak się rzecz podrąży, to zwykle okazuje się, że to jest ta sama osoba. W naszym kraju nawet po 2 cc bardzo trudno jest urodzić naturalnie (wiedza najlepiej te, które próbowały). Choć PTG w rekomendacjach pisze wyraźnie, że więcej niż jedno cc w wywiadzie nie jest bezwzględnym przeciwwskazaniem do próby porodu drogą naturalną, to trudno znaleźć lekarza, który po 2 cc zaproponuje coś innego niż elektywne cięcie. Najlepiej od razu z końcem 37 tc. Niektórzy pozwalają pochodzić trochę dłużej w ciąży i to już jest nieźle. Tacy, co pozwalają czekać na porodową czynność skurczową stanowią margines, a ci, co zgadzają się na próbę psn, to już poza granicą błędu statystycznego.
    Tym, które chcą próbować rodzić naturalnie po więcej niż jednym cc bardzo rekomenduję turystykę położniczą! Serio! Moim zdaniem - warto! W nieprzyjaznym środowisku urodzenie naturalnie po więcej niż jednym cc jest prawie niemożliwe.
  • Grupę znam dość dokładnie. Jestem tam ponad 2 lata i pierwsze słyszę o takim przypadku. W prawdzie Rzeszów ma ordynatora bardzo po vba2c i na YouTube można wywiady z nim zobaczyć co myśli na temat porodu sn po cc.
  • Agnicha powiedział(a):
    Na żywo i owszem. Próba była za 2 nieudana za 3 udana
    A jakos dałoby radę ogarnąć kontakt z taką mama? No chyba ze to T.O. to wszystko wiem i mam:) Szukam kogoś innego.
    Podziękowali 1Sandyesa
  • Tu taka ciekawostka może kogoś zainteresuje. 

Podziękowali 1Tusia
  • Katarzynko +++
  • Dziewczyny, czy rehabilitowalyscie jakos bliznę po cc? Ja wlasnie zaczęłam i jestem w szoku, jak wiele to zmienia. Długa droga jeszcze przede mną, bo powinno sie to robic pół roku po cięciu, a nie półtora  :/ Macie jakies doświadczenia w temacie, rady?
  • @Ewalas napisałam, ze pisała tam ponoc  :)
    a nie ze znam ze widzialam czy ba przy porodzie bylam.
    Kolezanka ktora jest na tej grupie od poxzatku przybiegla do mnie z takim info i namawiala mnie usilnie na ten Rzeszow. 
    Mnie poza dr Puzyna nikt nie dal odpowiedniego wsparcia. Wiem ze po 3 cc poza mna bylo 3 dziewczyny, ale nie wiem jak potoczyly sie ich porody
    Podziękowali 1Ewalas
  • BTW rozmawiałam z dr Puzyną, jakby mi się poród vbbac2cc nie powiódł, to co On powie na vbac3cc, nie był przeciw, ale wszystko zalezy od okoliczności ciążowych.
  • A wlasnie @MonikaN, jak wrazenia po porodzie sn? Nie zalujesz? 
  • @wiol jedz tam ;-)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.