Ja pierniczki robię z przepisu Irenki B i dodałam mąkę razową. Chyba mieszałam z 2 mąki. Wyszły świetne. Ciekwe jak by smakowały pierniczki z jaglanką.
uf,jedną porcję pierniczków mam już w pudełku,ale takim blaszanym,po czekoladkach. I teraz mam schiz, że jest nieszczelne i z pierniczków zrobią się kamienie :-SS
właśnie "przebiegłam" wątek i na str. 6 powalił mnie pomysł Mańka na piętrowe ułożenie. Oczywiści zmałpuję jak będę robić te leżakujące za jakiś czas ">
Miialam to zrobic w poniiedziialek ale udalo sie wreszciiie dzis zagniesc ciasto Marcelinowe i juz lezakuje w wywrotce na balkonie ale musze powiedziiec ze po roztopieniu smalcu omijalamm kuchnie szerokim lukiem przez jakies 30min...bleee
i przypomniaal mi sie ten zapach i juz wiem dlaczego w wakacje w agrotur.mialamm odruch wymiotny gdy pewna babcia podala jajecznice... usmazyla ja na smalcu, a ja myslalam ze jajka byly zepsute!
My pierniczki z okienkami upieczemy, jak J wróci. I mamy ambitny plan na domek z ciasta, w moim domu rodzinnym zawsze był taki, rytualnie pożerany na Sylwestra. W tym roku domek przerobię na szopkę. Z okienkami, nie powstrzymam się
ma ktos przepis na pierniczki z ksiazeczki z biblioteki poradnika domowego?wcielo mi gdzies... moze nie byly jakies genialne ale smaczne i wychodzily...bardzo sie boje nowych przepisow
Komentarz
Ja pierniczki robię z przepisu Irenki B i dodałam mąkę razową. Chyba mieszałam z 2 mąki. Wyszły świetne. Ciekwe jak by smakowały pierniczki z jaglanką.
Myślicie, że można piec pierniki na orkiszu?
I teraz mam schiz, że jest nieszczelne i z pierniczków zrobią się kamienie
:-SS
:-))
Oczywiści zmałpuję jak będę robić te leżakujące za jakiś czas
">
nie mogłam uwierzyć, że z tego syfu wyjdzie później pyszne, aromatyczne ciasto
Oj-i ja sie musze zabrać:)
Tylko czekam który przepis zwycięży
B-)
Następne na tapetę idą Irenowe, chcę je zrobić z orkiszu razowego.