Ale serio, Katarzyna, widziałam Twoje zdjęcie z porodu z dzieciatkiem na wadze, i tutaj - zupełnie inny odbiór. Oba bardzo ładne.
Czemu inny odbiór? Mnie się te dwa zdjęcia wydają bardzo podobne! Tu w ręku truskawka, tam zawiniątko, a w obu przypadkach uchwycony gest wyrażający skupienie i troskę
Ale serio, Katarzyna, widziałam Twoje zdjęcie z porodu z dzieciatkiem na wadze, i tutaj - zupełnie inny odbiór. Oba bardzo ładne.
Czemu inny odbiór? Mnie się te dwa zdjęcia wydają bardzo podobne! Tu w ręku truskawka, tam zawiniątko, a w obu przypadkach uchwycony gest wyrażający skupienie i troskę
no nie wiem, podobny gest, a jakby inna osoba. To się chyba nazywa plastyczna uroda? Bardzo ładnie na obu.
A ja Wam powiem, że z obu zdjęć pomyślałam, że bym się jej bała!
Wreszcie jakiś głos rozsądku.
BTW, mam wejrzenie odziedziczone po moim ojcu. W sumie, nic dziwnego. Nie ja jedna coś po ojcu własnym odziedziczyłam. Natomiast mam świadomość, że w tym wejrzeniu jest coś, co może przerażać. Mój ojciec był jedynym człowiekiem, którego jako małe dziecko bardzo się bałam. Studiował, więc w domu bywał rzadkim gościem. Ponoć dziecko było ze mnie tak ufne, że z Cyganem bym poszła, a na widok własnego ojca wpadałam w histerię. Nie ja jedna. Większość małych dzieci tak na niego reagowała. Prawdopodobnie skutek głęboko osadzonych oczu w ciemnej oprawie.
A ja znow o bezie. Tydzien temu zrobilam kolejne podejscie do bezy, tym razem pieklam w nizsze temperaturze.Wyszla ladna, chrupiaca, w srodku pianka, ale dosc szybko "siadla" to normalne, czy znow gdzies popelnilam blad?
Najszybszy obiad na świecie. Podsmażoną kielaba, fasolka z puszki i przecier pomidorowy... czy to trzeba zagotowywac? Gotować? Bo pamiętam że ma tendencje do przypalania A jest smaczne ...
dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy - wymieszać dokładnie
wylać na formę, położyć regularnie połówki truskawek , tak aby sok z truskawek nie wylewał się do ciasta piec ok 1/2 godz w 180 stopniach , po upieczeniu posypać cukrem pudrem
zupa krem z zielonego groszku, jadłam kiedyś raz i bardzo mi smakowała ale nie umiem odnaleźć przepisu, a wymysliłam że może by była fajną zupą na komunię, co o tym myślicie? jest na tyle uniwersalna w smaku żeby wszystkim smakowala? trudno sie robi? macie jakiś sprawdzony przepis?
zupa krem z zielonego groszku, jadłam kiedyś raz i bardzo mi smakowała ale nie umiem odnaleźć przepisu, a wymysliłam że może by była fajną zupą na komunię, co o tym myślicie? jest na tyle uniwersalna w smaku żeby wszystkim smakowala? trudno sie robi? macie jakiś sprawdzony przepis?
Ja robię najprościej, jak się da Gotuję groszek na bulionie, w którym wcześniej ugotowałam ziemniaka w kostkę pokrojonego i w tym bulionie zmiksowalam Jak groszek miękki, miksuję blenderem. Doprawiam do smaku Jem z grzankami w kosteczkę albo groszkiem ptysiowym
Komentarz
Czemu inny odbiór?
Mnie się te dwa zdjęcia wydają bardzo podobne! Tu w ręku truskawka, tam zawiniątko, a w obu przypadkach uchwycony gest wyrażający skupienie i troskę
no nie wiem, podobny gest, a jakby inna osoba. To się chyba nazywa plastyczna uroda? Bardzo ładnie na obu.
Mam taką i konsystencja mnie rozczarowała.
Ja robię lody z mrożonego mango z biedronki.
Chciałam przypomnieć proste, pyszne sezonowe ciasto
Masło 250 g
Gotuję groszek na bulionie, w którym wcześniej ugotowałam ziemniaka w kostkę pokrojonego i w tym bulionie zmiksowalam
Jak groszek miękki, miksuję blenderem. Doprawiam do smaku
Jem z grzankami w kosteczkę albo groszkiem ptysiowym