Jak kiszona to i tak już lepiej, tam gdzie robię zakupy jest tylko kwaszona, więc muszę sobie zrobić spacerek.
A to już kolejny raz słyszę, że coś zepsutego jest w tych dyskontach Ostatnio słyszałam (i widziałam) o dwóch przypadkach zepsutego mięsa w biedronce, co więcej w obydwu nie chcieli nic z tym zrobić, więc warto uważać.
Z rzepy pyszna i wartościowa jest surówka, trzeba zetrzeć na tarce, grube oczka, posolic i później dodać takie warzywa, jak do surówki z kapusty, u mnie marchew, jabłko, por, seler Imbir używamy do herbaty i zupy dyniowej mniam
Czym przełożyć zimowy tort urodzinowy? Zwykle robiłam biszkopt z bitą śmietaną i owocami, ale teraz owoców brak i boję się, że będzie mdły Mam mrożone truskawki, ale nie wiem czy się nie rozpłynie?
A jak bez galaretki miałby być to ja bym kombinowała z czekoladą, marcepanem, pomarańczami, orzechami, migdałami, cynamonem, wanilią, tyle jest zimowych smaków!
jak bez galaretki, to bym domieszała mascarpone, wrzuciła albo wiórki kokosowe, albo płatki migdałowe lekko podpieczone i łyżkę alkoholu do tego. Albo łyżkę kakao do kremu, będzie kontrast do biszkopta (jeśli on ci jasny)
Biszkopt nasaczam woda z sokiem z cytryny (bez cukru) i przekladam bita smietana. Robie bez owocow, bo mi dzieci wygrzebuja. Mozna posmarowac biszkopt dzemem porzeczkowym lub powidlami wisniowymi, ale powinny byc kwaskowe. Robie tez czasem biszkopt nasaczany bardzo mocna inka (tez bez cukru) i przelozony bita smietana. Zawsze gosciom smakuje.
jak robicie grochowke! ojciec grande kaze parzyc wrzatkiem 15 min i namaczac a gotowac w tej samej wodzie w ktorej namaczany... ale czy to jest ta sama co wrzatek15min.. po prostu stygnie? czy po kwadransie nowa wode lac.. niestety mam groch luskany.. namaczac toto na noc? parzyc 15min? (to przeciw gazom niby) zgubilam sie.. lubie przepisy konkretne a nie takie niekompletne
Komentarz
A to już kolejny raz słyszę, że coś zepsutego jest w tych dyskontach
Ostatnio słyszałam (i widziałam) o dwóch przypadkach zepsutego mięsa w biedronce, co więcej w obydwu nie chcieli nic z tym zrobić, więc warto uważać.
Trzeba w końcu się na biobazar wybrać!
Imbir używamy do herbaty i zupy dyniowej mniam
a z rzepy surówka do obiadu robię tak jak Milamama
Zwykle robiłam biszkopt z bitą śmietaną i owocami, ale teraz owoców brak i boję się, że będzie mdły Mam mrożone truskawki, ale nie wiem czy się nie rozpłynie?
Ja średnio Lubie ale innym bardzo smakuje
Albo łyżkę kakao do kremu, będzie kontrast do biszkopta (jeśli on ci jasny)
Robie tez czasem biszkopt nasaczany bardzo mocna inka (tez bez cukru) i przelozony bita smietana. Zawsze gosciom smakuje.
http://www.mytastepl.com/click/index/69054241/uwagababciagotuje.blogspot.com