@Stasia : rutinoscorbin przez jakiś czas na wzmocnienie nnaczyń. Jesli ma te krwaeienia silne, to miejscowo do nosa emofix raz/dwa razy dziennie zapobiegawczo przez np. Tydzień. I jak leci to też można emofix, szybciej przestanie. Chociaż jeśli to słabe krwawienia, to sam rutinoscorbin powinien załatwić sprawe
Czy pulsowanie w kregoslupie, w roznych miejscach, od glowy do pupy, raz wysoko, raz nisko, taki pulsujacy ucisk, ciezko to opisac, moze byc jeszcze po rumieniu pozostaloscia? Robi mi sie tak od rana, ale i jedna corka mowila ze ma cos takiego.
Małgosia, a to nie pokrzywka posłoneczna? Miewam w sezonie słonecznym choć raczej ubieram się dość zabudowanie plus inne akcesoria typu kapelusz, okulary. Na ustach też znam temat, ale wiązałam raczej z nieokreślonymi potrawami, przyprawami drażniącymi. Ostrożna jestem w tym temacie.
No wiec...lekarz na dyżurze nie wie co to jest. Bo przyczyn może być wiele. Niemniej łączy zmiany skórne ze zmianami w jamie ustnej. I jeszcze z niedawną (1,5 tyg. temu) opryszczką. I stawia na cos wirusowego. Ale to nie ospa. Na jutro (a w zasadzie dziś) dostalam skierowanie do dermatologa, jakiś lek p.uczuleniowy i...Octanisept do dezynfekcji Po ponad czterech godzinach oczekiwania...
Czy pulsowanie w kregoslupie, w roznych miejscach, od glowy do pupy, raz wysoko, raz nisko, taki pulsujacy ucisk, ciezko to opisac, moze byc jeszcze po rumieniu pozostaloscia? Robi mi sie tak od rana, ale i jedna corka mowila ze ma cos takiego.
Podbije sobie. Dzis boli czesciej i jest bardziej uciazliwe. Ktos wie co to moze byc?
Czy u dziecka przy wirusowym zapaleniu gardła mieliście skaczącą gwałtownie, trudną do zbicia temperaturę 41 stopni? Martwię się że lekarz nie rozpoznał anginy.
My mieliśmy takie temperatury przy wirusowce, zwykle dostawalismy antybiotyk, na wypadek gdyby się pogorszyło- nadkaxzło bakteryjnie:/ Ale jak masz wątpliwości, to może idź jeszcze raz
Dziękuję, już go wpisałam na jutro do naszej przychodni, na razie temperatura bez zmian niestety, ale gardło jakby mniej boli i pojawił się lekki katar. To by faktycznie wskazywało na wirusowke.
Słuchajcie, czy 8,5letnie dziecko może ni z gruszki ni z pietruszki dostać jakiś zaburzeń sensorycznych? Doszczepiany nie był jako 6 latek ani później.
Wszystkie ubrania do niedawna były ok jak zawsze a od ilus tygodni co mu nie przyniosę to płacz- tych spodni nienawidzi bo kieszenie w srodku go łaskoczą, ta koszulka ma szwy, dziś położyłam jego ulubioną to o zgrozo- ona jest za szeroka! Spada mu z ramion ( nic się z nią nie stało i nie jest za duża)
przestało mnie to już bawić. Za długo trwa, codziennie coś. Ostatnio rozwalił mi 10 par skarpetek sparowanych w szufladzie bo każde przymierzał i wszystkie były niewygodne choć tydzień wcześniej je nosił..
chodzilby tylko w treningowych spodenkach i koszulkach. Nie wiem czy to fanaberia czy co. Stary koń a takie akcje.
@annabe nie taki stary kon . Chociaz mi mój prawie 8 latek tez się wydaje być starym koniem, to jednak ciągle chłopiec jest.
Mam dwa tropy: albo SI Albo zwraca na siebie Twoją uwagę, bo jak Go uwiera, to zaproponujesz kolejną rzecz, pogadasz, przytulisz. Może Mu brakuje czasu z Tobą, wiesz takiego dopieszczenia?
Mój jak zaczyna gadać non stop, to znaczy, ze nie jest dopieszczony i potrzebuje trochę czasu ze mną czy z tatą, bez braci przy boku. Nawet na zwykłe zakupy z Nim samym i juz jest ok.
U nas w anginie u corki( tydzien temu)po pierwszej tabletce trzydniowego Summamedu wlasciwie nie bylo poprawy, wrecz pogorszenie, bo sie pojawil jeden duzy bialy czop na gardle. Po drugiej dawce byla duza poprawa i dziecko samo przyszlo poszukac czegos w lodowce a po trzeciej tabletce - rano skosila trawe na calym podworku, z wlasnej inicjatywy!
Podbije sobie. Dzis boli czesciej i jest bardziej uciazliwe. Ktos wie co to moze byc?
@mamuma mój mąż miał dzisiaj identycznie jak Ty i Twoja córka. Ale tylko raz. Jak on to określił - cos mu chodzi po plecach.
@Agnieszka82 mi po 3 dniach przeszlo, a wczoraj wezly na szyi mi wywalilo. I znow mocniej sie poce. Dzieci jak mialy tylko wysypke, to trwa ona ok 2 tyg, u mnie widac tez calosc bedzie trwala cos kolo tego.
U nas trójka z policzkami czerwonymi, zeszly im te czerwonce na ręce. Gorączki nie maja, brykaja jak zwykle. Mąż juz dobrze się czuje. Teraz czekamy na resztę aż się zarazi - tylko pytanie czy się w ogóle zarażą bo mogą sie nie zarazić.
U mnie chyba przeszli wszyscy oprocz meza. Synowie tylko wysypka i mlodszy ma piekne "girlandy" obecnie. Dwie corki mialy jednoczesnie temp i gorzej sie czuly, u jednej potem byla wysypka na calym ciele, u drugiej cos mizernego na polikach. A najstarsza miala dwa dni poliki czerwone i potem to pulsowanie kregoslupa. Kazdy inaczej.
Komentarz
Na ustach też znam temat, ale wiązałam raczej z nieokreślonymi potrawami, przyprawami drażniącymi.
Ostrożna jestem w tym temacie.
A i tak nie wierzę, ze ktoś znajdzie przyczynę
Na jutro (a w zasadzie dziś) dostalam skierowanie do dermatologa, jakiś lek p.uczuleniowy i...Octanisept do dezynfekcji
Po ponad czterech godzinach oczekiwania...
Mam nadzieje, ze dermatolog pomoze.
Ktos wie co to moze byc?
Wszystkie ubrania do niedawna były ok jak zawsze a od ilus tygodni co mu nie przyniosę to płacz- tych spodni nienawidzi bo kieszenie w srodku go łaskoczą, ta koszulka ma szwy, dziś położyłam jego ulubioną to o zgrozo- ona jest za szeroka! Spada mu z ramion ( nic się z nią nie stało i nie jest za duża)
przestało mnie to już bawić. Za długo trwa, codziennie coś. Ostatnio rozwalił mi 10 par skarpetek sparowanych w szufladzie bo każde przymierzał i wszystkie były niewygodne choć tydzień wcześniej je nosił..
chodzilby tylko w treningowych spodenkach i koszulkach. Nie wiem czy to fanaberia czy co. Stary koń a takie akcje.
Mam dwa tropy: albo SI
Albo zwraca na siebie Twoją uwagę, bo jak Go uwiera, to zaproponujesz kolejną rzecz, pogadasz, przytulisz. Może Mu brakuje czasu z Tobą, wiesz takiego dopieszczenia?
Mój jak zaczyna gadać non stop, to znaczy, ze nie jest dopieszczony i potrzebuje trochę czasu ze mną czy z tatą, bez braci przy boku. Nawet na zwykłe zakupy z Nim samym i juz jest ok.
Dzieci jak mialy tylko wysypke, to trwa ona ok 2 tyg, u mnie widac tez calosc bedzie trwala cos kolo tego.
Dwie corki mialy jednoczesnie temp i gorzej sie czuly, u jednej potem byla wysypka na calym ciele, u drugiej cos mizernego na polikach. A najstarsza miala dwa dni poliki czerwone i potem to pulsowanie kregoslupa. Kazdy inaczej.
Wirusowe raczej.
Czy COKOLWIEK ,komukolwiek pomogło?