Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Pierniczki

1181921232447

Komentarz

  • samochodow i rakiet u mnie predko nie... druga cora w drodze :)  a gitary to moj bzik :)
  • a co mamy powiedziec? Ty to zrobilas? wlasnie mialam isc dekorowac do kuchni ale odechcialo mi sie jakos.. ;)   pikne ehh
  • @IrenaB powiedzialabym, ze te pierniki sa niezjadliwe ;)
  • to są arcydzieła klasy światowej, tego się nie je
  • ale to wszystko samemu czy jakies kwiatki czy ozdoby gotowe?  te moje mialy byc prezentowe ale teraz to nie wiem czy wypada..
  • A moze ktos wie co jest potrzebne, zeby takie cieniutkie kreski lukrem rysowac? Bo ja mam taka buteleczke, ale dosyc grubo rysuje. No i lukier im bielszy, tym ciezej wyciskac....
  • no wlasnie Maciejka...tutke jakas szpileczką przebic moze? :) ja tam wale grubo lukru z kwasnych pomaranczy jest tak pyszny ze 1/4 wciagam sama :)    
  • MARCELINA zrobiłam  dziś te twoje pierniki z twojegp przpisu i są pyyyysszzzne! Palce lizać!
  • a ja zamiast papierowej tutki używam woreczków strunowych, napycham do niego lukru, odcinam róg ( w zależności jaką chcę mieć szeroką dziurkę)  nie wylewa się, nie papra, i mogę przechować w woreczku w lodówce kilka dni do następnego zdobienia.
  • Dziewczyny! To nie ja!!! Mnie lat świetlnych brakuje do takiego poziomu. Nie stresujcie się, 99,999999% społeczeństwa też.
    Ja dziś też się zabieram. Już mam ciasto z 2 kg mąki. Podstawię sobie to zdjęcie pod nos, żeby choć inspirację do zdobienia mieć.
    "Polubiłam" taką jedną rosyjską stronę na Fb. Tam dopiero są cudeńka. Kto ma Fb, niech zajrzy. Kto nie ma, chyba też może, bo to publiczna strona: https://www.facebook.com/DefileNaButikoviTorti
  • uja bardzo przydatny ten link! dzieki. 
  • A co powiecie na to?

    image

    zacytuję klasyka ;) :




    ja pierdziu!!!!


  • podrzućcie stronę na której jest przepis na pierniczki AniD, ślepa jestem i nie widzę, a Mili chciałam zrobić :?
  • edytowano grudnia 2012

    Łał  8-}  cuda.

    Skończyłam przed chwilą piec. 

    U mnie na stole stoją 2 miski pierniczków a z boczku kwadraty i prostokąty na domki z piernika. Cieszyłam się, że mogę spokojnie skończyć bo dzieciaki wracają po 14. Ale nie przewidziałam, że mój mąż pracuje dziś po południu.

    Chciał zjeść dach na domek z piernika.

    [-X

    Uratowałam uf.

  • No to zdradź mi słodką tajemnicę, gdzie się kupuje amoniak?
    Patrzyli na mnie w spożywczym jak na potłuczoną, a do apteki nie odważyłam się iść.:wink:



    :O
    AMONIAK?????
    Czy to nie raczej służy do malowania włosów????
  • nie, amoniiak spozywczy - zapytaj manke, niie pamietam skad go miiala w zeszlymm roku.
  • popadam w kompleksy patrząc na Wasze pierniczki............   
    :-??
  • Ja w Tesco widziałam kiedyś amoniak.
  • Witajcie, pierwszy raz w życiu upiekłam pierniczki i są takie twarde. To normalne czy spaliłam? Czy od razu się dekoruje? jaki macie przepis na lukier? cukier puder +sok z cytryny + gorąca woda?? Pomyślałam, że mogłabym je popakować w celofan i zawiązać kokardą i rozdawać jako prezenty pod choinkę...
  • A ja upiekłam furę pierniczków i opadłam z sił. Zdobienie na razie zostawiam.
  • Witajcie, pierwszy raz w życiu upiekłam pierniczki i są takie twarde. To normalne czy spaliłam? Czy od razu się dekoruje? jaki macie przepis na lukier? cukier puder +sok z cytryny + gorąca woda?? Pomyślałam, że mogłabym je popakować w celofan i zawiązać kokardą i rozdawać jako prezenty pod choinkę...
    To normalne - teraz zamknij je w szczelnym pudełku - na święta będą akurat. Ja dekoruję od razu, tzn. najczęściej następnego dnia. I też pakuję w celofan + wstążeczka.
  • Chcę zrobić takie świeczniki:

    image
  • Witajcie, pierwszy raz w życiu upiekłam pierniczki i są takie twarde. To normalne czy spaliłam? Czy od razu się dekoruje? jaki macie przepis na lukier? cukier puder +sok z cytryny + gorąca woda?? Pomyślałam, że mogłabym je popakować w celofan i zawiązać kokardą i rozdawać jako prezenty pod choinkę...
    zamknij je w pudełku z obraną z jabłka skórką, wtedy szybko zmiękną. Bez skórki też, tylko trochę później
  • Gdzie kupujecie celofan?
  • w kwiaciarni ;)
  • ooooo, a ja się wybierałam jutro poszukać w chemicznym :D
  • jest w empiku, taki w gwiazdki, kiedyś tam kupowałam.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.